Last news in Fakti

5 Декември, 2019 06:47 1 111 1

Искат постоянен арест за източването на НОИ-Пловдив

  • измама-
  • арест-
  • източване-
  • нои

Сред задържаните за измамата, причинила щети за около 3 милиона лева, е бивша служителка на осигурителния институт

Искат постоянен арест за източването на НОИ-Пловдив - 1
Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Пловдив днес ще внесе искане в районния съд за постоянното задържане на тримата арестувани за източването на НОИ-Пловдив, съобщи БНТ.

Сред задържаните за измамата, причинила щети за около 3 милиона лева, е бивша служителка на осигурителния институт.

270 пенсионни досиета са изчезнали през 2013 г. 116 от тях са открити в задържаната 62-годишна бивша служителка на НОИ. Тези пенсии са отпуснати в периода 1999-2001 г. и по всички досиета служителката е работила като контрольор. За фалшивите удостоверения за стаж са използвани данните на фирми, закрити през 90-те години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тааа па таааапа

    0 0 Отговор
    Таа па ква е непрофесионалистка требвало е да пита Цв Василев и компания как се правят нещата. Или ония банкер с мицубишито по бтв къде го даваха, къде открадна над 20милиона и нищо.