Last news in Fakti

14 Ноември, 2019 10:15 3 351 15

Луда гонка с бракониери над Берковица

  • бракониери-
  • гонка-
  • берковица

Един от автомобилите бил подпален от нарушителите, за да не бъде установено кои са

Луда гонка с бракониери над Берковица - 1

Луда гонка се е разиграла тази нощ в белослатинското село Буковец, горски служители заловили коли на дълго издирвани бракониери, съобщи BulNews.

Служители на Регионална дирекция по горите – Берковица и териториално поделение „Държавно горско стопанство Враца“ задържали шест превозни средства, с които редовно била транспортирана незаконна дървесина в горски територии.

Организираната група дълго била на прицел на горските. След продължително следене на системните нарушители, тази нощ те били забелязани. Около 2.30 часа в землището на селото, горските служители забелязали 2 леки автомобила и 4 буса.

Когато бандитите ги видели, вероятно се изплашили и побегнали, а превозните средства инстинктивно изоставили на място. Започнало преследване на бегълците, но те успели да се прикрият.

По-късно един от автомобилите бил подпален от нарушителите, за да не бъде установено кои са. След като видели бушуващите пламъци, горските служители подали сигнал до пожарната за потушаване на огнената стихия. Те реагирали бързо и пожара не засегнал гората. От полицията също оказали съдействие по случая.

Оперативно следствените действия по установяване на нарушителите продължават.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЯМА

    10 2 Отговор
    ЖЕЛАНИЕ ТАЗИ ДЪРЖАВА ДА СПРЕ БАНДИТИЗМА И ТВА Е.........бойковци, цацаровци се срещу народа действат.......
  • 2 Бандюга

    20 2 Отговор
    И горските и полицаите и местното население много добре знаят кои са бракониерите, та много чудно как така са зарязали колите( и по тях може да ги установят) и са се покрили, или пък е трябвало да ги заловят точно на място.

    Коментиран от #3

  • 3 Бачо Киро

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бандюга":

    Такъв филм - да не знаят местните жителите и полицаи кои са бракониерите, е изключено. Просто няма такъв филм.

    Коментиран от #5

  • 4 Усмивката

    7 0 Отговор
    Пак е бил зет ми Живко.
  • 5 Бандюга

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бачо Киро":

    Е нали това казвам. Всички са в схемата– кои по желание, кои не толкова. Баба, дето и карат дървата по тъмно, без марка и документ, но но по–ниска цена, ще си трае, защото с мизерната си пенсия не може да си позволи от редовните скъпи дърва. На горските все не им стигат парите, та гледат да си докарат отгоре, че и те деца хранят. Полицаите и те също. Явно сега покрай избирането на новите кметове са ги подпукали за демонстрация на активност, па след месец–два, пак същата схема( може и да се смени някой играч, но е без значение)
  • 6 Иво

    4 0 Отговор
    Там е глад и мизерия този район.аз ако сьм ще убия я полицай я горски око ми няма да мигне
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 -...-

    7 0 Отговор
    ''Организираната група дълго била на прицел на горските.'' Но спрели да плащат и ''Луда гонка с бракониери'' :-) Разчистват терена за по сговорчиви ''свои хора''. Ако и те не слушкат, пак ще има луда гонка.

    Коментиран от #9

  • 9 Бандюга

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "-...-":

    Това обяснявам в коментар 5. Интересът и парата!
  • 10 От Берковица

    2 0 Отговор
    Защо заглавието е "Луда гонка с бракониери над Берковица" като случката се разиграла на 100 км. От там?? Нещо не ми е ясно :)
  • 11 Кмета

    1 0 Отговор
    Емил коня е най добрия контрабандист
  • 12 Критик

    0 1 Отговор
    Къде е Бяла Слатина, къде е Берковица?
    Тия хора география на България учили ли са?!

    Коментиран от #13

  • 13 Инфо

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Критик":

    Учили са география, бъди спокоен. За пояснение РДГ Берковица стопанисва и отговаря за горския фонд на територията на областите Видин, Враца и Монтана, с прилежащите им общини, така че акциите се осъществяват съвместно със съответното ДГС. Що се отнася до конкретния случай и "постигнатите" резултати...думи нямам!
  • 14 от берковица

    0 0 Отговор
    Алоо,кои е бягал от часовете по география.Над Берковица е стара планина,а Бяла Слатина в равна Мизия.Нерде Ямбол,нерде Стамбул!!!!!
  • 15 от берковица

    0 0 Отговор
    до 13 ,,Луда гонка над Берковица"...............?????????