16 Ноември, 2019 13:09 13 019 20

"Кралицата на криптовалутата“ издадена на властите от брат си

  • ружа игнатова-
  • onecoin

Братът на Ружа Игнатова, издирвана от ФБР заради измами за над $4 млрд., ще стане защитен свидетел

"Кралицата на криптовалутата“ издадена на властите от брат си - 1
Ружа Игнатова

Братът на обявената за „кралица на криптовалутата“ Ружа Игнатова, която се издирва от ФБР заради измами за над $4 млрд., ще стане защитен свидетел. Константин Игнатов, който беше арестуван на летището в Лос Анджелис през март, е сключил извънсъдебно споразумение и е признал ролята си в измамната криптовалутна схема „OneCoin“.

Той е пледирал виновен по няколко обвинения, сред които пране на пари и измама, уточнява bg-voice.com. Споразумението е било сключено още на 4-и октомври, но беше оповестено едва преди два дни. Игнатов все още не е осъден, но може да получи до 90 години затвор за ролята в измамата.

В документа от споразумението се казва, че сътрудничеството на Игнатов с властите може да разкрие дейности на лица, които може да използват насилие срещу него и семейството му.

В него се обобщава, че Игнатов може да кандидатства да бъде включен в американската програма за защита на свидетелите и да му бъде предоставена нова самоличност, както и се очаква да стане.

По делото е обвиняем и адвокат Марк Скот. Според Игнатов сестра му лично е спечелила над $500 млн. от „OneCoin“, преди да изчезне, а освен известните ѝ покупки на имоти и яхта той обяснява, че тя е купила огромно имение за съпруга си във Франкфурт, както и че е строила имение в Дубай. А също и че е пазарувала бижута на единична стойност над $1 млн.

От документите и от изказванията в първите дни на процеса, който се очаква да продължи 2-3 седмици, става ясно, че основната линия на защитата на Скот ще е да се опита да докаже, че той не е знаел, че „OneCoin“ е измама.

От искане на адвокатите му до съдията Едгардо Рамос се разбира, че те очакват прокуратурата да успее да докаже, че „OneCoin“ е била престъпна схема и че пари от нея са вложени в серията фондове Fenero, създадени от Скот.

В изказването, преди да започне изслушването на свидетелите, прокуратурата се обръща към съдебните заседатели с репликата, че ще чуят Константин Игнатов с твърдението, че той е престъпник. Основният адвокат на Скот Арло Девлин-Браун пък в защита на клиента си обяснява, че Константин Игнатов е поел ролята на публично лице на „OneCoin“ след изчезването на сестра му, но „дори той не е знаел, че няма блокчейн“.

С това той аргументира, че тайната е била крита толкова внимателно, че Скот не е имало как да знае.

Публични твърдения, анализи и съмнения, че за разлика от истинските криптовалути „OneCoin“ няма блокчейн, има от години. Също така от години има и медийни публикации и предупреждения от регулатори, че „OneCoin“ може да е измама.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Главен прокурор на република България

    24 8 Отговор
    Закон през 2020 г Забрава на думата Bitcoin и затвор за всички говорещи за него !
  • 2 Крокозъбел

    27 9 Отговор
    Айде арестувайте и Гешев
  • 3 Киро

    25 6 Отговор
    Колко трябва да си прост, да спечелиш 500 милиона мръсни пари и без да ги изпереш да почнеш да харчиш като полудял.Явно е хитра, но не и умна.
  • 4 Ченгето

    19 3 Отговор
    Крипто измамници.
  • 5 Веднага

    22 6 Отговор
    Затвор за всички свързани с токени
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Факт 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    7 9 Отговор
    Еврото е върховната валута
  • 8 Мале

    9 5 Отговор
    500 милиона виртуални токена Хахаха 😁 ама това не са пари 😁
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хе хе

    19 3 Отговор
    Кралицата на махалата
  • 11 Въпрос ?

    11 3 Отговор
    Чухте ли ? Игнатова 90 години в затвора !!!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Последния софиянец

    18 0 Отговор
    Имали американците бол пари - дали.
  • 14 Обективен

    22 2 Отговор
    Едно уточнение... Ружа е в неизвестност... Може и да не е жива.... Как така я е издал брат й!? По скоро той клюкари срещу нея, за да си спаси кожата
  • 15 hmhmhm

    11 2 Отговор
    Той ще издаде сестра си. Ало в кой век живеете бе хора. Само с едно питане към съответните държави веднага ще се разбере кой какво има и какво е закупено. Те следят всички телефонни разговори та няма да намерят някаква пикла къде е а трябвало някой да им каже. Няма да те намерят единствено на северния полюс или в джунглата. Но и на двете места вероятността да умреш е огромна
  • 16 Мая безпартийната

    3 2 Отговор
    ВИЕ СИ КОМЕНТИРАЙТЕ! Това можете, това правите(включително и аз)! Глупавите са по креслата, умните коментират!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Патриот

    17 0 Отговор
    И мен не зарибяваха по тия уанкойни преди няколко години. Слава Богу излязох разумен.
    Американците могат да лъжат и грабят от цял свят, ама граждани на колониите да крадат от американци... Това не е демократично.
  • 19 Пламен

    10 1 Отговор
    Циганката е бушон
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.