Last news in Fakti

18 Септември, 2019 11:40 1 744 4

68-годишна на съд за убийство в село Труд

  • труд-
  • семеен скандал

Тя е удушила съпруга си в банята след семеен скандал

68-годишна на съд за убийство в село Труд - 1
Снимка: Shutterstock

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 68-годишната В.Х. за това, че на 13 януари в пловдивското село Труд е умъртвила умишлено 73-годишният К.Х..

Те били съпрузи, но отношенията между тях били влошени от много години. Двамата живеели в с. Труд една къща, но на различни етажи и с отделни домакинства. На 13 януари по обяд обвиняемата попитала на висок глас съпруга си дали знае къде се намират ключовете ѝ, тъй като не можела да си ги намери. Той отговорил, че не ги е виждал и я посъветвал да си ги търси сама. По-късно в къщата пристигнали гости на К.Х., негови съседи и приятели.

На тях той им казал, че на другия ден щял да ходи в болница в Пловдив, за да си прави медицински изследвания. Няколко часа по-късно те си тръгнали. След това К.Х. влязъл във външната баня, за да се изкъпе. Обвиняемата го последвала и попитала отново къде са ѝ ключовете. Между двамата възникнал скандал, при който К.Х. грабнал дървен налъм и посегнал да я удари. Жената вдигнала ръката си, за да се предпази. В този момент мъжът изпуснал налъма и счупил огледалото. Частите от него наранили краката му.

Словесният спор прераснал в боричкане, при което двамата паднали на пода в банята. Обвиняемата В.Х. успяла да хване съпруга си за врата с двете ръце, започнала да го стиска силно, докато в един момент той престанал да диша. С хавлиена кърпа жената забърсала банята, поставила кърпата в найлонова торба и я изхвърлила в контейнера за смет, заедно с налъмите.

На 14 януари обвиняемата отишла на работа, като не споделила с никога за случилото се. Същия ден приятели на К.Х. го потърсили в дома му и го открили мъртъв в банята. Те подали сигнал в полицията.

По делото е изготвена съдебномедицинска експертиза, според която причината за смъртта на К.Х. е удушаване. Спрямо обвиняемата В.Х взета мярка за неотклонение „задържане под стажа“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    5 0 Отговор
    Гоуем дзвер тая ,бе...
  • 2 ЛУД И ИЗТРЕЩЯЛ

    3 0 Отговор
    На тая и доживотна да ѝ дадат, няма да живее, колкото е живяла. Да не очаква човек от хора на възраст такова нещо и то за някакви ключове, ама иначе явно си я бива в ръцете, щом може да удуши човек.
  • 3 А защо

    1 2 Отговор
    Сте дали само инициалите на българката?
  • 4 Наблюдател

    2 0 Отговор
    И сега кво прайм...... Тръби за насилие над жените,,,, а жените , май все по често тормозят мъжете си....... За пари ,, що боклука не ехвърлен, що не си пазарил,,,, що не пуснеш пералнята,,,, що не на готвиш.... Познавам такива жени.....ако един мъж му писне и и забили един шамар , има насилие.... А психическите тормоз който мъжът трябва да търпи ко прайм..... Познавам една дето , първо пита мъжът си през вратата..... Носиш ли пари,,,, ако ще спиш в колата,,,, и е спал човека...... Затвор и равноправие ..... Няма жена, няма мъж... Щом двама мъже и две жени може да сключват брак ,, никакви права тогава........ Който с гази лукът в затвора , че да си заемат поука другите..... Докато има условна и съкратено производство, ще има и престъпления.