21 Септември, 2019 14:52 1 141 7

Марин Марковски: Съдебната палата не е място за удоволствие, там няма доволни хора

  • марин марковски-
  • съд-
  • присъди

Когато някой убие дете, изнасили го, тогава той не трябва да излиза навън, защото може да го направи пак

Марин Марковски: Съдебната палата не е място за удоволствие, там няма доволни хора - 1

Когато престъпленията са умишлено лишаване от живот - умишлено убийство, не трябва да има съкратено съдебно следствие. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ адвокат Марин Марковски. Това е необходимо и не е несправедливо, категоричен е адвокатът.

"Когато някой убие дете, изнасили го, тогава той не трябва да излиза навън, защото може да го направи пак. Същността му е на дявол", каза още Марин Марковски.

Адвокат Марковски коментира и предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман, осъден за убийството на студента Андрей Монов. "Съдийската институция винаги трябва да бъде със запазен авторитет, на всяка цена. Истината е над всичко. Съдебната палата не е място за удоволствие, там няма доволни хора", заключи адвокатът.

Разумното е да се запази съкратеното съдебно следствие за всички останали престъпления, с изключение на които е имало противозаконно лишаване от живот, смята адвокат Марковски.

"Аз съм защитавал престъпници, които са непоносими като хора. Виждал съм очите на майката на жертвата, знам болката от престъплението, виждал съм я.

Ако се остави правосъдието в ръцете на пострадалите, те ще кажат "искаме да го одерат жив". Правосъдие, от хора, които изживяват мъката, не може да се получи", категоричен е адвокат Марковски.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корупция

    14 0 Отговор
    Доволни са само адвокатките и съдиите, които прибират подкупи. Някои имат къщи и коли за милиони.
  • 2 Бандюга

    9 0 Отговор
    Промяна в НК за отмяна на съкратеното съдебно следсдвие за тежки престъпления– задължително! А каква промяна за решенията на корумпираните органи или некорумпираните такива, действащи под натиск?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Маринчик, я кажи как влезе в СУ - право? С чия протекция?
  • 5 Кумчо Вълчо

    5 0 Отговор
    Ти ли зандано долна, та нали ти защитаваш изродите, мръсник.
  • 6 кратко и ясно

    2 0 Отговор
    "умишлено убийство, не трябва да има съкратено съдебно следствие."
    Въжета и куршуми,никакви адвокати.
  • 7 куньо

    0 0 Отговор
    Нашата съдебна система е някаква пародия! Примери, колкото щеш!
    Да не дава господ, но наложи ли се истината е око за око, зъб за зъб...