13 Ноември, 2019 22:01 8 730 16

Бракониери опразниха яз. Камчия, уловиха над 6 тона толстолоб (ВИДЕО)

  • яз. камчия-
  • толстолоб-
  • бракониери

Мрежите били специални за този вид риба. Контролните органи вече са уведомени за престъплението

Бракониери опразниха яз. Камчия, уловиха над 6 тона толстолоб (ВИДЕО) - 1

Чудовищен улов на толстолоб от яз. Камчия, бракониери извадиха над 6 тона риба. За това алармират читатели на Флагман.бг, които изпратили и кадри, запечатани от самите извършители.

Във видеото се вижда огромно количество риба, разпиляно на земята, преди да бъде качено в товарен автомобил.

„Самият бракониер е заснел клипа и се е похвалил на приятели. Така стигна и до мен. Уловът е извършен с мрежи, във видеото се виждат и туби от вода, които държат мрежите към повърхността. Това е истински филм на ужасите“, коментира мъжът, разпространил видеото.

Мрежите били специални за този вид риба. Контролните органи вече са уведомени за престъплението.

Инспекторите от ИАРА вече са по петите на извършителите, имат данни за самоличността им и е въпрос на време да ги заловят.

Най-фрапиращото е, че уловът на толстолоб в такова мащабно количество не е за първи път от бракониерите. Рибарите ежедневно стават свидетели на подобни престъпления, но си затварят очите и мълчат.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Wolfenshtine

    14 6 Отговор
    A kolko qzoviri sa taka no iara proveriava ribarite dali sa s edna ili s dve vadici ili pak tazi tiva s kakav razmer e i t.n.Mrejite i elektrodite ne sa tehen resor qvno....
  • 2 На 3 морета

    47 1 Отговор
    България на 3 морета...заслужаваме си съдбата!
  • 3 аман от прости хора

    72 2 Отговор
    Човешката лакомия и простотия са безгранични !!!!
  • 4 Гнида

    59 0 Отговор
    За това ли плащаме риболовни билети ? За това ли тиквите ще забраняват язовири ? Защо имаме някаква иара , когато ни трябва , нея я няма никаква ! Държавните хрантутници са по страшни от тока ! Срам ме е , от догодина иара билет трябва ли да ви плащам ? Една риба някъде пусналили сте ?
  • 5 Ххх

    29 3 Отговор
    Така и не ми стана ясно от статията, рибата с мрежи ли е ловена или след изпразване на язовира. Защото чак язовира да са изпразнили ми се вижда доста нереално. Тово значи че всеки има достъп до изпускателния механизъм на язовирната стена. И този язовер от кого се стопанисва в момента ?

    Коментиран от #6

  • 6 ???

    25 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ххх":

    233млн. куб. м. вода Снабдява Бургас и Варна. Как ти се струва да го източат и да извадят 6 тона риба?

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ШОП

    3 18 Отговор
    Абе това толстолоба и шарана са инвазивни видове дошли от азия, който требва да се премахнат от българия или да се ограничат в отделни водоеми. В чужбина нема ограничение на лова на тези видове.

    Коментиран от #10

  • 9 Bubbles

    18 0 Отговор
    Така е в клозета, боклуците си плащат и си правят каквото си искат, а останалите си траят и викат "Има Господ, гледа!"...
    Тоя ся да го хванат и да го вържат вместо мрежа посредата на язовира да го изядът рибите!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бай хой

    23 1 Отговор
    Инспекторите от иара са в далаверата. Ежегодно забраняват любителския риболов за да не безпокоят ортаците им браконери. Любителите когато са на язовира виждат какво става и безпокоят иара. За по сигурно са наели ТИМ да пази язовира от народа. Мафия.
  • 12 Бай хой

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "???":

    До края не могат да го изпразнят. Но от две години изпускателите са отворени и обема е под половината. Местните казват че не е изпразван толкова от 1990 година когато Бургас и Варна бяха на режим. Така че работатс е ясна. Шест тона по четири лева са двйсет бона от един улов. Има и за иара и от януари ще наложат нова забрана за простосмъртните.
  • 13 Георги

    9 0 Отговор
    Неееее,ИАРА не са в играта,изобщо даже. 6 тона риба как се вадят и товарят на бус,имате ли си представа колко време трябва?

    Коментиран от #14

  • 14 Бачо Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Георги":

    Неорганизирана престъпност у нас има много малко. Всичко останало е ОРГАНИЗИРАНА престъпност.
  • 15 made in bg

    5 0 Отговор
    Същото е и на Тича, Цонево, Бели Лом, Жребчево ... . Да не пропусна някой, може да се обиди:-) Общото е, че всичките са в България. А някой, ''завъртал'' ли се е във вододайните зони /те са с допълнителна охрана- жива и видео/? Там какви ''чудеса'' стават.
  • 16 гост

    1 0 Отговор
    Не опразниха , а изловиха.Има разлика.