16 Септември, 2019 12:58 4 317 17

Мъж блъсна с кола свой съсед, след това го смазаха от бой

  • блъснат-
  • съсед-
  • пловдив

Виновникът бе осъден на пет месеца условно с пет години изпитателен срок

Мъж блъсна с кола свой съсед, след това го смазаха от бой - 1
Снимка: shutterstock

Пловдивчанин бе осъден на пет месеца условно с пет години изпитателен срок след бой с негов съсед. Последният бил нападнат с юмруци след пътен инцидент в центъра на града, пише trafficnews.bg.

Баща ѝ син ремонтирали автомобил мерцедес на улица „ „Мали Богдан“, близо до кръстовището с улица „Родопи”. Те били вдигнали на крик превозното средство, а по-младия мъж бил под предния капак. Изведнъж покрай него профучало БМВ и с дясното си странично огледало ударило майстора.

Последния паднал на земята, а колата продължила по улицата. Баща му започнал да вика по водача на немското возило да спре, дори го замерил с гаечен ключ. Шофьорът обаче дори не намалил.

Баща и син хукнали след колата, която спряла на съседната пряка. Водачът ѝ още не бил слязъл от нея. Ядосан по-младият пловдивчанин отворил предната лява врата и започнал да налага шофьора. Оказало се, че същият дори не разбрал, че е блъснал съседа си.

Събрали се хора от квартала, а биячът си тръгнал. Момчето от БМВ-то кървяло от носа. Негов братовчед му се притекъл на помощ, като междувременно повикал полиция.

Органите на реда пристигнали на място и заварили ранения мъж. Свидетели разказали какво се е случило и посочили кой е биячът. Побойникът бил задържан, а малко по-късно бил привлечен в районното и баща му.

На следващия ден пострадалият мъж посетил Съдебна медицина. След извършения преглед, лекарите констатирали, че на пловдивчанина са му причинени оток и разкъсно-контузна рана в областта на устата. С документите пострадалият подал жалба в прокуратурата.

В същото време баща и син били глобени с акт за проява за дребно хулиганство. След сигнала до държавното обвинение било образувано производство за причиняване на телесна повреда. По-младият мъж се сдобил с обвинителен акт и бил изправен пред съда.

След серия от заседания побойникът получил и своята присъда. Той бил наказан с 5 месеца условно, с изпитателен срок от 5 години. По време на делата, обвиняемият е твърдял, че жертвата всъщност е той. Дори е били представил съдебно-медицинска експертиза, в която е упоменато, че е получил счупване на ребро в следствие от пътния инцидент. Въпреки това обаче, съдът е приел, че са налице хулигански подбуди в действията на побойника и го е признал за виновен.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    20 0 Отговор
    сигурно е оня "на бокс хода на мма хода"
  • 2 Гнида

    12 2 Отговор
    Тооо момчето с бмв то .... А историята е без имена .... Уркоси ли са ?
  • 3 гост

    14 4 Отговор
    Реално това не е присъда. Изхарчили са хиляди левове в работни часове и експертизи, а накрая нищо. Разбрам да е с 15г. условен период, ама 5м. минават като миг и след това дай пак да се бием. А това, че се ремонтира кола на пътя някой няма ли да го отчете? Триъгълник дали са сложили, с жилетки дали са били? Вероятно са и от тези по-тълните българи.

    Коментиран от #5

  • 4 Коментар📝

    13 0 Отговор
    ЖУУНГЛА
  • 5 Не точно

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Не се гледат пете месеца,а изпитателния срок от 5 години,които определено не минават за един миг.
  • 6 пак ли

    9 0 Отговор
    са били от кара-българите ?
  • 7 Алфа Вълкът

    5 3 Отговор
    Че, каква работа имат на пътя да ремонтират колата? В гаража си, в двора си да го правят нормално, на пътя да смениш гума все още е позволено. За друго, умееш, не умееш, рапатрака и в сервиза!
  • 8 sososo

    22 3 Отговор
    Балкански цигании - мерцедеси вдигнати на крикове, хвърчащи БМВ-та, побойща и замерания с гаечни ключове, викове, юмруци и псувни... К`во да добавим още?
  • 9 нико

    6 0 Отговор
    Присъдата е малка, за подобни прояви на агресия трябва да се дават 2-3 години условно (ако не е имал провинения) или направо ефективно. Малко да се озапти тая сган изливаща агресията си по улиците.
  • 10 Ивайло

    8 10 Отговор
    И кво стана сега - оня с БМВ-то го е бутнал, намалко да го прегази и убие, и накрая виновен е блъснатият, че е взел закона в свои ръце и е "напомнил" на кьоравеца да гледа другия път, като кара!!! При това има свидетел, че човека е бил блъснат - баща му!!! А оня - нищо!!! Ни лук ял, ни лук мирисал!!! Егати и правосъдието!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Алфа Вълкът

    8 3 Отговор

    До коментар #10 от "Ивайло":

    ОНИЯ ЛУНПЕЛИ КАКВА РАБОТА ИМАТ НА ПЪТЯ ДА СИ ПРАВЯТ РЕМОНТА? ДА ГО СГАЗИ, ДА ГО СГАЗИ КАТО КУЧЕ ШОФЬОРЪТ ВИНА НЯМА!
  • 12 Абсурдно

    7 2 Отговор
    Е водачът на БМВ-то да не е разбрал, че огледалото му се е ударило в твърд предмет ! Чува се силен звук, в купето. Вероятно е с високо обществено положение, наш човек!
  • 13 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    НА ВИТОШКА ПРОДАВАТ АРБАЛЕТИ - МОЖЕШ ДА ПРОСТРЕЛЯШ ВСЕКИ КОЙТО ТЕ ПРЕБИЕ И КРИМИНАЛИСТИТЕ ЩЕ СЕ ЧУДЯТ -ЧУДЯТ-ЧУДЯТ !
  • 14 гост

    2 1 Отговор
    и отново екшън в пловдив от този вид кой идиот ги предложи и направи европейска столица на културата
  • 15 Учуден

    2 0 Отговор
    Бре че чудо голямо станало до преди 10 год много спорове се решаваха по тоя начин и на никого не му правеше впечатление а сега вече кой знай какво е станало ами това е доейндърската политика на Европа.
  • 16 Филибето

    0 0 Отговор
    На мене нож ми извади един наркоман за 10 лева сметка пристига негов приятел наркомана ги дава на него и бяга и като му казах дай парите тоя ме заплаши да не го докосвам ще извика полиция добре викай идяат полицаите разйазах им случелото се те ми казват има жалба срещу вас господине съставиха му акт за нарушаване на обществения ред дваната полицаи се дръпнаха на страни с приятеля на наркомана около 20 метра и говориха иди и искай да проверят камерите каза приятелчето полицаите също какъв съм аз та някой ще ми проверява камерите в частен имот приятеля на наркомана умря от смях между полицаите с бира в ръка сега вместо да си гледаш празниците ще те съдят Какъвто шефа такива подчинените Това искахме това получихме
  • 17 Филибето

    0 0 Отговор
    На мене нож ми извади един наркоман за 10 лева сметка пристига негов приятел наркомана ги дава на него и бяга и като му казах дай парите тоя ме заплаши да не го докосвам ще извика полиция добре викай идяат полицаите разказах им случелото се те ми казват има жалба срещу вас господине съставиха ми акт за нарушаване на обществения ред двамата полицаи се дръпнаха на страни с приятеля на наркомана около 20 метра и говориха иди и искай да проверят камерите каза приятелчето полицаите също.какъв съм аз та някой ще ми проверява камерите в частен имот приятеля на наркомана умря от смях между полицаите с бира в ръка сега вместо да си гледаш празниците ще те съдя.Какъвто шефа такива подчинените Това искахме това получихме