Last news in Fakti

8 Януари, 2020 15:52 13 421 20

Банев казал на шофьора си: Венци, ти си!

  • николай банев-
  • баневи-
  • евгения банева-
  • венцислав банев

От фамилията насила направили Венцислав Генов шеф на няколко фирми

Банев казал на шофьора си: Венци, ти си! - 1
Снимка: БГНЕС

Николай, Евгения и Мария Баневи се изправиха пред съда с обвинения за създаване и участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Днес показания даде личният им шофьор Венцислав Генов, предаде от съдебната зала Dariknews. В съдебната зала той обяви, че работил за семейството в различни периоди от началото на 90-те до 2005 година, а след известно прекъсване се е върнал на работа отново през 2014 година. Първоначално той е охранявал обменно бюро в столицата, а по-късно е станал личен шофьор и охрана на Николай Банев, но е возил и съпругата му. В разказа си свидетелят заяви още, че в даден момент в бил вкаран от шефа си като независим член на Борда на директорите в завода за хартия и хартиени изделия в Костенец.

„Николай Банев ми каза: Венци, ти си. Слагаме те независим член и ще ти бъде увеличена заплатата“, заяви в залата Генов. Пред съда той обясни, че няма никакви познания в областта на производството и търговията с хартиени изделия, за да заема този пост, както и че не е участвал в нито едно от заседанията, но са му давани документи за подпис.

Години по-късно по същия начин е направен и управител на дружеството „Партнърс комерс“. „Нямаш право да откажеш. Ставаш“, обяви той в показанията си пред съдията. Като управител той е трябвало да подпише документи, с които да бъде прехвърлена къщата на Баневи в луксозния квартал „Бояна“ на офшорна компания, но отказал. Въпросните документи му били дадени от адвокат, на когото той си спомня само малкото име – Ненко, но изплашен от голямата сума, не сложил подписа си. В показанията свидетелят твърди още, че бил заплашен с отрязване на заплатата, ако не разпише, която така и не му била изплатена. Нареждания идвали и от жена на име Зорница Илиева, която по думите му била една от най-приближените до Баневи.

Интересен детайл в разказа му бе свързан с девненския завод „Полимери“, докъдето му се наложило да пътува служебно във втория му период на работа при Баневи. „След като се върнах видях, че заводът почти не съществува“, посочи той.

Според прокуратурата разпитът на Венцислав Генов цели да установи дали той е бил подставено лице, което само е подписвало документи, предоставени му от шефовете. „Това лице е било вписано за управител на едно от дружествата – „Партнърс комерс“, което е инкриминирано, че е избягвало плащания на данъчни задължения. Изключително важен е, за да се установи по-какъв начин са вземани решения кой да бъде член на управителните органи на дружествата, кой е бил назначаван за управител, както и дали реално те са извършвали някаква търговска дейност или са били просто подставени лица“, обясни прокурор Мария Дочева.

Защитата на Баневи отрече категорично думите му. Делото продължава с още разпити на свидетели, които са общо 175 в целия списък.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чокито

    86 5 Отговор
    Еми да се оплакал в полицията що си е траял? Ама като взимаше дебелата заплата от Баневи вс беше Ок!
  • 2 Последния софиянец

    78 6 Отговор
    Само от Герб имат право да крадат. Кви са тия Баневи.
  • 3 За да работиш това което си работил

    40 1 Отговор
    Трябва да немаш семеиство имоти коли за да няма какво да ти вземе държавата в ситуация и винаги да имаш много пари кеш и да си готов да потънеш вдънземя и да емигрираш като усетиш че става напечено
  • 4 Новини

    21 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Николай Банев ми каза: Венци, ти си,и аз му го на..х отзад.
  • 5 Чавдар

    58 2 Отговор
    Докато българския народ,беше на купони,и се редеше на опашки за едно парче хляб,тая ГНИДА плати на Джо Кокър да му пее на сватбата...
  • 6 Николов

    30 1 Отговор
    Тези за пример, че ако не си цакаш ше те погнат каратисти и секви нинджи.
  • 7 бочо

    29 6 Отговор
    време е всеки комунист да бъде разчекнат

    Коментиран от #10, #15

  • 8 Гено

    32 4 Отговор
    Баневите крадци , когато и да ги обесят, няма да е рано.
  • 9 Ех, спомени

    21 2 Отговор
    А аз преди години казах на Банева "Скъпа, няма да се оближе сам, ти си". Е, подари ми един хубав спомен.
  • 10 ЧИЧО

    24 2 Отговор

    До коментар #7 от "бочо":

    АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ!!!!! Да започнем от БОКО, РОСКО, ЦЕЦО, ЦЕЦКА, ВЛАДКО и т.н. и т.н. до последната гад от комунистическата им ШАЙКА.
  • 11 бай Шиле

    11 0 Отговор
    А бе защо всички се правят на луди,че не помнят кои бяха в делегацията на Б.Б. в Емиратствата.На първия ред,целите в бяло.Или ТОЙ не е знаел,какви са?Да бе, да.
  • 12 ДС РОССИЯ

    12 1 Отговор
    Банев спря да ни плаща.Реши сам да си върти далавери и вижда ся какво става.Същото е с Арабаджиев

    Коментиран от #13

  • 13 vasik atanasova

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "ДС РОССИЯ":

    това звучи доста истинско !!!
  • 14 Петроф

    9 2 Отговор
    Абе Венци ти защо не отказа тази длъжност.Вземаше парички ,подписваше документи ами ти си съучастник бе тарикат.Колко имота си купи незнаещи цървул.Предателска пасмина колкото щеш в рая държава.

    Коментиран от #17

  • 15 Прав си

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "бочо":

    Но да започнем първо с този банкянския сарвул дето напусна пожарната но не даде билета подлогата на Пеевски
  • 16 Каратиста

    15 0 Отговор
    Е като се еб...ш с доджото. всички от доджото те е.т групово. Каратист или не, пича му се опъна, а Банев с голямата си уста сега голяма ланга да лапа и жена му дано стигне в сливенския да усети народната любов. Да не си кривим душите хора, тия с тия схеми загробиха поминъка в цели региони, хората от нямането си още повече обедняха, печаливш завод с износ за милиони и собственост за над милиард на скраб....е затова заради тези муцуни одобрявам всички действия на прокуратурата пък дори и театрални за да ги подържат на топло далеч от светските партита и живот, с които така сладко са свикнали. Верно че ще се измъкнат ама пък резила си е резил, а до тогава току виж някой хакер им източил сметките в офшорката.
  • 17 Шошо

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Петроф":

    Сигурен съм, че и ти в тази ситуация щеше да направиш същото. Замисли се, и си признай. И да е искал нямаше да промени нищо, баневи ги държаха от най-високо.
  • 18 Гост

    2 0 Отговор
    Е човека казва че не е подписвал нищо, какво го обвинявате.
    А и се замислете, близък си на шефа и ти казва "мой човек си, правим те в борда на предприятие Х". Калинки под път и над път ама за шофьор да стане шеф не е малко. Важното е да се е усетил и да не е седнал на ла**ата че после няма размирисване.
  • 19 1944

    4 0 Отговор
    който се е хванал с назначените от бкп капиталисти добро не е видял
  • 20 9689

    1 0 Отговор
    Гешев,да ти имам свидетелите?