17 Септември, 2019 18:50 4 286 24

Условна присъда за мъж, преспал с 12-годишна

  • педофил-
  • блудство

30-годишният педофил трябва да заплати и 5000 лева на пострадалата за нанесени неимуществени вреди

Условна присъда за мъж, преспал с 12-годишна - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Районният съд във Варна осъди 30-годишeн мъж от София за блудство с малолетно момиче, съобщиха от пресцентъра на съда. Подсъдимият бе признат за виновен, че на 5 юли миналата година, в къща за гости в местност „Ален мак“, извършил блудствени действия (престъпление по чл. 149, ал.1 от Наказателния кодекс) по отношение на 12-годишно тогава момиче.

Пострадалото дете било родственица на жената, с която подсъдимият живеел на семейни начала и гостувало при тях за летния сезон. Вечерта на посочената дата, възползвайки се от това, че съпругата му била заспала, той се пъхнал в леглото на малолетното момиче в съседната стая, като започнал да я опипва по тялото под завивката. Детето успяло да го отблъсне, а на сутринта споделило за случилото се и била сигнализирана полицията.
Делото бе разгледано при закрити врата. На подсъдимия беше наложено наказание от 1 година и 6 месеца "лишаване от свобода", отложено с изпитателен срок от 3 години. Съдът постанови през изпитателния срок той да търпи пробационна мярка „включване в програма за обществено въздействие” за срок от 8 месеца. 30-годишен мъж беше частично оправдан по обвинението за осъществяване на престъплението по отношение на лице, което не е разбирало свойството и значението на извършеното.

Подсъдимият бе осъден да заплати на пострадалата сумата от 5000 лева за претърпените в резултат на деянието неимуществени вреди, заедно със законната лихва до окончателното ѝ изплащане. В негова тежест е още заплащането на държавната такса върху уважения иск, сторените разноски в досъдебното и съдебното производство по делото, както и направените от законния представител на пострадалата разноски за адвокатско възнаграждение по делото. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аааа затова ли са тези

    14 2 Отговор
    Къщи за гости? По добре да се наречат къщи за психическо нестабилни. Къща за извратени. Сигурно много сперма се е ляло в тесните птки на 15г ученички и тн.
  • 2 слав

    29 3 Отговор
    А защо циганите не ги съдят за същото? Аааааа, сетих се! - Защото те реално са женени за 12-13 момичета и при тях, след като има брак по техните правила, всичко е законно...
  • 3 Не е честно

    35 4 Отговор
    Как 30 годишен цгн ебб 12 цгн малолетна. И и прави дете и и става съпруг? А ние българите не можем? Това е недопустимо. Каквото е за българите такова трябва да е за цигните. Цигните трябва да бъдат страшно наказани заради ненаказаната им педофилията още от самото им идване в България. Не ме интересува какви са им традициите. Те не трябва да правят така. Иначе не е честно.

    Коментиран от #4, #22

  • 4 Циганиан

    14 20 Отговор

    До коментар #3 от "Не е честно":

    Теб вземат ли те на работа, вземат те, а мен вземат ли ме на работа, не ме вземат. Това е честно, нали, но всичко друго е нечестно. Мен защо не ме вземат, детето ми защо неможе с българчета да е в градина, после в училище... това всичко е честно за вас, нали. Вие научавате децата си да ни отбягват още от малки, и после очаквате ние да сме като вас. Няма как да стане. Да, ние раждаме по много деца, но и вашите майки и баби са раждали по много деца, и те са живели в една стая по няколко души, и те са спали по пода,и те са се къпали по един път в седмица ...., но на вас сега това ви е смешно и гнусно, макар, че и вие живеете бедно.

    Коментиран от #5, #7, #10, #21

  • 5 Господине ром,

    17 3 Отговор

    До коментар #4 от "Циганиан":

    Какво образование и курсове за квалификация имате? За какви длъжности кандидатствате? Детето ви има ли въшки? Боледува ли от хепатит, туберкулоза и др. болести?
  • 6 ЛОШО

    15 3 Отговор
    Циганин, българин, марсианец, няма значение –Утре може да бъде вашето дете!
  • 7 Интересно

    16 3 Отговор

    До коментар #4 от "Циганиан":

    Имаш право за някои неща,но пропуска нещо много важно.За да получиш работа ТРЯБВА ДА СИ ГРАМОТЕН!Ако ти имаш фирма,няма да наемеш неграмотни хора!При децата е същото!Ти лично си по-скоро изключение,защото си грамотен и можеш да пишеш,но масата не са като теб!

    Коментиран от #9

  • 8 Гениалната Държава

    14 1 Отговор
    ЦИГАНИТЕ ВЕЧЕ СА КЪМ 2,5 МИЛИОНА ! ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ СЛЕД 10г СА 5 МИЛИОНА ! , КЪМ 2040г СА 10 МИЛИОНА . . . ОТГЛЕДАНИ ОТ ГАНЯ ДА МУ ТОРМОЗЯТ ВНУЦИТЕ

    Коментиран от #14

  • 9 Циганиан

    6 8 Отговор

    До коментар #7 от "Интересно":

    Как да сме образовани? , нали това пиша, че още като деца не ни давате възможност да пораснем заедно, учите децата си да странят от нас, не искате в една и съща детска градина, училище..., а очаквате после, когато сме вече пораснали, да сме като вас, образовани, чисти, с работа, а може би очаквате и да сме бели. Не търсете вина само при нашите. Нали е прието, че първите седем години е възпитанието, ние още първите седем сме ритани от вас и нежелани

    Коментиран от #12, #13

  • 10 JPower

    15 4 Отговор

    До коментар #4 от "Циганиан":

    Ясно е,че не си циганин, но ще ти отговоря!!! На всякъде вземат цигани на работа, стига да може да чете и пише добре.!! Бабите ни, НЕ са живеели по 10 човека в стая. Вярно е,че са имали по много деца, но не са им плащали детски или помощи!! Тъй че, мълчи...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 JPower

    7 4 Отговор

    До коментар #9 от "Циганиан":

    Задай си въпроса, защо навсякъде по света сте така от хилядолетия...!!! Ще ти отговоря, когато видиш пудел ловджийско куче, тогава циганин ще стане човек. Такъв ви е гена - ДНК.
  • 13 Случайност

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Циганиан":

    Циганите все са нежелани.
    СлучаЕност - не мислА.
  • 14 Прости сметки

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гениалната Държава":

    Като не могат да смятат така ще е.
    Сега гледат колко пари взимат от социалните за 10 деца, но не смятат че след 20 години няма вече да има кой да им заработва пари за помощите.
  • 15 Ааа що така

    3 1 Отговор
    Той дядото объркал внучката с щерката и затова и налетял.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 А защо не ни дадохте

    3 1 Отговор
    Ако не имената, то поне инициалите на този българин?
  • 18 Сандо

    1 4 Отговор
    Ген, не ген и аз съм сиган :)))
    Колкото грамотен, толкова, ама пък съм като печка...
    Топъл, секси, работя си и познайте кого чукам?
    Само българки и то на кубици, защо ли?
    Питайте ги тях, но май е свързано със секса!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Сандо

    1 3 Отговор
    Ако не, оставете мигача на нас, седете и гледайте мача :))))
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Шега ли е?

    1 0 Отговор
    12-годишни на тази територия раждат и няма индикации властта да прави нещо?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.