Last news in Fakti

27 Декември, 2019 15:40 3 184 20

Разкриха масови кражби на електропроводници

  • електропроводници-
  • електроразпределително дружество-
  • кражби

Задържани са петима мъже, автори на посегателствата в различно съучастие

Разкриха масови кражби на електропроводници - 1
Снимки: МВР

Сигнали за кражби на медни електропроводници и за противозаконно отнемане на два леки автомобили са получени в ОДМВР-Сливен в периода от началото на месеца до 17 декември.

При първия случай съобщението в полицията било за кражба на почти 1000 метра медни ел. проводници от 4 междустълбия от мрежата на електроразпределителното дружество на територията на новозагорското с. Новоселец.

Десетина дена по-късно, на 15 декември, от с. Млекарево постъпил подобен сигнал - за извършено в нощните часове посегателство, при което с режещ инструмент били демонтирани и отнети около 420 метра меден проводник между 4 стълба, а скоро след това и на около 740 метра - този път от ел. преносната мрежа на територията на сливенското с. Крушаре.

На 16 декември в РУ-Нова Загора е съобщено за намерен в с. Омарчево катастрофирал и изоставен на лек автомобил „Опел Астра”, обявен за издирване. Същия ден бил получен сигнали за изчезнал автомобил от същата марка от сливенското с. Биково, а в хода на предприетите оперативно-издирвателни действия колата била открита в имот в с. Мъдрец, община Гълъбово.

При разследването станало ясно, че опелът е ползван от извършителите на кражбите на проводници, за да се оттеглят от мястото на престъпленията и да пренасят откраднатите кабели, но претърпели пътен инцидент в съседното село Омарчево. По случаите били образувани досъдебни производства, а криминалистите от Сливен и Нова Загора започнали упорито да работят за установяване и задържане на извършителите.

В рамките на два дена - на 22 и 23 декември, те влезли в дирите на петима криминално проявени /основно за кражби/ жители на котелското с. Градец. Мъжете, на възраст от 27 до 39 години, са задържани, а при проведените под надзора на Районна прокуратура - Нова Загора допълнителни действия /огледи, разпити на свидетели и други/ е установено, че в различно съучастие те са автори на кражбите.

Извършени са претърсвания, иззети са веществени доказателства, които са предадени за експертизи. При разпитите петимата признали за стореното и разказали за начина на извършване на престъпленията. В процеса на работата по случаите криминалистите установили, че групата е извършвала престъпни посегателства и на територията и на други областни центрове в страната.

Работата по документирането и доказването на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на ОДМВР Сливен, както и от колегите им от Бургас, Стара Загора, Хасково и Ямбол.

Предстои внасяне на искане до съда за вземането на мерки за неотклонение спрямо задържаните.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    24 1 Отговор
    А казват че ромите били мързеливи.

    Коментиран от #4

  • 2 Стига бе

    16 3 Отговор
    Тези там още живеят в 90-те защото такива кражби се извършваха тогава и Астрата от снимката също е кола от онова време.Няма да се учудя ако хита в местните дискотеки е Макарена.

    Коментиран от #3

  • 3 Последния софиянец

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Стига бе":

    Хита е: Доларите в марки.
  • 4 уточнение

    29 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Ромът е за пиене! Циганинът е за биене!
  • 5 Бай Стою касапина

    22 2 Отговор
    Има ли нужда да питам крадците не са ли от тия дето се самоопределят като роми? А всъщност са крадливи цигани, на които основния им поминък е кражбата.
  • 6 В Сливен...

    17 1 Отговор
    Знаят как да се подготвят за КОЛЕДА, щом държавата спи ,електората безнаказано КРАДЕ! Ще ни го включат към сметките за ток..
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 1 Отговор
    от полу човеци какво да очаквате
  • 8 град Козлодуй

    12 8 Отговор
    БЬЛГАРИН СЬМ но да знаете има и свестни роми като онова момче отСЛИВЕНСКО което спаси момиче вьв влака от един луд и после предотврати пожар вьв апартамент вьв пПАЗАРДЖИШКО но са единици

    Коментиран от #9

  • 9 Добре де ,

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "град Козлодуй":

    Но пий си илача редовно .
  • 10 me be re

    15 0 Отговор
    Ей пуснете ги само за два месеца на свободен отстрел тия бандити и ще видите как рязко ще намалеят .... на хорицата по градове и села им писна вече.
  • 11 Коко

    13 3 Отговор
    Чул съм електрически проводници, кабели даже неграмотното жици, но електропроводници като дума не бях чул. В някогашната ел.техника /учебник/ такава дума няма. Дали "журналиста" не е ром /циганин/ или поредния неграмотник.

    Коментиран от #12

  • 12 Наблюдаващ

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Коко":

    Ако продължаваш да си вреш в подобни сайтове ще обръгнеш .
  • 13 месара

    9 0 Отговор
    сега да не кажете че са роми 😂
  • 14 Ламбов

    5 0 Отговор
    Щом и на това посегнаха смятай
  • 15 Български по хелзинкски комитет

    8 0 Отговор
    В този район са забелязани автомобили с чужда регистрация.Финландски,шведски,немски.А нашата полиция:цигани,та цигани.
  • 16 Сарматиан

    7 0 Отговор
    Кабелите са затова да се берат. Всичкото циган много обича да бере бакър.
  • 17 Меркел баба

    4 0 Отговор
    Напалм и калашников за цигане, чаша за ром.
  • 18 гост

    4 0 Отговор
    Така става, когато държавата ама много не работи. Дали тези роми имат книжка, дали колата е минала преглед, защо е без винетка, платен ли й е данъка, ГО... С какви пари се издържат и пълнят гориво, къде живеят и как си плащат ток, вода, данък сгради, смет...
    Ако поне едно от тези неща беше забелязано от полицията или данъчните, то тези хора не могат да безчинстват. Животът е скъп само за честните и работливите. Не искам да плащам данъци и да получавам глоби, а цигани да ни крадат и нищо да не плащат!!! Родната полиция да се събуди и да действа.
  • 19 Колчо Йоцов

    0 0 Отговор
    Огромен успех на родната полиция
  • 20 Истината е че.....

    0 0 Отговор
    Гласоподавателите от катуна са с вечен имунитет!!А сега в царството на Тиквун първи са поданици от първо качество!Те избират крадците в по горните етажи на Краденето за последно!Всички нормални граждани са обречени на геноцид и мъки.....Хубавото е че вече са на изчезване....