Last news in Fakti

30 Август, 2019 20:10 1 251 4

Кметът на Костенец обвиняем по второ дело

  • радостин радев-
  • костенец

По второто дело на кмета на Костенец е определена парична гаранция в размер на 50 000 лева

Кметът на Костенец обвиняем по второ дело - 1
Снимка: БГНЕС

На 30 август 2019 г., Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност по второ дело кмета на Костенец Радостин Радев. Това съобщиха от Специализираната прокуратура.

Той е обвинен за длъжностно присвояване (престъпление по чл. 201 от НК), затова че през декември 2018 г., в условията на продължавано престъпление, на два пъти е поискал и получил от касата на общинско предприятие за дърводобив общо 22 137 лева, които присвоил за себе си. Това досъдебно производство срещу Радев се води и за безстопанственост (престъпление по чл. 219 от НК).

По второто дело на кметът на Костенец е определена парична гаранция в размер на 50 000 лева.
Преди повече от два месеца, на 18 юни 2019 г., Специализираната прокуратура привлече Радев към наказателна отговорност за активен подкуп. Той бе обвинен в това, че в качеството си на длъжностно лице обещал 30 000 лева на общински съветник, за да гласува по определен начин на предстояща сесия на Общинския съвет.

По първото дело кметът на Костенец бе задържан под стража, впоследствие мярката му за неотклонение бе изменена в „Домашен арест“. На 29 август 2019 г. (четвъртък), Апелативният специализиран наказателен съд отново измени мярката му в по-лека – гаранция в пари от 70 000 лева. Това определение на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Konq s Onq

    2 1 Отговор
    Типичен гербаджия !

    Коментиран от #2

  • 2 Жител на Костенец

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Konq s Onq":

    От БсП е. Всички са еднакви.
  • 3 Дайте го на бай манаф в затвора

    3 1 Отговор
    Не надядохте се кметове
  • 4 От Броб

    1 3 Отговор
    Кметовете крадът най много. Затова се замислям да гласувам за БСП поне крадът по малко