4 Ноември, 2019 13:30 1 759 1

Настаняват в психиатрия бащата, намушкал детето си с нож във Варна

  • баща намушкал детето си-
  • настаняват го в психиатрия-
  • варна

Варненският окръжен съд постанови, че е необходимо мъжът да бъде настанен под охрана за изследване в Специализираната психиатрична болница в Ловеч за 30 дни

Настаняват в психиатрия бащата, намушкал детето си с нож във Варна - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Настаняват в психиатрия бащата, който опита да убие 7-годишния си син.

С решение на Окръжния съд във Варна 42-годишният варненец е настанен принудително в психиатрия в Ловеч за изследвания за 30 дни, съобщава news.bg.

Припомняме, на 23 октомври мъжът наръга сина си с нож, а след това посегна и на собствения си живот. Той е обвинен в опит за умишлено убийство на детето си.

От дълги години подсъдимият е наркозависим, като в момента на метадон. След като беше задържан, той беше настанен за лечение в Психиатричната клиника на УМБАЛ "Света Марина" във Варна. Заради самонараняване с нож в корема му беше направена коремна операция в университетската болница.

Мъжът е говорил с психиатър, според когото към момента на извършване на деянието, той е бил в състояние на "продължително разстройство на съзнанието" и не е разбирал значението на извършеното, нито да ръководи постъпките си.

При освидетелстването му в психиатрична клиника в продължение на няколко дни обаче това заключение на съдебнопсихиатричната експертиза не се потвърждава. Според държавното обвинение той е престоял под надзора на психиатри в психиатричната клиника по-дълго, отколкото психиатърът го е освидетелствал за нуждите на психиатричната експертиза.

В съдебното заседание беше изслушано вещо лице - психиатър, който посочи, че предвид опасността, която обвиняемият представлява за себе си и околните, за да бъде преценено дали е вменяем и дали може да носи отговорност за постъпките си, той трябва да бъде настанен в психиатрично заведение с охрана, каквато клиниката при УМБАЛ "Света Марина" Варна не може да осигури.

Варненският окръжен съд постанови, че е необходимо мъжът да бъде настанен под охрана за изследване в Специализираната психиатрична болница в Ловеч за 30 дни, за да се установи какво е психическото му състояние и може ли да носи наказателна отговорност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НОСТРОДАМУС

    3 0 Отговор
    ТАКА ПСИХИЧНО БОЛНИ ХОРА КОИТО НЕ ПОСЯГАТ НА ЖИВОТА НА ДРУГИ ХОРА НЕКА СЕ ЛИКУВАТ НО ЗА БОКЛУЦИТЕ КОИТО ПОСЯГАТ ДА УБИВАТ СМЪРТНИ ПРИСЪДИ СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА ПСИХИЧНО ЗДРАВИТЕ