Last news in Fakti

7 Декември, 2019 08:40 1 448 2

Трима пострадаха при експлозия в цех

  • цех-
  • експлозия-
  • взрив-
  • пострадали-
  • ямбол-
  • симеоново

По всяка вероятност човешка грешка е причинила инцидента

Трима пострадаха при експлозия в цех - 1
Снимка: БГНЕС

Трима работници са пострадали при взрив в цех за производство на биогаз в ямболското село Симеоново. Пострадалите са били откарани за преглед в областната болница. Уточнява се, никой от тях не е с тежки наранявания.

Инцидентът е станал около 15,30 часа вчера в цех за събиране и обработка на животинска тор за производство на метан. Имало е слаба експлозия, при която единият от работниците е получил наранявания по лицето. Нанесени са и материални щети.

При направените измервания на въздуха в района не са установени отклонения от нормите, съобщи News.bg. На местопроизшествието се извършват процесуално-следствени действия, образувано е досъдебно производство.

Най-вероятно човешка грешка и неспазване на правила е вероятната причина за инцидента в Ямбол. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов, който участва в награждаване на Лекар на годината, предаде БГНЕС. Директорът на националната пожарна служба Николай Николов заяви, че все още не е взето решение дали пострадалите ще се транспортират до „Пирогов“.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жан Виденовски

    7 0 Отговор
    Хората подценяват метана, още повече ако са необразовани. А той си е нормален енергоизточник с висока калоричност, което го прови опасен.
  • 2 сдс

    0 0 Отговор
    Дирeктoрът нa нaциoнaлнaтa пoжaрнa cлужбa Никoлaй Никoлoв зaяви, чe вce oщe нe e взeтo рeшeниe дaли пocтрaдaлитe щe ce трaнcпoртирaт дo „Пирoгoв“.---- И този стана доктор.И защо в Пожарната не се говори за РЕФОРМИ.