15 Октомври, 2019 08:51 1 801 2

Повдигнаха обвинения на убиеца на българите в Чикаго

  • чикаго-
  • убиец-
  • българи

Три от жертвите на тежкото престъпление са български граждани

Повдигнаха обвинения на убиеца на българите в Чикаго - 1
Снимка: БГНЕС

Властите в Чикаго повдигнаха обвинения на 66-годишния Криштоф Марек за петорното убийство през уикенда. Три от жертвите на тежкото престъпление са български граждани, уточнява БГНЕС.

Марек е пенсиониран строителен работник, който в събота вечер в квартал „Дънинг“ на улица „Уест Ирвинг Парк роуд“ N 6733 , застреля с пистолет 5 човека в сградата, където живеел от 15 години. Три от жертвите са българско семейство, които са вечеряли в дома си.

65-годишната Искра Попова и 45 годишният ѝ син Ивайло Попов са от Габрово, а снахата Цветанка Костадинова е от София. С тях е бил и 61-годишният американец Дейвид, който също е сред застреляните. На по-горния етаж на сградата, тежко ранена беше и 53-годишната Йоланта Тополска, която вчера почина.

Криштоф Марек е извършил убийствата със законно притежаван пистолет. Съседите му го описват като конфликтен човек, не можещ да контролира яда си. Като вероятна причина за постъпката му е финансов натиск, на който може би е бил подложен в последните дни, тъй като е имал сериозни финансови проблеми и опасност да изгуби жилището си. Бил е отстранен и от ръководството на жилищната асоциация в блока, където е живеел. Планирано е Марек да се яви в съда във вторник.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добре дайте други тъпотии

    9 8 Отговор
    Не ме интересува
  • 2 Бранник

    2 1 Отговор
    Там поне не ги интересува дали си беден или богат няма връзки и протакване на делото.Това че си циганин не ги интересува няма значение от малцинствата ли си или от елита.Поляците са цигани и не заслужават нищо. Затова ги гонят от всякъде защото са помиари.