Last news in Fakti

21 Октомври, 2019 08:30 1 634 5

Делото срещу Баневи тръгва по същество

  • баневи-
  • николай банев-
  • евгения банева

Николай Банев е с мярка за неотклонение „Задържане под стража”, а съпругата му Евгения Банева е с мярка „Подписка”

Делото срещу Баневи тръгва по същество - 1
Снимка: БГНЕС

Съдебното следствие срещу Николай, Евгения и Мария Баневи тръгва по същество с разпити на свидетели. Заседанието срещу фамилията в Специализирания наказателен съд е насрочено за 10.00 часа, предаде БГНЕС.

Бизнесменът Николай Банев е с мярка за неотклонение „Задържане под стража”, въпреки че няколко пъти я обжалва и искаше по-лека, но спецмагистратите отказаха. Съпругата му Евгения Банева е с мярка „Подписка”, след като първоначалната ѝ мярка „Задържане под стража“ бе изменена от Специализираната прокуратура заради влошеното ѝ здравословно състояние. Майката Мария Банева е с мярка за неотклонение „Парична гаранция” и забрана за напуска пределите на страната.

Припомняме, че прокуратурата приключи разследването срещу тримата и внесе обвинителния акт в края на август. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Николай Банев е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му - като негов помагач. Двамата са предадени на съд, като съизвършители в съучастие на изпирането на пари. Мария Банева ще отговаря пред съда за участието в организирана престъпна група.

Обвиненията завариха семейството в Ница в края на миналата година. Двамата бяха екстрадирани в София на 6 декември.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мразя България

    4 1 Отговор
    Слава на червената армия
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Нема такава....!

    11 0 Отговор
    Поредните олигарси които ще бъдат оправдани!Как загробиха 22завода и осавиха хиляди без работа!Как вдигнаха капитала и лишиха дребните акционери от печалби и участие!Вижте продукта на криминалната приватизация!Дали Банева ще смени роклята за 300 000 със пижама на раета в затвора.?Едва ли!Поредния цирк организиран от магистрати ченгета и Б.Б.Скапана мафиотска история за лековерния електорат!
  • 4 Копанара

    3 0 Отговор
    Пращайте ги на янчова поляна да чукат камъни хем ще са до морето.
  • 5 гост

    4 0 Отговор
    В Прага има една висока кула в центъра , това е лечението за много хора в България.