Last news in Fakti

12 Декември, 2019 17:41 1 560 9

Разследват още една болница за злоупотреби със стентове

  • хасково-
  • мбал-хасково-
  • стентове-
  • нзок

Чрез измами в МБАЛ-Хасково са придобили неправомерни суми от бюджета на НЗОК

Разследват още една болница за злоупотреби със стентове - 1

МБАЛ-Хасково се разследва от прокурори за злоупотреба със стентове за пациенти и източване на здравната каса, съобщиха от Апелтивната рокуратура в Пловдив. От ръководството на здравното заведение в Хасково отказаха да коментират преди края на проверката. Според Районната прокуратура в Хасково има съставени много документи с невярно съдържание. Има отчитане на извършени съмнителни дейности по клинична пътека. Така е дадена възможност на МБАЛ - Хасково АД да придобие неправомерни суми от бюджета на НЗОК.

Досъдебното производство е било образувано след сигнал от хасковското подразделение на ДАНС. В него са описани извършени злоупотреби при усвояване на средства от бюджета на НЗОК чрез използването на документи с невярно съдържание и деклариране на неверни обстоятелства от страна на лекари от Инвазивното отделение към МБАЛ - Хасково АД.

Фалшифицирани са документи и отчети на използвани консумативи и медицински изделия.

Става въпрос за инвазивни кардиологични операции.

Разследват се лекари от инвазивното отделение за фалшифициране на документи за поставени стентове на пациенти, които в действителност не са поставени.

При извършено претърсване и изземване в МБАЛ - Хасково АД , са били открити и иззети 23 броя медицински изделия „Интракоронарен стент“, запечатани в алуминиеви опаковки. За разследващите това е основание да се предположи, че стентовете са били отчетени като реално използвани.

Така МБАЛ-Хасково е получила незаработени средства за скъпи медицински интервенции, които са ѝ били платени от Здравната каса.

Работата по случая продължава като предстои да бъдат изискани документи, както от МБАЛ - Хасково АД, така и от РЗОК-Хасково. Ще бъдат проведени разпити на свидетели и при необходимост да бъдат назначени експертизи, казват още от Апелативната прокуратура в Пловдив.

"Няма да коментирам преди компетентните органи да приключат проверката си", каза шефът на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 1 Отговор
    бялата МАФИЯ В действие

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Другия с коня

    5 0 Отговор
    Хипократова клетва и други подробности..Търговци със здравето ни...Боклуци.....Съсипахте всичко,което можахте...

    Коментиран от #8

  • 4 Ердо

    1 2 Отговор
    Във бг всички и навсякъде лъжат и крадът, за пари и майките си ще продадат, мръсно племе е българина
  • 5 Нищо не разбиращ

    4 0 Отговор
    Бялата смърт вилнее в България със всичка сила ,не се спират пред нищо ,за тях човека вече не означава нищо. Г-нБорисоff ,ако неможете да се справите с тази престъпна групировка потърсете помощ,защото хората в България измират като мухи ,а вие говорите за икономическо развитие! !!!!

    Коментиран от #9

  • 6 Един

    2 0 Отговор
    Е, ще пообиколят из страната - и пак в София - то там ако нема далавери ...
  • 7 Вземи ти

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Вземи почети малко, вземи свърши някоя отговорна работа пък после коментирай в интернет.
  • 8 А вие?

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Другия с коня":

    А вие какво направихте и правите освен да се оплаквате и да обвинявате?
  • 9 Прави сте

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Нищо не разбиращ":

    Но и Бойко нищо кой знае какво не може да направи. Хората освен повече спорт, и диета като на пенсионер, пак нищо не могат да направят. Наистина ли е такава реалността? Не исках да го вярвам ама..