Last news in Fakti

8 Октомври, 2019 10:41 1 053 3

Условна присъда за ексшефа на Фонд „Научни изследвания”

  • научни изследвания-
  • христо петров

Тя не е окончателна и може да бъде атакувана пред Софийския апелативен съд

Условна присъда за ексшефа на Фонд „Научни изследвания” - 1
Снимка: БГНЕС

Три години условно с 5-годишен изпитателен срок за умишлена безстопанственост получи бившият управител на фонд "Научни изследвания” Христо Петров.

Присъдата е на Софийския градски съд. Петров беше глобен и с 2 000 лева. Магистратите го признаха за виновен, че е ощетил фонда с около 380 000 лв. Това е станало чрез сключване на договори за издаване на книги и създаване на телевизия без знанието на Управителния съвет на фонда.

Присъдата на Петров не е окончателна и може да бъде атакувана пред Софийския апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    10 0 Отговор
    А 380 хиляди лева върнал ли е? Ами дайте ми и на мен една условна срещу 80хиляди, не 380. Съдията спи ли спокойно след като посредничи за ограбването на държавата, в която децата му порастват? Условната трябва да се забрани за използване при умишлени престъпления, да се запази за непълнолетни и дребни измами и то след възстановяване на стойността на откраднатото. Ако разкажете в Германия например, че някой директор ощетява фонда с 380х.лв и плаща глоба от 2х.лв и условна направо ще прихнат да се смеят от този виц, защото за всеки нормален човек това е виц, очевидно съдията си е получил процента след като го смята за справедлива присъда.
  • 2 Не сме очаквали

    9 0 Отговор
    друго и сме свикнали. То навсякъде е така т.н. учени, лекари, фондове ,каси, кражби, разследвания, убийства, зловещи лакарски практики и т.н. все неща дето не ги лови закона. Ама иначе сме си правова държава... от цели 30 години и сме у Европа?!
  • 3 Гост

    5 0 Отговор
    Направо му подарили парите.... А хората с кредитите за по 1000 лв ги тормози чси..... За 140 лв , мое съсед че беше дадено на чси... И станали 1500лв щото трябвало да плати разноските.... На чси.... Ядосах се.... Хвърлиха им 250 лв и им казах да си гледат работата.... Детето докато работеше си плащало.... Съкрати ли го... И хоп на чси...... Бойко,,,, наясно ли си че фирмите наемат работници за по един, 2 месеца и ги освобождават.. После наемат други.... И така например не може да ги хване за тр. Договор или по скоро не искат.... И да се оплача все тая