24 Октомври, 2019 16:24 1 578 7

Изнасилилите момиче в София остават в ареста

  • афганистанци-
  • изнасилване

Непълнолетните афганистанци няма да бъдат освободени

Изнасилилите момиче в София остават в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Съдът остави в ареста двамата афганистанци, обвинени в изнасилването на непълнолетно момиче в София. Заради лични подробности, свързани с престъплението, днешното заседание се проведе при закрити врата.

Според МВР престъплението е било извършено миналия вторник около полунощ, в изоставена постройка. В хода на разследването са били задържани три момчета. По първоначална информация едно от тях само е гледало какво вършат другите. По-късно то е освободено, а на останалите двама е наложена мярка „надзор и контрол от инспектор в Детска педагогическа стая”. От прокуратурата обаче обжалваха това решение и настояха, въпреки възрастта на предполагаемите извършители, те да останат в ареста.

По пострадалото момиче не са открити видими травми, предстои да бъде направена ДНК експертиза на откритата семенна течност във влагалището на изнасилената. При проведеното лицево разпознаване, тя категорично е идентифицирала двамата извършители.

Пострадалото момиче - на 17 години, живее в Център за настаняване от семеен тип в столичния квартал "Овча Купел". Момчетата от Афганистан твърдят, че са си платили и актът e бил доброволен. Те все още нямат статут на бежанци. Пребивават в центъра за бежанци във "Военна рампа", където бяха задържани.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иори

    21 2 Отговор
    В ареста и бои до насиране

    Коментиран от #2

  • 2 Циник

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иори":

    и е*не също. Да ги пратят в пазарджишкия затвор там ще ги оправят.
  • 3 Ники

    13 0 Отговор
    Има нещо ... дето не е баш така с това изнасилване ... всичките са от някакви места за настаняване ... те явно са се познавали .. били са заедно .. в този късен час ... имам подозрения .. че е имало някаква уговорка .. Няма следи от насилие .. пише ... не знам ... някаква мангасарска история е тая ...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мишоците от НПО

    4 0 Отговор
    Сега къде са БХК и всички подобни? Защо не поеха каузата на тези афганчета, които са сами и нямат никаква защита? Защото нямат парите на другите гнусни престъпници-чужденци в Бг! НПО-тата с измислени и съмнителни каузи под наблюдение и евентуална забрана в България!
  • 6 Няма такава държава

    3 1 Отговор
    Арест глад е.....е и същото което момичето е преживяло
  • 7 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Само така , другия път да си платят на момичето .В тази професия сексът без заплащане се води изнасилване .