Last news in Fakti

19 Септември, 2019 20:38 19 341 29

Ето къде има най-много кражби на коли

  • автомобили-
  • кражби

На ден в столицата се крадат около 2 автомобила

Ето къде има най-много кражби на коли - 1
Снимка: БГНЕС

Най-голяма вероятност да ви откраднат автомобила има в София. На ден в столицата се крадат около 2 автомобила, показва статистиката. Според МВР у нас над 20 групи се занимават с кражби на коли, съобщи бТВ.

Всяка от по двама-трима души, които са задържани многократно, но нямат влязла в сила присъда. 15% от заявените тази година в МВР кражби вече са разкрити.

Според статистиката за първите 9 месеца на годината в полицията са заявени 300 кражби на коли по-малко в сравнение със същия период на 2018 г., когато са били 1400.

Два луксозни автомобила на стойност над 300 000 лева са откраднати от столичен хотел за 2 седмици. Кражбата е запечатана от охранителни камери. Маскирани мъже задигат луксозните коли, собственост на гости на хотела в „Драгалевци”, за минута – две, показват записите.

Първата кражба е на 5 септември. Колата с немска регистрация оставя редовен клиент на хотела. Изчезва точно в 3:25 ч. сутринта. 13 дни по-късно на същото място и по същото време – жертвата е семейство с бебе. И в двата случая маскираните пристигат с кола от една и съща марка и модел.

Случаи като тези не са изолирани. Във фокуса на крадците през последните години основно са скъпите коли, заради по-голямата печалба при продажбата им, най-често в Близкия изток. За крадците остават между 20 и 30% от стойността на откраднатото.

„Крадците използват т.нар. машини, устройства, които по-лесно проникват в компютъра, могат да обучат ключове за автомобила, които разпознават новия ключ и по-лесно да бъдат запалени”, обясни Стоян Йотев, "Престъпления свързани с МПС", ГДНП.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой68

    66 1 Отговор
    От въпросния хотел и преди са изчезвали коли..
  • 2 мафиотска държава

    107 1 Отговор
    А бг съдът ги пускааааа, защо ли? никой не се сеща, нали :)

    Коментиран от #12

  • 3 Алфа Вълкът

    53 5 Отговор
    Тез от МВР през ден вадят нова статистика!
    Ето скорошна новина, че се краде по 1 кола на ден, че и по-малко :
    https://m.fakti.bg/krimi/408410-vijte-nai-kradenite-marki-koli-v-sofia

    После как да вярваш на ония цайс, че убийствата намалели 4 пъти?
  • 4 Балък

    84 3 Отговор
    А защо не са в затвора?! От държава станахме гето, а управляващите ни постоянно ни говорят в какъв неземен рай живеем.
  • 5 Пълни глупости

    58 4 Отговор
    Познавам джамбази дето крадат по 4-5 на ден в зависимост от поръчките а знам,че има банди играещи още по на едро.
  • 6 Фейк нюз

    53 0 Отговор
    Преди няколко месеца статистиката сочеше средно 7 коли на вечер.

    Коментиран от #10

  • 7 Бухалко Борисофф

    54 2 Отговор
    Ама какви кражби на коли, бе? И как тъй банди?
    Ний с Цецо Слухаря нали счупихме гръбнака на организираната престъпност, даже няколко пъти го чупихме.
  • 8 Миризлив пор

    46 1 Отговор
    След като се знаят кои са групите и това, че постоянно се арестуват НО няма присъди е добре да се направи някакъв анализ къде се чупи системата. Дали се събират годни доказателства, дали някой не пропуска срокове или все на едни к същи съдии се попада.
  • 9 hmhmhm

    42 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Всяка от по двама-трима души, които са задържани многократно, но нямат влязла в сила присъда.
    Друго не ти трябва да четеш ...
  • 10 ???

    32 1 Отговор

    До коментар #6 от "Фейк нюз":

    Малко майтап :пише на ден, за вечерта не казват.
  • 11 Анонимен

    18 0 Отговор
    Моето бмв случайно да е между тези........ Търсим го,,,, последно е засечено от камера на кат със висока скорост 2013 година........🤔
  • 12 И защо ги пуска

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "мафиотска държава":

    Щото законите ги приемат депутатите
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Калкулатора

    26 1 Отговор
    Естествено че няма да ги хванат 2 автомобила близо 300 000лв. За половин година 1 000 000лв я си ги пресметнете, колко изкарват и на чингитата и определени "закрилници" с по-колки се отчитат. Знаете ли кога ще ги хванат догодина по-това време..

    Коментиран от #27

  • 15 Зайко Байко многознайко

    9 2 Отговор
    От жабарите не купувам и иглен връх. Deutschland там е истината! 57 коли съм купил от дойчовците от които 24 от марката Mercedes Benz. Никакви проблеми с документите, ясно и точно, като се спазва процедурата , за цолови номера или пък дилърски такива проблеми няма. През деветдесете ставаха измами с т.н. пълномощни за ползване на луксозни Аудита, Беемвета и най-вече Мерцедесите те заминаваха през Унгария, Румъния , Молдова за Русия и Казахстан, където потъваха , като вода в пустинен пясък. След , като стигнеха в крайната точка. Собствениците ги обявавха за откраднати. Това нещо беше възможно защото тези пълномощни не се завеждаха никъде или пък беха фалшиви, написани на пишеща машина и подпечатани с фалшив печат.
  • 16 V yv

    9 0 Отговор
    Имаше ли смисъл НОВИНАТА !!!
  • 17 Динко

    17 2 Отговор
    Миналата година към 2 часа сутринта алармата на колата се включи и като погледнах видях 2-ма мъже с едно устройство, които се опитваха да отключат колата. Първото нещо, което хванах бе буркан с компот и като го хвърлих от 3-тия етаж право в главата на единия. 2 месеца в медикаментозна кома. Това, което се случи беше просто че полицията дойде и ме накара да подпиша някакви документи и след 6 месеца отново, пожелаха ми лека нощ и ме посъветваха как подобря защитата на колата си и това беше. Има ли нещо невероятно в историята? Ааааа да, забравих да кажа, че действието се развива в средноголям град в щата Тексас.

    Коментиран от #23

  • 18 пълен цирк

    26 3 Отговор
    Тези статистики са крайно неверни.На мен лично са ми крали ново Ауди а6 и с него бяха откраднали още няколко коли само за една вечер ! Всички кражби става между 3-4 часа сутринта ,а интересно как никоя кола не е спряна от полицаите в тези часове ? Защото патрулите работят с джамбазите срещу определена сума.на кола.На всеки 100 кражби са разкрити уж 15,обаче от тези 15 разкрити,14 са били зарязани примерно на бушеварда от крадците и после МВР си преписва "заслугите" ! А бе изобщо картинката е жалка.
  • 19 Ха ха

    7 2 Отговор
    Голям процент на разкритите кражби, да се "вдигнат"заплатите на полицаите.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 незнайко

    10 2 Отговор
    ЗА ТЕЗИ КРАЖБИ СА ВИНОВНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ! Безключов достъп и палене, ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ ! Същото е и с отварянето на багажника с "КРАК" ! Някой да ги е искал тези екстри ???

    Коментиран от #22

  • 22 Карсън

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "незнайко":

    Не са виновни производителите, а крадците, законодателите и съдии. Крадците пипат чуждо и съдиите трябва да ги осъдят. Но за да ги осъдят съдиите трябва да жласуват депутати, закон, за наказание. Закон има, но съдии ги пускат. Знапи трябва да се ра, стрелват и съдии и крадци и ще се реши проблема.
  • 23 Карсън

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Динко":

    Блазе ти, там всичко продават. Аз искам да си купя противотанкова мина, но не продават. и ще си я монтирам под седалката и ще я вържа с волана. А мръдне волана, без да съм аз, царство му небесно на крадеца.. Направо да идва автоморгата за скрап. Но нашите ченгета не позволяват да се защитим от престъпнозтта. Жалка картина е тук.
  • 24 Шаран БГ

    12 0 Отговор
    Много е просто. Крадците имат "сянка " от други крадци, " облечени" с власт. Нали имаме Конституция и там е написано: Частната собственост е НЕПРИКОСНОВЕНА !? Каква е тази демокрация, какъв е този "свят" капитализъм, какви са тези закони и какви са тези съдии ?? Защо не се позволява / по закон/ гражданина да си охранява собствеността така, както намери за добре ???Щом на 2 милиона град има 20 групи / около стотина/ от крадци, знаят се кои са и не се обезвредят.....Какво означава това. За страната да не говорим... Хайдушка държава управлявана от хайдути, а пък дядо поп ще ми чете, да съм честен и почтен... И защо ?

    Коментиран от #25

  • 25 Нютон

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Шаран БГ":

    Направих ново откритие. В България е валидна теорията на относителността 101%. Уж има Закони, а властта не я спазва. Уж не ги спазва, а никой не я съди. Преди избори излизат кирливи ризи, тичат Дансаджии, Цаци, Гдбоп, врява до небето, а изведнъж пак утихне и бития бит, еВания си е еван. Така и с битовата. Уж всичко се знае, а никой нищо. Като се вдигне врява, Полиса се разтича, излови бандитос, а съдиите ги пуснат условно и по болест. И така 32 години. Ето, че АБВ, Бсп се разсмърдяха преди изборите срещу ГРЕБ, а при техни мандати пак така. КАКВО СТАВА В ЧАЛГАРМУТРОЛАНДИЯ? Нека БАН, изследват явлението и дадат мнение. А англичаните са умни. Техни учени откриха, че пиенето на кафе и алкохол е полезно. Но в кръчмите това го знаем от 6 века преди. Какъв е този неразбираем свят в БГ? Герб вдигнали минималната със 100 лева за 2-3 години, а търговците цените с 80%? Ша съ опраим... Чакам от умрял писмо.
  • 26 SimpleMath

    3 0 Отговор
    Странно за 9 месеца са откраднати 1100 (с 300 по-малко от 1400) коли, което според статията прави по 2 на ден!!!!
  • 27 Повреден калкулатор,

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Калкулатора":

    я пак сметни колко са 183 (половин година) по 300 000 лева...
  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    ГОСПОДА КРАДЦИТЕ СИ ПЛАЩАТ НА ПОЛИЦАИТЕ
  • 29 STEFCO

    0 0 Отговор
    vzimaite si nezakoni orıjiya i strelyaite v krakata sami si razdavaite pravosıdie ako nyama svideteli v glavata i tova e