Last news in Fakti

10 Септември, 2019 21:10 3 064 6

Служителка в заложна къща задигна 70 бона

  • заложна къща-
  • обир

Едва след извършена ревизия през 2015 год. се разбира за неправомерните действия по облагодетелстване на продавач-консултанта

Служителка в заложна къща задигна 70 бона - 1

Осъдителна присъда за длъжностно присвояване постанови Районен съд – Варна за 43-годишна жена, работила като продавач-консултант в заложна къща. Това съобщават от пресслужбата на ВРС.

В процедура на съкратено съдебно следствие, подсъдимата бе призната за виновна, че при продължавано престъпление, в периода от 21 ноември 2011 г. до 23 януари 2015 г., присвоила чужди пари и вещи на обща стойност за над 71 000 лева, поверени ѝ в качеството на длъжностно лице да ги пази и управлява.

Сумите и движимите вещи били собственост на новоучредено дружество, стопанисващо заложна къща във Варна, с основен предмет на дейност предоставяне на парични заеми и сделки с благородни метали и камъни, получени в залог.

Присвоеното имущество е в големи размери и за улесняване на присвояването подсъдимата е извършила и друго документно престъпление, за което по закон не се предвижда по тежко наказание.

Документното престъпление е свързано със съставянето на неистински официални документи – множество заложни билети.

Едва след извършена ревизия през 2015 год. се разбира за неправомерните действия по облагодетелстване на продавач-консултанта.

43-годишната жена e с чисто съдебно минало.

Пред съда тя призна фактите, изложени в обвинителния акт.

За всяко от деянията съдът наложи отделни наказания като определи подсъдимата да изтърпи по-тежкото от тях – 2 години лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 4 години.

Подсъдимата бе осъдена да заплати на гражданския ищец обезщетение за причинените имуществени вреди, заедно със законната лихва до окончателното изплащане на сумата.

В нейна тежест са още държавната такса върху уважения иск, направените по делото разноски и адвокатски хонорар.

Присъдата на Районен съд – Варна подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред ВОС.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА

    22 1 Отговор
    Че ние с боко колко повече окрадахме и никой не ни е съдил
  • 2 От тези статии...

    6 0 Отговор
    Ми стават толкова неща ясни...!
  • 3 Боко тиквата

    8 1 Отговор
    Ехеее, дано и мен да не ме Фанат :(
  • 4 крадеца вика

    6 1 Отговор
    дръжте крадеца
  • 5 Гил Хейл

    3 1 Отговор
    Ресор сутришна закачка
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.