Last news in Fakti

12 Ноември, 2019 20:10 4 238 20

Шофьорът на камион, прегазил дете в Русе, дори не разбрал

  • русе-
  • камион-
  • долапите-
  • прегазено дете

76-годишният мъж е задържан за 24 часа

Шофьорът на камион, прегазил дете в Русе, дори не разбрал - 1
Стопкадър: bTV

Установен е шофьорът на камиона, който по-рано днес прегази и уби 5-годишно дете в Русе. Задържан е за 24 часа. Мъжът е на 76-години и най-вероятно не е разбрал за случилото се, предава bTV. Към момента се изяснява съпричастността му към пътнотранспортното произшествие.

Водачът на самосвала е пенсионер от дълги години, но работил, за да си докара нормални доходи. Инцидентът се е случил около 11:30 ч. на улица в кв. "Долапите". Момиченце се разхождало с баба си и кучето си, когато камионът връхлетял отгоре му. Според очевидци водачът изобщо не е спрял. Съмненията са, че камионът е на хората, които са собственици на бившите свинарници в съседство. Те се занимават с превоз на вар.

Според разказа на съседи самосвалът, който бабата на детето описва, често минавал по този път. Кметският наместник на "Долапите" Светлин Савов обясни пред bTV, че към момента не може да даде информация около инцидента.

Екипът на "Спешна помощ" е констатирал смъртта на детето при пристигане. Бабата на момичето е изпаднала в шок и се е наложило да получи медицинска помощ. По време на инцидента родителите са били на работа. Разследването по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    16 6 Отговор
    Пак трябва да се говори за годините на шофьора. След 65г. задължително проверовъчни и ново медицинско(истинско) всяка година.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 МП4

    33 6 Отговор
    76 годишен шофьор, колко пъти бре, колко пъти , колко ??? Може ли човек с 3 вида очила, отекли ръце да кара камион дълъг 10 метра тежащ 20 тона. Ако ще и 50 год да няма катастрофи, той вече е неволно опасен за обществото...До 65-66 год и чао книжката, не бил разбрал че е прегазил..Сериозно ли? ? ? Имах си аз да е разбрал, а въобще видял ли е хората на улицата и знаците...Срам нямате, пълни егоисти, хвърчат с депутатските мерцедеси и бмвта по магистралата с 250 и ги боли чепа и смокинята, че днес едно дете си е заминало по този нелеп начин!!

    Коментиран от #4

  • 4 Чук

    8 17 Отговор

    До коментар #3 от "МП4":

    Мнооо си проз

    Коментиран от #7, #11

  • 5 Друг поглед

    23 1 Отговор
    Много ми е мъчно за детенцето. Откакто се написа за случая– версии, хипотези, етнос...Гледах и по ТВ. Единственото, извън вече познатото е,че водачът на самосвала е пенсионер от дълги години, но работил, за да си докара нормални доходи. Е дали, ако му беше достатъчна пенсията, на 76 г. щеше да тръгне да кара самосвал? Не го оправдавам, но виня управниците, дето докараха хората на тоя хал– да работят, докато мърдат, вместо да си живеят достойно старините. Трагедията е двоойна– и за млади и за стари!
  • 6 Юсуф

    11 2 Отговор
    Все повече се забелязват по улиците шофьори и шофьорки или много дърти или много млади. Средната възраст хич я няма.
  • 7 МП4

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Чук":

    Обоснови се кретен, "преведи" си думичката в гоогле, че подобни такива липсват в празната ти глава

    Коментиран от #9, #13

  • 8 Е едно дете голяма работа

    1 20 Отговор
    Знаете ли колко деца има? Няма смисъл да тъжите за него. Все пак това е съдбата. Трябва да стане така. И така трябваше да стане. Не можеш да предотвратиш това. Ако ще хиляда пъти да се върнеш в миналото за да предотвратиш инцидента. Това е съдбата. Така трябваше да стане.

    Коментиран от #12

  • 9 Сигурен

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "МП4":

    ли си, че тиквата ти е пълна? Силно се съмняваме.

    Коментиран от #10

  • 10 М26

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Сигурен":

    Докога ще плюеш? Трябва ли утре твоето дете не си отиде по този нелеп начин от нашия свят, та да се освештиш и да проявиш малко съпричастност и човечност???
    Бог да помилва малкото ангелче!
  • 11 М26

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Чук":

    Докога ще плюеш? Трябва ли утре твоето дете не си отиде по този нелеп начин от нашия свят, та да се освештиш и да проявиш малко съпричастност и човечност???
    Бог да помилва малкото ангелче!

    Коментиран от #14

  • 12 М26

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Е едно дете голяма работа":

    А не трябва ли да си учим уроците? Защото, като общество, докато не си научим уроците и не си извадим поуките тази история ще се повтаря...
    Бог да помилва малкото ангелче!
  • 13 Чук

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "МП4":

    Обоснование: няма пределна възраст за категориите са управление на МПС, но има минимална такава с носенето на отговорност и придобит опит. Няма спор за това, че с напредването на възрастта времето за реакция се увеличава, чувствителността на сетивата намалява. Жертвите по пътищата са причинени от самонадеяни, в повечето случаи млади и неопитни водачи. Опитния водач не би предприел маневра застрашаваща останалите, а опитът се придобива с години практика, ето това исках ви кажа с предният си коментар господин Шумахер.

    Коментиран от #15

  • 14 Чук

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "М26":

    Не плюя, за да не се случи това с моето дете, аз съм осигурил сигурна среда за своето семейство. Бог да прости детето и даде сила на близките му.
  • 15 МП4

    13 0 Отговор

    До коментар #13 от "Чук":

    Е мислиш ли че този на 76 год не е имал опит и милиони кмри, като е бил шофьор сигурно над 40год. Просто идва един момент и в случая този дядо, ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА КАРА, СТАВА КЬОРАВ, непохватен и невижда хората и ги отнася. Ти въобще не си по-темата пишеш за младите и неопитните, тук говорим за катастрофа с водач на камион на 76 год тези на по 20 год с 200км стаж не виждам какво правят тук и защо го споменаваш Та господин "Шумахер" нещо не можеш да се аргументираш...: и пишеш свободно съчинение. Нали това е целта да се въведе закон за "пределна" възраст за правоспособност, управление на МПС Боже Боже

    Коментиран от #17

  • 16 МП4

    14 0 Отговор
    Опита идва с годинките, отговорността идва с свидетелството за управление но в тази крехка възраст 18-22 год нито едното нито другото вървят ръка за ръка.. Да ти го обясна и пояня, че нещо нечаткаш, следователно като дойде опита минават години време, само че не си кован от желязо и като пребориш 60+ опитът ти отива някъде в бездната..В случая 50 год опит на дядо Тошко който е на 76 год е отишъл подяволите и затрива хората. Капиш приятелю?
  • 17 Чук

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "МП4":

    Както не мога аргументирам, това което сте писали господин Шумахер,че бил 20 тона за Газ53! Прочетете новините, дори само от днешния ден и тогава отново обвинявайте всички пенсионери за жертвите по пътищата. Лека и спокойна нощ.

    Коментиран от #18

  • 18 МП4

    14 2 Отговор

    До коментар #17 от "Чук":

    Да обвинявам ги защото над 10 пъти са ме засичали, над 10 пъти ми се е случвало да не си пускат мигачите и да шарят, над 10 пъти карат в двете ленти и се чудиш сиромаа на къде ще тръгне над 10 катастрофи станаха последните год и половина заради подобни неща. Да не говорим че не виждат светофарна какво свети и се е случвало да не тръгват по 3 Мин от светофара или да спират на зелено ви такива приятни неща, а ти че си решил да се заждаш и да не вникнем в проблема , да извлечеш правилното си е твоя работа. Лека и от мен
  • 19 Червена свиня

    0 1 Отговор
    Абе не е разбрал...тия на друг ги разправяйте.
    Тоя е просто безочлив дъртофелник отгледан от комунизма, който не зачита нищо свято.Такава им е ценностната система на старците просто.Дай им да правят мизерии да, да крадат, да рушат и дори да убиват безнаказано.
  • 20 СЪДИЯТА

    0 0 Отговор
    КОЙ ДАДЕ НА ТОЯ ЧИЧО СКРУЧ ДА КАРА САМОСВАЛ НА ТЕЗИ ГОДИНИ?