8 Октомври, 2019 14:06 6 786 23

Ново зверство смрази Орешник, полицията издирва бивш легионер

  • иван пачелиев-
  • орешник

Иван Пачелиев преди повече от година беше задържан от отряда на баретите, след като стреля по полицаи и се барикадира в къщата си

Ново зверство смрази Орешник, полицията издирва бивш легионер - 1

Тялото на 72-годишен фелдшер - Димитър Факиров е открито в тополовградското село Орешник. Сигналът до полицията е подаден тази сутрин. Трупът е открит в здравната служба на селото.

По първоначални данни по главата на възрастния мъж има следи от насилие.

За убийството полицията издирва бившия легионер Иван Пачелиев. Преди повече от година той беше задържан от отряда на баретите, след като стреля по полицаи и се барикадира в къщата си.

„Той беше изключително добър и компетентен човек, изключено е да е предизвикал Иван Пачелиев. Всеки ден работеше до обяд срещу 200 лв. заплата. Даваше лекарства безплатно на нуждаещите се, купуваше за пациентите си със свои пари, когато са в затруднение”, плаче жена от селото, която все още не може да повярва, че Димитър го няма.

Възрастна жена чула виковете за помощ и отишла да провери какво се случва, а на вратата срещнала бившият рейнджър Иван Пачелиев, който профучал покрай нея, имал вид на обезумял.

„Не го търси тук, няма го”, изревал той с пълно гърло и профучал покрай жената. Оттогава е в неизвестност и е издирван от гранична полиция и жандармерия, селото буквално почерня от полиция - на място е целият състав на РУП-Тополовград, очаква се и подкрепление.

Радка открила фелдшера открит удушен и с размазана глава в кабинета си.

Към мястото пътува главния секретар на МВР Ивайло Иванов, съобщи Блиц.

Заради екшъна от февруари миналата година бившият легионер се озова в ареста, но малко по-късно излезе от там срещу парична гаранция от 5000 лева. Пачелиев, който е служил 4 г. във Френския чуждестранен легион, бе задържан през февруари, когато се барикадира в дома си в Орешник и според обвинението е стрелял срещу полицаи.

Повдигнати са му две обвинения. Едното е, че на 19 февруари в село Орешник употребил заплашване, възпроизвеждайки изстрел във въздуха с огнестрелно оръжие и насочвайки го към полицейски служител, с цел да принуди него, колегите му и кмета на селото, да пропуснат нещо по служба – да снемат сведения от обвиняемия и да му съставят протокол за предупреждение.

Тогава служители на ГДБОП го търсили по преписка на Софийска прокуратура във връзка със заплахи. След барикадиране в жилището си, за ареста му бяха мобилизирани 80 полицаи от различни подразделения на МВР.

Второто обвинение за държане на взривни вещества, оръжия и боеприпаси - 3 ръчни гранати, барут, възпламенители, запалка за ръчна граната, 4 пушки и боеприпаси за тях, без да има надлежно разрешително.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 emo

    48 5 Отговор

    До коментар #1 от "Кур за Бойко":

    А защо не го осъдиха още миналата година? такива примитивни индивиди трябва да се чистят от селата, а и от градовете. Иска ми се да е следващия самоубит.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дабе

    40 5 Отговор
    Тва всичкото е измислица аз съм от орешник. Просто са много смешни ченгетата и си изсмукват от пръстите всички тези простотии.Да бяха казали, че са насрани и 80 човека ги е страх.Човека го задържаха през деня пред една кафе машина в центъра, ако това е барикада .... пълен смях
  • 5 Коректен

    44 1 Отговор
    Човека няма нищо общо. Предния път го използваха за да направят пушилка и да съберат милиционерите в орешник, за да мине на бойко и брендо товара с наркотици през гкпп лесово безпроблемно. Питайте местните.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Жоро

    29 4 Отговор
    Същото както Чане от Костенец уж бил убил двама човека а доказателства никакви и накрая се самоубива за по лесно.Пълна пародия е наща милиция.
  • 8 орешник

    28 0 Отговор
    Верно ли е това за наркотиците през лесово

    Коментиран от #9, #19

  • 9 Коректен

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "орешник":

    Бяха събрали цялата полиция на свиленград и харманли да го обграждат, защото местните полицаи от тополовград щели да го предупредят. От лесово до пловдив нямаше жив полицай. За майните няма нужда да се коментира.
  • 10 Браво

    17 4 Отговор
    А догодина ще пише :ИП уби и се гаври с дете се издирва , преди година уби човек, преди 2 се барикадира ..... и така до безкрайност , пуснат под гаранция , пробация , подписка , условно .....!
    Да живее БГ съда ! И дано следващият когото “срещне “ е от рода на милият СЪДИЯ пуснал го на свобода !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Няма такъв съд

    11 0 Отговор
    И какво е направил съда по въпроса???? Ако човека бе под стража или в психиатрията където му е мястото да си лекува видните проблеми нямаше да стане това...
    Но безхаберието е водещо и в МВР и в съда..

    Коментиран от #23

  • 14 Кучетата си лаят,кервана......

    9 0 Отговор
    Рапорт даден! Рапорт приет!Задачата е изпълнена,племето е за стотен път омагьосано от вожда и шаманите.....
  • 15 Както е тръгнало

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "Кур за Бойко":

    Ще търпиш още четири!!! години!!! На там отива не че нещо, Тъ за Бойко не знам дали ще има . ур но за теб ЩЕ ИМА !!!!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 А знае ли се

    0 1 Отговор
    От кой етнос е този християнин и каква религия изповядва този българин?
  • 18 ники

    2 0 Отговор
    що ли не и вервам на тази бабарадка
  • 19 А небе

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "орешник":

    Ти как мислиш
  • 20 Другия с коня

    5 0 Отговор
    Налага се да ви образовам малко тролове....Жителите на село Орешник Тополовградско са се заселили там 28 ма след споразумението с Гърция ....Било е гръцко село....Заето от българи живяли в Беломорска Тракия....500години в сърцето на Турската империя са останали Християни....с Богородица на кандилото в одаята....И са се преселили за да Останат Българи....Есяка къща с 4 или 5 деца....Можете само да сведетеглави пред ТЯХ....
  • 21 Питащ

    2 0 Отговор
    Не знам какво плюете за нашата армия ,ама тея в Легиона им спират тока за 5-6 години служба и стават негодни за тях самите да ни говорим за семейство и т.н.Ами ако не се махне да 5-тата година какво ще очакваш от него в службата му.Тотално побъркан.Ще излезе ,че не сме толкова зле.То и при нас има побъркани военни ,но едва ли процента превишава общия фонд.
  • 22 Пенчо

    0 0 Отговор
    Този ни е подарък от евроатлантическата солидарност.
  • 23 ненормалник

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Няма такъв съд":

    Ади всички да влезем в психиатрията и да ни гледаш ти, няма място и прибират най опасните .Аз откога чакам немога да се вредя. Ти си плащаш за храна ,отопление ,дрехи, квартира, охрана, опияти били те алкохол и цигари . ТАМ НЕ.