Last news in Fakti

20 Септември, 2019 15:42 1 832 9

Основният свидетел по "Суджукгейт" остава в ареста, обвинен в данъчни измами

  • суджукгейт-
  • антон проданов-
  • живко мартинов

Добричкият бизнесмен Антон Проданов остава с мярка за неотклонение "Задържане под стража"

Основният свидетел по "Суджукгейт" остава в ареста, обвинен в данъчни измами - 1
Снимка: БГНЕС

Специализираният наказателен съд отхвърли искането за изменение на мярката за неотклонение "Задържане под стража" на добричкия бизнесмен Антон Проданов, съобщиха от Специализираната прокуратура.

Основният свидетел по делото срещу бившия депутат Живко Мартинов (придобило популярност като "Суджукгейт") бе задържан на 25 юли 2019 г. в кк "Албена" при мащабни действия по разследването на Специализираната прокуратура, ДАНС и ГДНП в Добрич, София и Варна.

Същият ден Специализираната прокуратура го привлече като обвиняем като ръководител на организирана престъпна група за избягване установяването и плащането на ДДС в особено големи размери. Оттогава Проданов е задържан под стража с определения на две съдебни инстанции.

Специализираният наказателен съд отхвърли искането за изменение в по-лека на мярката му за неотконение, тъй като от привличането му към наказателна отговорност до момента не са настъпили нови обстоятелства, налагащи това.

Събраните доказателства дават основание да се направи обосновано предположение, че е извършил престъпленията, за които е обвинен, не е отпаднала опасността да извърши друго престъпление и да повлияе на разследването.

Съдът мотивира отказа за изменение на мярката на Проданов и с това, че досъдебното производство срещу него се води ритмично и не е налице нарушение на правата му.

Определението на Специализирания наказателен съд може да се обжалва пред Апелативния специализиран наказателен съд.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар📝

    17 1 Отговор
    ОСВОВНИЯТ СВИДЕТЕЛ::::::::МАФИОТИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЧИСТЯТ С АВТОМАТИЧНИ ПРАХОСМУКАЧКИ С ПО 90 КОНТЕЙНЕРА ЗА ПОЧИСТВАНЕ.ИНАЧЕ ИМАТ РЕЗИСТЕНТНОСТ КЪМ ВСИЧКИ КОРУМПИРАНИ ИНСТИТУЦИЙ.ЗАЩО ?-ЗАЩОТО СА В БЪЛГАРИЯ ДЪРЖАВА НА МУТРО-ОЛИГАРХИЯТА.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Коментар📝

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "ОЩЕ ДЪЛГО ЩЕ":

    Не СЪМ БЕСЕПАР НЕ МЕ ОБИЖДАЙ.ЩЕ ГИ ПАЛИМЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ АКО НЯКОЙ СИ МЕСЛИ ЧЕ С 420€ ЩЕ ЖИВЕЕМ И ЩЕ СИ ТРАЕМ МНОГООО СЕ ЛЪЖЕ.
  • 4 Мартин

    15 0 Отговор
    Герберасти, бесеперасти - сакчетата и кой към Германия, кой към русия. В България няма място за продажници!
  • 5 Мартин

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "ОЩЕ ДЪЛГО ЩЕ":

    Неграмотен гербераст, боко да ви подари буквари, а не кебапчета.
  • 6 И ко стана ся

    31 1 Отговор
    ТОЯ ДЕТО ЕНАПРАВИЛ ОПЛАКВАНЕ ЧЕ ГО ИЗНУДВА ГЕРБЕРСКИЯ СУДЖУК ГО ВКАРВАТ В АРЕСТА ЗА ДА НЕ БЪДЕ СЪДЕН ГЕРБЕРСКИЯ ДЕПУТАТ! ХАХАХХАХАХА ЯВНО СУДЖУЦИТЕ НАИСТИНА СА БИЛИ ЗА СОФИЯ!
  • 7 Съд и Цацаратура

    17 1 Отговор
    - бухалки на мутрите срещу свидетелите, найстина няма такава държава.
  • 8 Чудя се

    8 1 Отговор
    Тоз да не е нещо да го държат нарочно на топло като поредохранителна мярка, че иначе...кой знае?
  • 9 кикирикиии

    1 0 Отговор
    Ще го пуснат след изборите.