8 Октомври, 2019 17:14 10 620 15

Служител на куриерска фирма организирал банковия обир за 185 бона в "Люлин"

  • банков обир-
  • обир-
  • банка

Пред магистратите днес застана и обвинения в помагачество 59-годишен Христо Кологанов

Служител на куриерска фирма организирал банковия обир за 185 бона в "Люлин" - 1
Снимка: trafficnews.bg

30-годишният служител на куриерската фирма „Еконт” Кирил Миланов е задържаният организатор на обира на банков клон в хипермакет в столичния квартал „Люлин", стана ясно на днешното заседание на съда. Той е бил арестуван часове след удара в събота и е направил пълни самопризнания. В колата му пък са намерение 62 бона от задигнатия чувал от трезора, в който имало 185 000 лева. Останалите пари са взети от двамата съучастници на Миланов, които още се издирват.

Пред магистратите днес застана и обвинения в помагачество 59-годишен Христо Кологанов, който осигурил ключа за отваряне на офиса, в който бил банковият клон, съобщи trafficnews.bg.

Защитата на Миланов поиска съдебно медицинска експертиза, но такава беше отказана. Отхвърлено беше и искането като негови защитници да се явят неговата сестра и съпругата му. И двамата обвиняеми поискаха мярка “домашен арест” и не използваха възможността си за последни думи пред съда.

Магистратите решиха, че няма риск Миланов и Кологанов да се укрият, но ги оставиха за постоянно в ареста заради тежестта на престъплението, което предвижда от 10 до 20 години затвор.

Дръзкият обир беше извършен миналата събота около 15:30 и 16:00 ч., в банков клон, който се намира в хранителен магазин на бул. „Европа”. Обирджиите задигнали чувалче със 185 хил. лв, макар в трезора да имало и други пари. Бандитите наблюдавали касиерката на ограбения офис от месец и забелязали, че тя е много небрежна към мерките за сигурност.

Навикът ѝ бил, когато излиза от офиса, да заключва само входната врата, но не и трезора, където се намирали парите. Това улеснило бандитите, които влезли и взели парите за броени минути.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соросоид

    92 3 Отговор
    Краднеш от банката - лежиш минимум 10 ефективно. Качваш се да караш пиян и дрогиран, утрепеш човек на пешеходна пътека - с добър адвокат може и условна присъда да се постигне. Скапана държава.

    Коментиран от #5, #8, #13

  • 2 Сис админ

    57 1 Отговор
    Вижте само как СИСТЕМАТА наказва за посегателства над нея. Ще лежат по 10-20 години, а ако продваш държавни интереси, флашиви ваксини с живак или пък пиян убиеш синът си с моторна шейна, нама наказания. Дори има повишаване в длъжност.

    Коментиран от #10

  • 3 Миризлив пор

    54 3 Отговор
    Сега се питам, за нов апартамент дали да тегля кредит и да го плащам като роб 30 години или да обера банка и да лежа 15?

    Коментиран от #6

  • 4 Странно

    36 3 Отговор
    Защо служителката не носи наказателна отговорност?С действията си е проявила престъпна небрежност или умишлено и помогнала на крадците,но чалгарчето май е прав-нема такава държава...

    Коментиран от #11

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 иван

    25 0 Отговор

    До коментар #3 от "Миризлив пор":

    Няма да лежиш 15 , ако те хванат и се признаеш за виновен са длъжни да ти дадат под 10.
  • 7 франк

    10 0 Отговор
    дайте парите на нуждаещи,така няма как да ви обвинят.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА

    8 0 Отговор
    Пфуууу ако знаех,щях да си сложа един чорап на главата и да атакувам банката преди тях --ей ти готови пари за апартамент номер 7
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кво ти е странно

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Странно":

    Това е частна институция, тяхна работа е да си я наказват, ако не е изпълнила инструкции за работа.
  • 12 Ханко от село Осеня

    1 14 Отговор
    такава беше преди десетина години. От тогава насам , все по трудно им става на престъпния елемент , 100% разкрити убийства , обири на втория час в панделата , хакери на третия час в панделата , абе държавата си влезе в ролята , не като при червените шумкари с чадърчето навред. То и затова е това реяване против Гешев , от страх , дръпна им се лайното на корумпетата
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 незнайко

    5 0 Отговор
    Тоя обир за 185 000 лева вече ми се изписва на челото !!! Кога ще говарят за обира на 3-те МИЛИАРДА от КТБ и ще хванат обирджиите ??? Това афиширане е да ни ПРИСПЯТ съзнанието !!!
  • 15 ИЯО

    4 0 Отговор
    Te тия куриерските агенти са едни шпиони и клюкари само снасят на крадците къде какво става....