Last news in Fakti

15 Декември, 2019 14:49 4 155 10

Арестуваха трима, докато пласират наркотици в София

  • наркотици-
  • дрога-
  • наркоразпространение

Операцията е проведена от служители на сектор "Наркотици" в ГДНП и колегите им от Пето РУ-СДВР, под наблюдението на прокуратурата

Арестуваха трима, докато пласират наркотици в София - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Трима столичани са задържани в момент на предлагане на дрога, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията е проведена от служители на сектор "Наркотици" в ГДНП и колегите им от Пето РУ-СДВР, под наблюдението на прокуратурата. След разследване и предприета в петък специализирана полицейска операция, в момент на предлагане на дрога на територията на хипермаркет в столицата са задържани трима столичани - двама на 35 години и един - на 33. Те са били засечени в два автомобила и при вида на полицаите са се опитали да избягат.

При последвалите процесуално-следствени действия в една от колите е открит кашон с шест плика с тревиста маса, готови за продан - по предварителни данни веществото е нова дизайнерска дрога, наречена Пика, която е изключително агресивна и опасна. След претърсване в домовете на задържаните криминалистите са намерили везна, вакуум машинка, бяло прахообразно вещество, реагиращо на кокаин и разпределено в различни разфасовки.

И тримата са криминално регистрирани за взломни кражби и наркотици, като един от двамата 35-годишни е обявен за издирване с влязла в сила присъда, се казва в информацията.

Според събраните до момента данни те са се занимавали с производство и разпространение на наркотици.

По случая е образувано досъдебно производство, а материалите са докладвани на прокуратурата. С прокурорско разпореждане на двама от задържаните мярката за задържане е удължена до 72 часа, а издирваният е предаден на Главна дирекция "Изтърпяване на наказанията".

Работата по документирането на престъпната им дейност продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брях

    18 1 Отговор
    Понеже съм тъпичък така и не разбрах защо всеки път се споменава че е намерена везна, незаконна ли е щото жена ми има две в кухнята та вече мисля да ида да ги изхвърля

    Коментиран от #4

  • 2 Будалата

    5 0 Отговор
    Похвално, обаче после зависимия съд ги пуска. И така се върти колелото.
  • 3 илили

    3 0 Отговор
    сега хванахте ги нали....-хванахте.......и какво излиза.....*ние ги хващаме-вие ги пускате....*сега ще ги пуснете нали-ще ги пуснете......пуснете ги.....ние пак ги хващаме .......и така до края на светаааа.......ето това е най новата*герберска демокрация....*- да ви дръпна ли една .......тънка и дълга майна........чудя се....
  • 4 Комшията отсреща

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Брях":

    Хвърли ги по бързо, че има три нинджи пред вратата ти 🤣🤣🤣
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Рошко

    2 0 Отговор
    Утре ще ги пуснат
  • 8 До ГЕРБ

    1 5 Отговор
    Мечтая си един ден като пусна новините и да покажат показни арести на всички наркопласьори от а до я.
    Комунистите вече само от тва се издържат.
  • 9 факт

    6 0 Отговор
    А С ОНИЯ НАРКОПОЛИЦАИТЕ КВО СТАНА!?

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.