17 Септември, 2019 17:00 4 177 5

Откриха живи, обявени за заклани прасета

  • силистренско-
  • прасета

Случаят е от Силистренско

Откриха живи, обявени за заклани прасета - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Два случая на неправомерно получаване на средства за доброволно заклани домашни прасета са установени в Силистренско. Това съобщи БНР.

При проверка в село Калипетрово са установени два обекта, в които собствениците са отчели, че са ликвидирали животните тип "заден двор", но в действителност прасетата не са заклани. По единия от случаите вече се работи за издаване на наказателно постановление.

Проверките по населени места продължават. Инспектират се и граничните контролно-пропускателни пунктове Силистра и Кълъраш за предприетите мерки за ограничаване разпространението на африканска чума по свинете.

Предстои втора проверка, от страна на ЕК, като за област Силистра тя ще бъде само по документи и проверяващи няма да посещават обектите, в които е имало регистрирано огнище на заболяването.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смотани

    23 5 Отговор
    Подхвърляйте заразени трупове и колете животните на хората! Изверги!
  • 2 Иве

    18 0 Отговор
    Това с прасетата остана мръсна лъжа в историята на българийка жалко много жалко.
  • 3 Знаещ

    11 0 Отговор
    Бойко няма да се успокои докъто не е мъртво и последното прасе в България гледано в заден двор или в български свинекомплекс за да може родата му да внася още повече калпаво месо от европа а и неговата комисьонна си върви свинското месо което е в големите вериги е отвратително затова аз си купувам българско все още а вносно и без пари да ми дават няма да взема ....
  • 4 Баба Вуна

    11 0 Отговор
    " Предстои втора проверка, от страна на ЕК, като за област Силистра тя ще бъде само по документи и проверяващи няма да посещават обектите, в които е имало регистрирано огнище на заболяването." ЕТО КОЛКО СА СЕРИОЗНИ НЕЩАТА- СЕДЯТ СИ В КРЕСЛАТА КВИЧАТ! А ПАРИТЕ СА РАЗПРЕДЕЛЕНИ ПАК ПО ДОКУМЕНТИ!
  • 5 НИКОЙ.

    7 0 Отговор
    НЕ мога едно да разбера на демокрацията.Защо винаги и за всичко трябва да страда малкия и беден човечец който се мъчи да си осигури прехраната за да оцелее физически.Той не може да е богат но да е все виновен е прекалено.Демокрацията и свободата е за всеки.Нека всеки да живее да се радва и оцелява според възможностите си и да опита от сладоста на живота .И никой да не угорчава себеподобните си заради туЙ че са по беднички.