21 Септември, 2019 20:09 1 309 2

Осъдиха условно футболисти, пребили момче

  • темида-
  • съд-
  • побой

Побоят е станал в центъра на Благоевград

Осъдиха условно футболисти, пребили момче - 1

Футболистите Илиян Христов и Смилен Златанов бяха осъдени условно за нанесен побой върху младия благоевградчанин Борис Олев. Присъдата бе произнесена вчера в Районен съд Благоевград от съдия К. Панкова след процес, продължил повече от 5 години.

Двамата бяха осъдени на по 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и обезщетение за пострадалия в размер на 6000лв. Припомняме, че те бяха привлечени като обвиняеми за нанесена средна телесна повреда, след като през лятото на 2014 година, в центъра на Благоевград пребиха с особена жестокост и без причина младият Олев.

Случката се разигра на 20 август, когато две компании се засекли в закусвалня "Бакалов" за ранна закуска след дискотека. На една от масите седял Илиян Христов в компанията на своя приятелка, когато в заведението влязъл и Олев в компанията на свои приятел. Христов и приятелката му вече похапвали и, за да се направи на важен пред нея той подвикнал на преминаващия покрай тях Борис: "Гледай къде ходиш, да не ми блъснеш пицата, че съм дал 1.30лв за нея".

На тази реплика момчето възпитано отговорило, че не е нужно да се заяжда с непознат, още повече в присъствие на момиче. Това подразнило приятелката на Илиян и тя си тръгнала, проваляйки срещата им. От своя страна футболистът побеснял заради уместната забележка на Олев и го причакал отвън, където го нападнал.

Неговият колега от отбора на "Септември" Смилен Златанов се присъединил и двамата започнали да налагат жестоко Олев по лицето и тялото. Той успял да се отскубне от ударите и побягнал към стоянката на такситата на Младежкия дом, но се спънал и паднал пред „Плаза“.

С изключителна дързост и наглост, младите футболисти продължили да бият падналия Борис, ритайки го където сварят. Таксиметрови шофьори се притекли на помощ и отървали благоевградчанина от още по-як пердах. Закарали го в спешния център, а по-късно той постъпил в Пирогов, където претърпял операция на носа.

Ръката му била счупена, имал хематоми по лицето в продължение на месец. Нападението провалило плановете на Олев за студентска бригада. Той потърсил правата си в съда и в качеството си на граждански ищец и частен обвинител поиска справедливо наказание, както и обезщетение за нанесените травми в размер на 15 000лв.

Футболистите категорично отричат да са участвали в боя, нещо повече, те дори заявяват под клетва, че въпросната вечер изобщо не са посещавали дискотека в Благоевград, тъй като на следващия ден имали тренировка. Момчетата са с чисто съдебно минало. През всичките 5 години, докато траеше процесът, те не смениха версията си и настояваха, че са невинни, въпреки събраните доказателства от страна на прокуратурата.

Адвокатите на футболистите изтъкнаха, че в случая и те са жертви, тъй като пропуснали възможност за трансфер в чуждестранни клубове, заради делото срещу тях. В крайна сметка те бяха осъдени условно, а болките на Олев бяха оценени на 6000лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Младен

    7 0 Отговор
    Да живее справедливостта в България.
    Мила ми родина център тя е на справедливата съдебна система...
    Дори и да убиваме сме си невинни пледираме невинни готово.
    Да живеят съдии и законите, също и управляващите на нашата мила родина.
    Сарказъм!
  • 2 Ами да

    1 0 Отговор
    Ами къде са родителите на пребития ?като няма справедливост??????????