Last news in Fakti

29 Ноември, 2019 15:51 6 161 9

Съдът остави в ареста банковата служителка, източила над 1 милион лева

  • банкерка-
  • инвестбанк-
  • невена йорданова

38-годишната Невена Йорданова изпращала откраднатите пари на мъж от Монтана, с когото имала интернет връзка

Съдът остави в ареста банковата служителка, източила над 1 милион лева - 1

Съдът потвърди постоянна мярка "Задържане под стража" за Невена Йорданова, обвинена, че е източила 1,22 млн. лева от сметките на вложители в Инвестбанк, предаде БНР.

Банкерката изпращала откраднатите пари на мъж от Монтана, с когото имала интернет връзка. Мислела, че му помага да реши финансовите си проблеми. Разследващите установиха самоличността на мъжа, но той не е задържан. Ощетените клиенти на банката са 19, като сумите, източени от сметките им, са между 5 000 и 30 000 лева. Средствата ще им бъдат възстановени.

Безпрецедентното за Варна престъпление е извършвано в продължение на последните две години, уточни след ареста новият окръжен прокурор на Варна Красимир Конов.

Невена Йорданова е на 38 години. От 2007-а година работи в Инвестбанк като специалист в отдел „Банкиране на дребно“.

Тя изпращала парите до Монтана с колети по куриерска фирма. Освен това тя и баща ѝ изтеглили кредити, които също били изпратени на мъжа, както и средствата от влоговете на двамата ѝ родители.

Между банкерката и мъжа от Монтана, който се представял в разговорите в интернет като Мирослав Михайлов, не е имало нито една среща на живо. Тя разполагала само с три негови снимки. Това не е истинското име на мъжа, на когото Невена изпратила общо 970 000 лева за трите години връзка в социалните медии. Истинското му име е Сергей и той живее охолно в монтанско село. Пред Невена той твърдял, че Сергей е името на братовчед му, който получавал парите заради дълговете на "Мирослав". В дома му са намерени и иззети едва 30 000 лева в брой.

Според Наказателния кодекс присъдата за подобно престъпление е между 10 и 20 г. лишаване от свобода, конфискация на имуществото и лишаване от права за упражняване на съответната дейност.

В съда адвокатът на Невена Йорданова изтъкна, че клиентката му заслужава по-лека мярка за неотклонение - домашен арест, тъй като е съдействала на разследващите органи и е била въведена в заблуждение да изпраща парите на второ лице. Освен това родителите ѝ имали здравословни проблеми.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Омг

    6 3 Отговор
    Ние от Монтана сме жестоко обидени, че такива същества ни обвиняват в нещо което са изпратили по еконт и не е вписано какво е в пратката
  • 2 Йосарян

    9 1 Отговор
    До 2 месеца няма да чуете за тая.
  • 3 Замислен

    16 1 Отговор
    Аз нещо не ловя логиката тук.
    Значи тази жена от три години поддържа възка с тоя и нито веднъж не го е виждала. Само три снимки имала. Е тя с каква цел е поддържала връзката? Какво да иска една жена от мъж? Да предположим ,че иска да се задоми, ама три години и нито една среща?!?!? Едва ли една жена ще чака някой си три години и да зяпа мухите, ако целта и е брак.
    Нещо друго и неясно има тук според мен. Макар че женската логика никой не я знае.
  • 4 Тупан

    7 2 Отговор
    Дано в ареста да има нет, да си цъка женицата
  • 5 Yamaha

    4 4 Отговор
    Пуснете жената на свобода еййййй? Да нежстане като с КТБ касиерката и чистачката източили 6 милиарда лв!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Давид

    4 1 Отговор
    Данс Монтана наркотици и дрога , оръжия - обърнете се към икономиста - Пламен от ДАНС , Любомир главен счетоводител от фирма - Валка . Христо държащ склад в Монтана , зет на Пламен от ДАНС . Криминална полиция - Монтана , Тачи общински съветник от Монтана и Фанто - дистрибутор на дрога . Кмета - Злати Живков да обясни схемата .
  • 8 И аз да кажа:

    8 0 Отговор
    19 клиента * 5000/30000 =1 220 000 лева!!!!
    Нещо ми е слаба математиката.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.