Last news in Fakti

19 Септември, 2019 19:26 2 035 14

Ботьо Ботев: Доживотен без право на обжалване е справедлива присъда

  • ботьо ботев-
  • наказателен кодекс-
  • тежки престъпления

Ботьо Ботев коментира признанията, които заловените правят и тяхната практическа достоверност

Ботьо Ботев: Доживотен без право на обжалване е справедлива присъда - 1
Снимка: БГНЕС

В сряда близки на жестоко убити протестираха пред парламента. Пoчeрнeни рoдитeли настояват за спешни прoмeни в Нaкaзaтeлния кoдeкc и по-точно - отмяна на съкратеното производство при самопризнания в случай на тежки престъпления.

„В процеса на дебатите и от крайния резултат се установи единодушна подкрепа в полза на невинните. Беше прието Законът за съдебното производство да влезе на първо четене в пленарна зала. Няма да направим компромис за нито една от внесените 11 точки. Ще се борим и ще искаме всички те да бъдат разгледани и приети”, каза Трайчо Трайков, баща на убитата Вероника Здравкова.

Относно очакваното отпадане на съкратеното съдебно производство, бившият ръководител на отдел „Убийства” в МВР Ботьо Ботев коментира пред Нова ТВ: „Истината е много разнопосочна и зависи от гледната точка. Има много практически проблеми, които възникват по време на дискусионния цикъл. Нещата се преплитат от гледна точка на това, че първо при съкратеното производство имаме ситуация, в която самото разследване и следствие преминават в противоречие със закона”, каза той.

Ботьо Ботев коментира признанията, които заловените правят и тяхната практическа достоверност. „Те невинаги са пълни и точни, а понякога зад тях се прикриват факти и обстоятелства, дори и съизвършители”, посочи Ботев.

„Смятам, че доживотният затвор без право на обжалване е справедлива присъда, особено за хора, които съзнателно знаят какво са направили”, завърши Ботьо Ботев.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краси

    13 0 Отговор
    Доживотен без право на замяна и три пъти в седмицата йебанье от тоя с най големия за такива изверги. Останалите четири дни в които няма секс трябва да има бой до посиране.
  • 2 да бе

    9 0 Отговор
    Ъм ,бравоу!А кога ще разсекретите прехода!??Кой крал,колко !??Защо още е свободен,че и управлява!???Това с доживотен без право на обжалване е супер,ама ай прилагайте го там къде трябва!
  • 3 гол ху

    6 1 Отговор
    Ако такива като тебе тазследват по-добре не.Вие без нито една улика и доказателство само с манипулации,насилие и измислени "свидетели" можете да работите.
  • 4 Хахаха

    14 1 Отговор
    Този изрод Ботьо Ботев е пълен нещастник и пловалил много разследвания.
    Включително и знакови убийства, включително на Луканов.
    Доказа се, че лично е пребивал заподозрени за да изтръгва самопризнания.
    Този е за пъкъла
  • 5 360

    10 1 Отговор
    ОТ ЕДИНИЯТ МИЛИОН РОМСКИ ТИНЕЙДЖЪРИ ОГРОМНА ЧАСТ ЩЕ ИЗВЪРШАТ ТЕЖКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ТЕ ВИНОВНИ ЛИ СА ЧЕ ДЪРЖАВАТА ГИ РАЗМНОЖАВА БЕЗРАЗБОРНО ? ЩЕ ИМА МНОГО И ЗВЕРСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
  • 6 360

    9 1 Отговор
    ДЪРЖАВАТА Е КАТО ФАБРИКА ЗА РОМЧЕТА ЗА ЗАКОЛЕНИЕ, ЗНАЕ СЕ ЧЕ ИЗРАСТВАТ ПРЕСТЪПНИЦИ И ВЪПРЕКИ ТОВА ПРОДЪЛЖАВА ДА ГИ РАЗМНОЖАВА БЕЗРАЗБОРНО

    Коментиран от #8

  • 7 Няма

    2 0 Отговор
    такава присъда "доживотен, без право на обжалване", а истината е "доживотен, без право на замяна".
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 да бе

    0 0 Отговор
    Що бе? Кво стана!Толерантни сме към.... !???Аааа ясно,и вие хляб трябва да ручате!!!А това което се случи на Кипър,ще мълчим,че видиш ли може да ни подмине!Ха дано ама ,надали!
  • 10 АМИ

    2 1 Отговор
    Сегашното-Доживотен затвор без право на замяна си е доживотен без право на замяна, какво всъщност искат протестиращите?!
  • 11 Петела

    2 0 Отговор
    Ако зависеше от мен, щях да въведа по- други наказания. Такива, които ужасяват онези които мислят да вършат престъпления. Например строг, тъмничен затвор! Затварят те в килия два на два метра, висока един и петдесет, без пряка светлина, която не напускаш в продължение на шест месеца до три години. Хранят те веднъж дневно с евтина храна. И толкоз! Или те осъждат на тежък труд до пет години. Никакви удоволствия- телевизия, телефони и всякакви други.
    Такива неща. Считам, че тогава ще има основателен страх от наказание.

    Коментиран от #14

  • 12 Кой68

    0 0 Отговор
    ЗА това съм което казва Б.Ботев.От ареста в съда/след произнасяне на присъдата/в ареста докато обжалва и после в пандиза.Да няма после да го търсят сам да влезе на топло......
  • 13 Ботев и ти си за същото

    1 0 Отговор
    Без следствие и показания. Колко хора си пързулнал ту с едните , ту с другите. Лисунгер. Шерлок Холмс - инспектор Дю Дю ! Ти слез веднъж от коня . Колко хора затри , майки и вдовици зачерни а и сираци дето е таят към тебмераци ! Ботев , ти си знаеш що за птичка си.
  • 14 БХК

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Петела":

    Без такива номера български! Нашите питомци имат съдебното право, да се размножават след 8- 12 годишна възраст! За останалите това не важи! И понеже са селектирана порода, трябва да не могат да се интегрират е едно общество, а напротив! Да го генно- модифицират!