12 Ноември, 2019 09:57 2 995 2

Младежи отвлякоха приятел в багажника

  • отвличане-
  • пловдив-
  • похитители

Случаят е от Пловдив

Младежи отвлякоха приятел в багажника - 1
Снимка: Shutterstock

Четирима пловдивчани бяха глобени с по 200 лева по указа за дребното хулиганство. Те отвлекли техен приятел, а причината – проверка на реакциите на минувачите, съобщи "Трафикнюз".

Инсценировката била сътворена в късните часове в петък вечер. Групата младежи похапвали на дюнерджийницата, намираща се на булевард „Никола Вапцаров”. В един момент те решили да си направят социален експеримент. Сценарият бил като от екшън филм – нападат човек, задържат го, пъхат го в багажник на кола и бягат. Ролята на жертвата била поверена на един от групата.

Той застанал пред спирката близо до заведението за бързо хранене. След минути двама от другарите му го хванали – единият за ръцете, другият за краката и го „натоварили” в багажника на кола. Похитителите се качили в превозното средство и потеглели. От друга кола пък техни приятели правили видео.

Притеснени очевидци, неподозиращи, че това всъщност е инсценировка, подали сигнал до спешния телефон 112. На място бил изпратен екип на Първо районно. Пред униформените свидетелите разказали какво се е случило, като съобщили и номера на автомобила.

Превозното средство и собственикът му бързо били издирени. Водачът и другите участници в социалния експеримент били повикани в Първо районно. Те разказали какви са ги „надробили”, а униформените им съставили актове по указа за дребното хулиганство.

Младежите били изправени пред съда. Пред магистратите те изразили съжаление, като отново подчертали, че само са искали да видят реакциите на хората.

Четиримата обаче не били помилвани. Те са признати за виновни, като съдът им наложил санкция глоба в размер на 200 лева за всеки.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В-к народна младеж

    4 0 Отговор
    Младежка му работа!
  • 2 Без провокации на 112

    11 0 Отговор
    Социалните експерименти са добро нещо по принцип, защото покозват чувствителността на обществото по определени теми, но младежите не са преценили риска някой наистина в този момент да се нуждае от помощтта на полицията. Иначе добре говори, че очевидците са проявили гражданска активност и са сигнализирали, а не сасе направили на глухи и слепи. Човек се учи от опита, но моля ни си правете майтапи и не подавайте фалшиви сигнали на спешния телефон, защото в този момент някой наистина се нуждае от помощ.