Last news in Fakti

6 Ноември, 2019 10:26 5 174 11

Майстори на покрив отвлякоха клиента си в Смядово

  • майстори-
  • покрив-
  • отвличане

Майсторите дошли на оглед, с тях имало и здрав "батка", който явно бил доведен за да всее респект

Майстори на покрив отвлякоха клиента си в Смядово - 1
Снимка: shutterstock

Майстори, наети да препокрият покрива на къща в Смядово са отвлекли клиента си и са го изнудвали да им плати двойно за свършената работа. Полицията в Шумен съобщи за ареста на двама мъже от Игнатиево, срещу които е образувано досъдебно производство по чл. 213 А от Наказателния кодекс за принуждаване към поемане на имуществено задължение с насилие. Текстът предвижда от две до осем години затвор за подобни случаи, пише Монитор.

39-годишен мъж от Смядово трябвало да ремонтира покрива на къщата си и открил по обява "фирма" от града. Майсторите дошли на оглед, с тях имало и здрав "батка", който явно бил доведен за да всее респект, както се оказало на по-късен етап от работата. Клиент и изпълнители си стиснали ръцете за 20 хиляди лева и ремонтът започнал.

Работата била на приключване, когато мъжете от Игнатиево обявили на клиента си, че трябва да им плати още 20 хиляди лева за покрива. Тъй като поискал отново да проверят сметката - по 90 лева за квадратен метър и тя пак излязла на първоначалните 20 бона, клиентът отказал да плати.

Тогава "партньорите" по сделка започвали да го заплашват и изнудват. Предупредили, че ако не се издължи в искания размер, ще дойде едричкият им колега и ще разхвърли наново целия покрив. "Специалистите" принудили 39-годишния смядовчанин да се качи в кола с търновски номера, да го закарат до банка в Шумен и да изтеглят пари. Преди да тръгне с тях мъжът успял да позвъни по телефона на полицейски служител, а негова позната записала и номера на колата.

Автомобилът бил предаден на полицейските патрули и постове. На влизане в Шумен колата била засечена, но минала с висока скорост без полицаите да успеят да я спрат. Предали я на колегите си в града. Малко по-късно търновският автомобил бил спрян за проверка. Похитителите на 21 и 42 години се опитали да обяснят, че клиентът им дължал още 1000 лева и доброволно се бил качил с тях да отидат до банка в Шумен.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Едва ли е така

    7 24 Отговор
    Има много случаи, когато майсторите приключат работа, клиента се сеща на, че няма пари. Тогава майстора наема Батка, и цената която дължи клиента става двойна.
  • 3 Ивайло

    20 5 Отговор
    Напълни се със самозвани майстори!!! Който не става чеп за зеле от него, става покривджия, плочкаджия или некакъв друг "майстор", без да е учил за това!!! Пък и нагли бе!!! Затова най-сигурно се работи с официална фирма!!! Верно по-скъпо е, ама хората си разбират от работата, правят всичко грамотно и ти дават за всички материали, фактури и т.н.!!! И договор с условия, цена и гаранция!!! А в сивия сектор е така - колкото каже "батката", толкова струва, с възможност за неограничено вдигане на цената и "екстремни" преживявания!!! Да не излизат от затвора такива отрепки, дето крадат и рекетират мирните хорица, събрали с мъка някой и друг лев!!!
  • 4 Игнатиевска джебчийка

    23 0 Отговор
    Тоооо, само да ви напомня, че Игнатиево е столицата на ДЖЕБЧИЙКИТЕ на Балканите. Там "къщите" са палати и българи там не живеят...
  • 5 Мартин

    8 0 Отговор
    Като подкрепяш сивият бизнес - поемаш известни рискове. Другият път си намери истинска фирма, подпишете си истински договор и имайте известно спокойствие за това, че законът ви пази - ако не този в България, този в Брюксел със сигурност.
  • 6 Прост народ слаба Държава

    6 0 Отговор
    Смешници, сега да полежат малко в панделата без пари, да им дойде ъкъла:-)
  • 7 Миризлив пор

    6 0 Отговор
    Като ви слушам мантрите "ма земете си фирма" и като си вземеш какво? да ви обясня ли какъв е нашия закон? Фирма се регистрира с капитал 2 лева и носи отговорност в рамките на уставния капитал. За да се избегне блокиране на фирмата от страна на конкуренцията (случаи бол) техника и терен дори и собственика да ги има се наемат от друга фирма на същия собственик т.е. собственост няма. Кога решиш да съдиш фирмата и дадеш 1 торба пари и куп нерви да я осъдиш и разбираш че... няма собственост, няма дейност няма и кинти, евентуално може да вземеш от собственика за 2-та лева уставен капитал защото при липса на договори (прехвърлени) вече е фалирал тази фирма и е отворил друга със същата дейност. Колкото до тарикатите дето започват да се пазарят след като се свърши как няма да платят всичко работата не ми се коментира и аз съм си патил.
  • 8 Абе

    1 6 Отговор
    Ясна е работата!Ти свърши работата, пък после ще плащам!После обаче,таквоз, онаквоз и няма пари,нали ти дадох едно капаро, другите ще ги чакаш на заб/р/авено плащане!Така стават сакатлъците! Ама за такава държава, толкова!

    Коментиран от #9, #10

  • 9 АБЕ

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Абе":

    Ти си бил там и си им светил...???
  • 10 Все знаете бе

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Абе":

    Явно е светил, явно и той/тя е в подобна схема щом знае какво казват клиентите точно в подобни ситуации. 🤔
  • 11 Слабатабатка

    3 0 Отговор
    А може ли яката батка да захапе кол от четирите му кьошета.