Last news in Fakti

30 Ноември, 2019 08:48 15 639 60

Виртуалният любовник на банкерката получил само 15 хил., милионът го няма

  • варна-
  • банка-
  • банкерка

Михайлов твърдял при разпитите, че самата варненка му е предложила да му изпрати сумата

Виртуалният любовник на банкерката получил само 15 хил., милионът го няма - 1
Снимка:trafficnews.bg

Разследването все още не е установило къде са отишли задигнатите над милион лева от варненската банкерка Невена Йорданова. Бащата на две деца с осанка на сумист и тегло от поне 140 килограма Сергей Михайлов, който се оказа неин виртуален любовник, твърди че е получил само 15 бона. Той е лъгал, че се казва Михаил, не признал и че си има приятелка, пише trafficnews.bg.

Според наблюдаващия прокурор по делото Светлана Данева Михайлов твърдял при разпитите, че самата варненка му е предложила да му изпрати сумата, с която да му помогне да реши част от финансовите си проблеми с лихвари.

Успоредно с това стана ясно, че от имот в село Мокреш, Монтанско, полицията е иззела 30 000 лева, за които има съмнение, че са изпратени от банкерката.

В обясненията си онлайн приятелят ѝ е казал, че парите са на баща му, като това тепърва предстои да бъде изяснено дали е така. Към момента сумата е приета за веществено доказателство.

"Делото е едва на няколко дни, но и трето лице ще бъде обследвано. Вече има предприети процесуално следствени действие спрямо него и близките му. Спрямо събраните доказателства ще преценим дали да го привличаме като обвиняем и в какво качество", посочи тя, без да назове кой е той и каква е ролята му в схемата.

"Към момента това, което знаем от банката, е, че обвиняемата е ощетила 19 клиенти, като сумата може и да набъбне, защото се извършва вътрешна проверка в банката", допълни Данева.

От представена в съда справка от банката пък бе уточнено, че 19 вложители са били ощетени, като точната сума е 1,22 млн. лева.

Сумите са били теглени в продължение на 3 години, като разследващите органи нямат данни къде са в момента откраднатите средства и дали действително сумите са пращани по куриер към виртуалния ѝ приятел.

"Не мога да си представя как един милион лева са били изпратени по куриер в пликове, пишейки на тях документи", каза още прокурорката.

Светлана Данева допълни, че самопризнанията, които обвиняемата е направила, не са необходими на прокуратурата, защото има достатъчно доказателства за извършеното от нея деяние.

"Такава голяма сума, има още по-голяма вероятност да е скрита някъде другаде", каза още тя.

В съдебната зала бе препоръчано на обвинената да ѝ бъде извършено съдебно-психиатрична епикриза. За престъплението, в което е обвинена Невена Йорданова, може да получи присъда от 10 до 20 години затвор, конфискация на имущество и забрана за упражняване на определени професии.

Адвокатът на Невена Йорданова заяви, че клиентката му е съдействала на разследващите органи и е била въведена в заблуждение, да изпраща парите на второ лице. Освен това стана ясно, че родителите на варненката са със здравословни проблеми.

Предвид това бе поискана мярка за неотклонение "домашен арест". Пред съда обвиняемата заяви, че съжалява за извършеното деяние и също помоли да бъде пусната от килията.

Окръжните магистрати приеха обаче аргументите на прокуратурата, че има обосновано подозрение, че Невена Йорданова е извършила длъжностното присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, както и че има опасност, ако е на свобода, тя да се укрие и да извърши друго престъпление.

Определението на съда за оставането ѝ в ареста подлежи на обжалване пред Апелативния съд.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    92 7 Отговор
    ТОВА НЕ Е ЛЮБОВ, ТОВА Е СВИНЩИНА! 🐖😆😆😆

    Коментиран от #6, #18

  • 2 ***********

    44 4 Отговор
    Не е луд този които яде баницата, а този които я дава.
  • 3 икебаната

    26 2 Отговор
    Абе тази дебелата банкерка му е дала пари за да открие сметка на негово име и да борави с тази сметка
  • 4 Анонимен

    40 5 Отговор
    "твърди че е получил само 15 бона". Горкия жив да ги ожалиш, как така само 15 бона. Оплаква се, че от нищото са му дошли пари .Има бездомни пенсионери, които могат да си купят къща в някое село с тези пари .

    Коментиран от #5, #25

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хасан Азис

    5 40 Отговор

    До коментар #7 от "Тони Монтана":

    Абе татар всичко е от Турция вие нямате Производство мизерници

    Коментиран от #15, #26, #51

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 най пропадналата държава

    39 3 Отговор
    вижте какви боклуци отговарят за парите ни. Вместо да са в затвора, те работят в банка.

    Коментиран от #22

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бай

    19 4 Отговор
    КРЪВ ПОВРЪЩАМ ПАРИ НЕ ВРЪЩАМ !!!!!!!!!!!
  • 13 Петко АЛКОХОЛЕТКО

    30 2 Отговор
    Тая се е спукала да харчи спестяванията на клиентите,то не са почивки в дубай,париж,ню йорк,барселона,и пътувания с круизни кораби,посещения на мачове от шампионската лига и ко ли още не.С тези пари ако беше си наела едно жиголо да я задоволява нямаше да се стигне до тази драма.

    Коментиран от #19

  • 14 Просто гражданин

    31 5 Отговор
    Ей до какво води липсата на внимание и секс при жените.

    Коментиран от #16, #23

  • 15 Станислав

    34 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан Азис":

    Никакъв фес не си ти, оджа. Иди в турско, да ти разцепят анала аналдолците. После пак ела да лаеш.
  • 16 Асото

    27 3 Отговор

    До коментар #14 от "Просто гражданин":

    Едва ли. На тая на челото и пише, че е разпоретина. С тия свински очички шавливи, сигурно е обелила повече от 100 чушки. Щом е ходела по екскурзии, няма начин да не си е намирала тъпкачи от местните мангусти. Бол пари, секс до зори.
  • 17 евгени суванджиев

    11 3 Отговор
    Ей тая ,как не съм я набарал да ми дава парите на мене хем съм от от Варна.Щях да я целувам гушкам събличам обличам и поне с парите щях да я одаря на 100% ---да има за машинките.
  • 18 Yo-yo

    29 1 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    Това не са банки - това са пирамиди !

    Коментиран от #20

  • 19 Дремел

    16 2 Отговор

    До коментар #13 от "Петко АЛКОХОЛЕТКО":

    Абе не се хващайте на тия приказки бе! Това е хитра джидия. Още малко и девствена ще я изкарате!
  • 20 Жалко работа

    11 2 Отговор

    До коментар #18 от "Yo-yo":

    В банките отдавна има двоен контрол на финансовите транзакции. Винаги още един банково служител заверява преди транзакции, но подписват като селския кмет, щото са натоварени и да не бавят колежката и клиентите - на колежката, и който е седнал при заверява щата ... Пълна простотия !
  • 21 Сметкажия

    10 2 Отговор
    Ееей няма един нормален ,какво ви е виновен човека какво е направила банкерката ,нали после ще гледате хубави филми по този случай , това не е ли Българска банка която като като ти дава 2 Хил .лева ти иска къщата апартамента и кожата от гърба ,искате да изкарате тия двамата по тарикати от всички в тая държава ,,Браво..
  • 22 Балканец

    19 2 Отговор

    До коментар #10 от "най пропадналата държава":

    Как банката не е забелязала това под носа й, толкова дълго време? Кажете коя е банката, да си спасят хората спестяванията. Не прикривайте тези безхаберници.
  • 23 Кристина

    2 12 Отговор

    До коментар #14 от "Просто гражданин":

    Липса да бълг.мъже станаха интриганти слаби и тя защо не си е взела един пухкавичък мълчалив като нея от Варна за гадже а търси и то ако този се е пусал от София докато лично не сеубеди как ще му вярва във Варна и София си е масово селско и селяндурско по характер нашествие и много малко нормални и Софиянци живеят във Люлин без обида има си вицове но човеци нормални може да са навсякъде не трябва да ги откриеш ,ама ако той й е казвал че ще прекрати контакта и тя изпращала и то такива суми наистина и уж интелигентните а те за жалост в БГ ги няма само са поставени на постове изискващи умствен труд но много малко са такива от такива семейства и във такава среда и много малко хора възпитават децата си така

    Коментиран от #36, #43, #50

  • 24 Саша

    6 3 Отговор
    И хитри и лениви особенно от 44-45г нататък
  • 25 Миро

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    Аре па ти бе гладния. Кво са 15 бона. Тука говориме за над милион тоо сиромах ср мае на 15 бона
  • 26 Балканец

    20 4 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан Азис":

    Турските ви боклуци са на сергията, а не по витрините. Допреди 30 години ви хранехме, щото и за салата не можехте да си отгледате в оня пущинак. Сега вашите лешояди, наедно с нашите предатели, съсипаха тая хубава страна и я дооглозгват. Целувахте краката на запада срещу парите им. Подлагахте им се всяка вечер като послушна селска ххххх за да ви направят фабрики и да ви съживят икономиката. А сега се фръцнахте към Русия, от нея да търсите изгода. Целувайте сега чизмите на казаците, дето ви натириха обратно в Анадола, едно време. П0д^0ги си бяхте и такива си оставате.
  • 27 Закъсал

    23 2 Отговор
    Спешно търся банкерка, стара мома, за виртуална връзка, прилагам две снимки от списание и адрес централна поща до поискване
  • 28 Svilen Siderov

    2 6 Отговор
    Сега разбрахте ли че те двамата са си приятели и сега .Само че заедно са направили далаверата .Мъжът ще открие своя сметка .А жената ще превежда парите по тази сметка .И ако ..пак казвам ако се разкрие някога далаверата .То разследващите ще бъдат насочени във фалшивата следа за някой си Сергей .Като надеждата на банкерката са никой никога да не разкрие истинският Мирослав Михайлов .По този начин и банкерката цяла и Мирослав е цял .Да но далаверата се разкрива и тя банкерката насочва веднага разследващите към фалшивият Сергей .С цел да опази Мирослав от периметъра на разследващите .Тоест и банкерката и Мирослав заедно са измислили схемата .Заедно са теглили парите и заедно са харчили парите .Само че банкерката без да иска в началото от незнание е прехвърлила 15 000 лв към Мирослав .Останалите до 1,22 млн лв са прехвърляни на фалшивият Сергей .Ами този Мирослав може да си е купил фалшив паспорт на името на Сергей .И да може Миросшав да тегли от сметката под името на Сергей и да прехвърля парите по сметката на Мирослав .И вече като Мирослав да си тегли от своята сметка на Мирослав .Трябва само да се води от камерите в Банката където са превеждани парите да се води че Сергей и Мирослав са едно и също лице
  • 29 заплата БГ

    8 3 Отговор
    Плащайте им поне 350-520 лв на месец, на работещите в банките . ЕС ги принуждава да крадат от парите на вложителите ...
  • 30 Svilen Soderov

    0 6 Отговор
    По този начин и за това банкерката пази само три снимки на Мирослав .Но посочва на разследващите че праща парите на Сергей .Просто желанието на банкерката е било никой никога при разследване да не се усети че тя работи заедно с Мирослав .Тоест Мирослав да остане извън периметъра на разследващите .И за това на фейса банкерката никога никъде не показва снимка на Мирослав .Да има две три снимки от него но те са във друга връзка .По този начин двамата може би тя може би той е замислил цялата схема .Как тя да вземе пари и дори да се разкрие схемата никой никъде да ме разбере че те двамата са заедно .Тази стара мома не е тъжна за ласки .Тя до вчера са били заедно и днес пак е заедно с Мирослав в една и съща далавера как да откраднат пари ..
  • 31 шашма

    18 2 Отговор
    Айде стига глупости , всички са знаели и е нагласено. Не можеш да избягаш от банките. Пипнеш ли банка всичко се задейства и си в затвора, измамят ли обикновен човек да се оправя сам да си ги търси. Еврейски номера.
  • 32 Най-добрия

    8 3 Отговор
    Плондера веднага в зандана за около 300 години.Така ще се оправи и България.

    Коментиран от #39

  • 33 Бай страхил

    10 2 Отговор
    Демокрацията ги множи тия тарикати. Лично знам как по времето когато имаше строги присъди в България. За секретарка присвоила пари с изпълнена смъртна присъда. А сега законите и адвокатите и милярди да окрадеш(цветан василев и компания) и нищо. Ако тази знае, че законите са така направени, че и адвокат неможе да и помогне и я грози сасипваща живота и присъда дали ще посегне да краде, същото се отнася и за дебелия и приятел.
  • 34 Предполагащ.

    6 3 Отговор
    Монтанецът е бил просто едно от многото забавления на тая банкерка която е харчела парите си за разни удоволствия и глупости няма как да е изпратила всичките пари на него при положение че има само няколко негови снимки.
  • 35 Svilen Siderov

    1 3 Отговор
    Тя за това казва на разследващите че никога никъде не е виждала дори Мирослав .С идеята разследващите да се се усъмнят че тя работи заедно с Мирослав .Сега въпросът е къде са парите до 1 ,22 млн лв..Те Зи пари са там при преводите от Сергей към Мирослав .Тоест тя превежда парите на Сергей .Но упълномощено лице превежда пари от сметката на Сергей по сметка на Мирослав. Всъщнос с фалшива самоличност няма как да теглиш пари от Банката .Но този Сергей или упълномощено от него лице превежда пари от сметка на Сергей по сметка на Мирослав ..Тоест и Сергей взема комисионна .Тоест Мирослав с пълномощно работи по сметката на Сергей .
  • 36 караибрахим

    10 2 Отговор

    До коментар #23 от "Кристина":

    на туй де го изтипоса мош ли ми каза де муй подлога де муй сказуемуту,като откъде да го подфана да гу чита че да вдяна ко си искала да ни споделиш.
  • 37 Svilen Siderov

    1 6 Отговор
    Тя за това казва на разследващите че никога никъде не е виждала дори Мирослав .С идеята разследващите да не се усъмнят че тя работи заедно с Мирослав .Сега въпросът е къде са парите до 1 ,22 млн лв..Те Зи пари са там при преводите от Сергей към Мирослав .Тоест тя превежда парите на Сергей .Но упълномощено лице превежда пари от сметката на Сергей по сметка на Мирослав. Всъщнос с фалшива самоличност няма как да теглиш пари от Банката .Но този Сергей или упълномощено от него лице превежда пари от сметка на Сергей по сметка на Мирослав ..Тоест и Сергей взема комисионна .Тоест Мирослав с пълномощно работи по сметката на Сергей .Вие акъл имате ли .Как някой ще превежда пари на някой Мирослав през трето лице Сергей .Второ този Сергей е бушон и до там .Ако някой някъде се усъмни към Мирослав .То той казва че има само 15 000 лв превод към него .Останалите до 1,22 млн лв са преведени по сметка на Сергей .Любовника Мирослав остава чист като сълза .
  • 38 е-Банка

    4 2 Отговор
    Ако банкерката беше с мустак и приличаше на бай Ганю, историята би била достоверна, но такива обяснения са пълна фантасмагория.
  • 39 Да да ама не

    7 3 Отговор

    До коментар #32 от "Най-добрия":

    И кой ще го вкара в затвора ти или аз или българите къде само знаем да драскаме по форумите. Ако Ботев е писал само стихчета без да действа, сестрати още да е робиня на некой турчин. Само си ланкаме. Лично знам Гърците как протестират и политиците им как се съобразяват с тях. Е тва е общество.

    Коментиран от #40

  • 40 Басри

    4 13 Отговор

    До коментар #39 от "Да да ама не":

    Абе аркадаш ами то и до днес наши юнаци турски си таковат бългрки под път и над път нищо се не е променило от време оно. Водиш я често на ресторант обръщаш и внимание на екскурзии я развеждаш подаръци и купуваш и хоп да видиш после неможел се отърва от нея. Студентският живот е прекрасен в Българията.
  • 41 Tакива големи баници

    4 2 Отговор
    Има този фотошоп бок
  • 42 Професора

    8 2 Отговор
    Не завиждайте на момичето роби скъсани тези пари които е взела никога не можете да ги изкарате с честени труд. Момичето е глобило банката и е много хубаво, че не е скръндза дало е и на друг човек! Такова лихви каквито има в РБ никъде в ЕС няма.

    Коментиран от #48

  • 43 Сандо Кан

    14 2 Отговор

    До коментар #23 от "Кристина":

    Не знамкакви са станали българските мъже, но знам, че някои, български жени, са станали арогантни пачи и неграмотни хурви.
    Погледни си съчинението, МА! От къде започва, къде свършва и какво иска да каже това твое творени, МА? Имаш изказ, точно като на любимия ти премиер, МА.
    Овце с празни глави, но за това пък големи изисквания към другите и невероятно с нищо не подплатено самочувствие сте вие. Коври и разпоретини сте вие и нищо повече.

    Коментиран от #45

  • 44 Гошо свинйъта

    1 1 Отговор
    с*иииганин съм ала най съм лепшиииии..
  • 45 Ковти

    5 1 Отговор

    До коментар #43 от "Сандо Кан":

    обаче иска,хипер богат тъпкач,ако може да му стъпи на врата и той като послушно кученце,да маха с опашка.И същевременно,на нея и й скучно и,ако може и яко да му изневерява,най-добре.
  • 46 ало прокуратурата

    8 1 Отговор
    банкер може да вземе, но не и да даде току-така пари на някого. Този шопар е в схемата заедно с банкерката. И двамата лъжат - каква любов, какви пет лева - става дума за милион и много отгоре.
  • 47 Лекар БГ

    4 2 Отговор
    Има схема.Има едни много откраднати пари от банкови сметки на хора.
    Вече половин ден,гледам двама дебелаци на първа страница.
    Има ли разследване-има.Ами хайде,дамите и господата разследващи бързичко да си свършат работата и да заработят заплатките.Нямало го милионът....пък после да коментираме.
  • 48 дедо

    10 2 Отговор

    До коментар #42 от "Професора":

    Глобило е банката ама друг път. Напишете, че банката е Инвестбанк, за да стане ясно на публиката, за какво точно иде реч. Милионът е в ръчичките на Петя Славова, останалото е прах в очите.

    Коментиран от #54

  • 49 Бахти чмата

    2 2 Отговор
    Таз банкерка трябва да отслабне. Кой ще и бодне свитата и нз птка? То тя ще ми са откъсне ако се изправи и свий тоз дбел задник. З не си струва да ми дава кинти. Бих и изневерил с по секси като ми дава кинтите. Банкерка ще ти кажа нещо парата не може да купи любовта на човека. Ти се опитваш да накараш някой да те заобича като му даваш парите. Но не става защото ще ти кажа защо ми защото докато другите умират от глад каква любов ще има? Любов е когато с тези пари които си откраднала да ги беше дала на хората които са бъхтат по 500лв заплата и имат заеми по банките. Щеше много да им помогнеш. Тогава хората щяха да те уважават и обичат.
  • 50 Шапка ти свалям

    6 2 Отговор

    До коментар #23 от "Кристина":

    И 5 висши да има човек, туй твоето не се прочита! Четох по инерция, такава скорост набрах по редовете, че прескочих от 5 теми в шестата!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 4596

    3 1 Отговор
    Само 15000 лева.Малко ,но от сърце.
  • 53 Бай хой

    3 0 Отговор
    Добре ама крадливата шайка начело с вожда Тиквун асфалт паша кога ще разследват та те са окрали милярди в евро те тръгнали някакъв си милон да дирят капка в морето хаха
  • 54 Благодаря

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "дедо":

    Тъкмо я проучвахме да си отворим сметка там, защото тази банка обслужва семейните добавки и социалните плащания на държавата...чудно, а трябваше да е най-стабилната !

    Коментиран от #55

  • 55 Хм, ужас

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "Благодаря":

    Тая е опукала сметките на инвалидите ли, бе... двойно наказание за нея !

    Коментиран от #57

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Демкрацията ни убива

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Хм, ужас":

    Циган.ка " инвалид" с карта от тази банка теглеше по всяко време по 400 ,лв и беше давала цялата ромска маала само от "инвалиди " да си теглят кой колкото и когато си поиска Дали тези " инвалиди " върнаха откраднатите над 1,22 милиона от банка, КАК МИСЛИТЕ? ??? Тече разследване още вече. ...Тази банка е създадане ЗА РАЗДАВАНЕ НА КУГАРЧЕТА С ПАРИ КАКТО ГО Е ПРАВИЛ ЛУКАНОВ ЗА БСП НО СЕГА ГЕРБ НА РОМИТЕ! !!!!" И ТО РАЗДАВА ПАРИ ОТКРАДНАТИ С КРЪВ ОТ 30 ГОДИШНИЯ ГРАБЕЖ НА ДРУГ ЕТНОС
  • 58 Бас Мечо Бас

    0 0 Отговор
    Бас Мечо
  • 59 Тест

    1 0 Отговор
    Тя щом е тръгнала да краде, що не я пратят в един трудов лагер да отслабне малко.
  • 60 Froid

    0 0 Отговор
    Кило Горе Кило доле !