Last news in Fakti

17 Септември, 2019 17:51 4 411 11

Полицейска гонка в Русе

  • полиция-
  • гонка-
  • русе

Пред контролните органи мъжът категорично отказал да бъде тестван за употреба на алкохол

Полицейска гонка в Русе - 1

На 14 септември около 15:10 часа в Русе екип служители на Първо РУ са забелязали движещ се по ул. Тинтява, в посока бул. Гоце Делчев, лек автомобил „Фиат Мареа“ с русенска регистрация. Това съобщиха от ОДМВР-Русе.

При подаден звуков и светлинен сигнал водачът на автомобила рязко увеличил скоростта си на движение и се опитал да осуети извършването на полицейска проверка. След предприето от полицаите преследване колата е била спряна на ул. Троян, до кръстовището с ул. Екатерина Каравелова, а водачът е заловен при опит да избяга, изоставяйки автомобила, в който е бил сам.

Изяснена е самоличността му – 22-годишен русенец. Екип пътни полицаи са изпратени за допълнителни проверки, при което се е изяснило, че младият мъж е управлявал превозното средство в срока на наложено по административен ред лишаване от правоуправление за 24 месеца, във връзка с отказ да бъде тестван за употреба на алкохол и за наркотични вещества и/или техните аналози, освен това на автомобила е била изтекла и задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

Пред контролните органи той категорично отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и за наркотични вещества и/или техните аналози.

Издали са му талон за изследване, но той отказал да го подпише. Във връзка с всичко констатирано от полицейските служители, на 22-годишния са били съставени общо 5 акта по ЗДВП и КЗ.

Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу водача е образувано бързо производство по описа на ОД МВР-Русе, за престъпление по чл.343в, ал.3 вр. ал.1 от НК.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ???

    10 3 Отговор
    Добре де,трябва ли изобщо да те питат и да те молят едва ли не да дадеш проба за алкохол/наркотици!!!Отделно м@нгала е бил и рецидивист в това отношение

    Коментиран от #11

  • 2 Кольо

    14 1 Отговор
    На такива трябва да им се конфискува автомобила !
  • 3 Иве

    9 2 Отговор
    Мръсен друсенец
  • 4 гост

    12 2 Отговор
    Абе кви актове бе глупендери такива...Директно в затвора за 3 години и край !!! Само затвора респектира наглите наркомани и алкохолици зад волана !!! ИЗБЯГАЛ,БЕЗ КНИЖКА,ОТКАЗВА ДРАГ ЧЕКОВЕ И БЕЗ ГРАЖДАНСКА НАКРАЯ АКТОВЕ....!!! ГЛУПАЦИ !!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Коmapak

    0 0 Отговор
    Има такива на които им се разминава ама като чета вестите си намират по някое дърво или ТИР.... Лошото е, че намират и по някой невинен! Статистика.
  • 11 Daaaaa

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "???":

    Като откажеш и те прасват 2 бона ,и 2 год без книжка,а ако си предрусал ша те съдят и пак без книжка и пак глоба по добре откажи