Last news in Fakti

2 Ноември, 2019 10:57 2 355 9

Съдът остави Банев в ареста

  • николай банев

Има риск да избяга в Русия

Съдът остави Банев в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Николай Банев ще избяга от страната, ако бъде освободен, затова той ще остане в ареста.

Това реши Апелативният специализиран наказателен съд, съобщи "24 часа".

Банев е председател на Евразийския клуб в България, който основа през 2015 година. Установено е, че в килията си е имал достъп до мобилен телефон и провел разговори с влиятелни руски приятели, които молил за съдействие да му бъде предоставено политическо убежище.

Банев може да извърши и друго престъпление "с оглед многообразието, наказуемостта и обществената нетърпимост на повдигнатите му обвинения", пише още в определението на съда.

Съдебното следствие срещу Николай, Евгения и Мария Баневи тръгна през октомври.

Прокуратурата приключи разследването срещу тримата и внесе обвинителния акт в края на август. Баневи са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Николай Банев е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му - като негов помагач.

Съдебният състав не установи съществени нарушения на процесуалните правила, които да накърняват правата на обвиняемите и техните защитници. Потвърди и наложените им мерки за неотклонение.

Съдът отхвърли искането на арестувания Николай Банев за определяне на по-лека мярка, както и искането на Мария Банева за отмяна на наложената ѝ забрана да напуска пределите на страната.

Семейство Баневи бяха обвинени докато се намираха в Ница в края на 2018 година. Двамата бяха екстрадирани в София на 6 декември. През юли 2019 г. Евгения Банева беше освободена от ареста по здравословни причини след многократните ѝ оплаквания от условията в килията.

Семейство Николай и Евгения Баневи попаднаха в ареста от 6 декември 2018 г., след като бяха екстрадирани от Франция.

На 26 юни съдът отказа да промени мярката за неотклонение на Николай Банев - съпругът на Евгения.

На 12 юли 2019 г. Евгения Банева бе пусната от ареста по здравословни причини.

Майката на Николай Банев - Мария е с мярка за неотклонение "парична гаранция" от 10 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    5 2 Отговор
    Ама как така нарушават му правата в ареста няма условия дори да се избръсне.
  • 2 хахаха

    7 0 Отговор
    Явно още върви пазарлък какво да му вземат. Като е разберат ще го пуснат и него като жена му. Чудя се само за какво са им тези милиони и милиарди на върхушката, като ги гледам никой не е прокопсал в личен план, ето например главния сам като куче, една жена няма до себе си да му роди дете.....цветн василев заточен в сърбия, дебелия в дубай пък бере душа и той се моли да не го подгонят като екс шефа му василев, доган и той тръпне да не го гръмне всеки срещнат. Живот ли е това не знам.....
  • 3 БЪЛГАРИНА

    2 6 Отговор
    уморихте човека
  • 4 Мерака на Банева не умира

    3 0 Отговор
    А Банева ? Бау , бау !!!
  • 5 Кажете нещо за Банева............

    6 0 Отговор
    Че както съм си го наточил......
  • 6 Оле

    3 0 Отговор
    Банев никога няма да се измъкне. Той ще умре там. А за Банева не ми се мисли какво прави сега като е на свобода. Сигурно много я пуцат в дупките и и и се клатят цоцките кучешката докато Банев е в затвора. Лошо. Много лошо. Банев е най прецакания. А Банева е освободена защото тя е жена. И всички мъже искат малко баневско.
  • 7 ай сиктер бе

    3 1 Отговор
    Абе тоя Банев що не го вкарат в централен софийски и цял ден да го мандръсват! Кво толкова пишете за тоя!
  • 8 Русалка

    0 1 Отговор
    Берое
  • 9 Гост

    1 0 Отговор
    Когато спреж да цакаш е така