Last news in Fakti

10 Януари, 2020 15:25, обновена 10 Януари, 2020 15:59 5 265 43

Ако Димов си беше свършил работата, Перник нямаше да е на воден режим

  • нено димов-
  • мосв-
  • министерство на околната среда и водите-
  • перник-
  • водна криза-
  • студена-
  • стомана

От прокуратурата са категорични в пропуските на министъра на околната среда и водите

Ако Димов си беше свършил работата, Перник нямаше да е на воден режим - 1

Прокуратурата обвини министъра на околната среда и водите Нено Димов в умишлена безстопанственост заради водната криза в Пернишко. Той остава в ареста за 72 часа с мотив, че може да повлияе на разследването, да извърши ново престъпление или да укрие доказателства. Утре прокуратурата ще иска постоянния му арест. Това заяви прокурор Ангел Кънев на извънреден брифинг след вчерашните мащабни проверки. Припомняме, че по-рано днес Нено Димов подаде оставка от ареста, която Бойко Борисов прие.

Според събраните от прокуратурата данни язовир "Студена" дългосрочно е продължавал да подава едни и същи количества вода към "Стомана" - Перник за промишлени цели, въпреки че министър Димов многократно е бил предупреждаван от местното ВиК дружество, че в тази ситуация ще настъпи недостиг на вода в Перник и региона.

"Язовир "Студена" е продължил да подава по 280 хил. кубични метра към "Стомана" и министър Димов не е изпълнил съответните си правомощия по закон. Дори да е имало издадени разрешителни за водоползване с промишлени цели, министърът е имал правомощията да ги прекрати, за да се осигури нужното количество вода за гражданите на съответното населено място, както в случая е Перник", заяви на брифинга Кънев.

Щетите, нанесени заради пропуските на Нено Ненов и Министерството на околната среда и водите, са на стойност от над 11 млн. лв.

"Ако министърът беше изпълнил задълженията си, в "Студена" щеше да има над 7 млн. кубични метра вода и в Перник нямаше да има режим на водоползването", допълни прокурор Кънев.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    12 60 Отговор
    АБЕ ИМ ЛИ ВОЙ НА ОБЕЗУМЯЛА БЕСЕПЕРАСТИЯ.???

    Коментиран от #18

  • 2 tihom

    20 8 Отговор
    280млн.а обема му е 32млн???

    Коментиран от #10

  • 3 алф

    35 7 Отговор
    АКо милиционерчетата и аверите на БОКО не го бяха притискали може би Нено щеше

    Коментиран от #4

  • 4 МАРШ НА

    5 12 Отговор

    До коментар #3 от "алф":

    МЕЛМАК
  • 5 Иванчо

    74 5 Отговор
    Не. Ако не беше източен язовирът и не бяха открадати парите, а ремонтът наистина беше извършен по скъпата технология без източване, тогава нямаше да има криза в Перник. И не само Димов е пряко отговорен. Той е бушон. Няма как такава грандиозна далавера да стане без Баце да е дал разрешение и да е прибрал лъвския дял.

    Коментиран от #13

  • 6 EL chochone

    33 6 Отговор
    АБЕ ЩЕ ИМА ЛИ ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ БЕ :)

    Коментиран от #12

  • 7 мдаа

    36 9 Отговор
    Ако това са ни патриотите ние сме мъртви,другият вариант е Димов да е американски агент което е още по лошо!Честито!
  • 8 Мили дебили

    22 6 Отговор
    Разпни го, разпни го, Нено Източителят на язовири!!!
  • 9 ЦВЕТАНОВА

    12 39 Отговор
    Проверки трябва да има и с връщане годините назад и по времето на 3-ната коалиция, С. СТАНИШЕВ, ОРЕШАРСКИ. Кои от БКП/БСП, имат отношение чрез фирми и подставени лица, освен К. ДОБРЕВ, във вр.с язовири и как ги стопанисват? Помня препълненият яз. Доспад от 1988 г.и с очите си видях., колко бе изпразнен. К. ИМПЕКСОВА има да обяснява за приватизацията и на БТК. Кой я залъгва, че е недосегаема. Лесно се яхват протести, а сега да поеме отговорност за чумата при свинете. Дали си е направила имунизация против чума, че започва да се проявява?

    Коментиран от #30, #34

  • 10 незнайко

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "tihom":

    Поправено ли е или Вие сте прочели неправилно ? Пише 280 хил.
  • 11 Д-р Менгеле

    30 5 Отговор
    Едва ли е умишлено. Просто безхаберие. Чака си заплатата и бонусите и пийват с шкембе войвода по гурме ресторантите на държавна сметка. "То ще завали и всичко ще е ок", ама не, природата ги изигра. А пък хората да духат супата.
  • 12 ДО 6

    10 15 Отговор

    До коментар #6 от "EL chochone":

    От кое село изплува "БЕ"? Много се умни, когато пишете, но какво сте постигнали в личен план? Едно ГОЛЯМО НИЩО? Мястото на Нено Димов е овакантено, защо не се кандидатирате, че да ви видим колко сте отговорни? К. ИМПЕКСОВА да не се радва, наближава и нейният ред да посети прокуратурата. Законът на червените за разграбването и приватизацията е на път да отпадне. Ще я видим "чумата-приватизатор", какви лъжи ще разтяга.. Ще дойде и нейното време. о я уволниха като зам.м-р за корупция? И с какви очи изговаря тази дума? Тя е хамелеоновата царица на лъжите, но и те ще свършат. Дано доживея денят, в който да я видя осъдена?
  • 13 456

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Иванчо":

    Е това е самата истина и най-точния коментар
  • 14 Престъпника от Банкя

    12 7 Отговор
    Това прокурорче има имоти за милиони, тръгнало да се прави на справедлив!
  • 15 бушона Димов

    19 4 Отговор
    Бандитът Тиквата пак се спаси засега.
  • 16 Сладура

    10 2 Отговор
    Не е виновен Нено Димов, а Иван Костов !!!!!!!!
  • 17 Днес едно утре друго

    22 6 Отговор
    Проблемите ни НИКОГА няма да свършат. От този ЕС , бедата е повече от файдата ! Демокрацията е АНАРХИЯ и АВАНТЮРИЗЪМ ! Либерализма е морално разложение на ЧОВЕКА СЕМЕЙСТВОТО НАРОДА и държавата ! Крайна бе превръщане хората в ПАПЛАЧ за лесно манипулиране у унищожение. Еднополови бракове, сурогатни майки , родител Едно и Две, трети пол , общи тоалетни , толерантност , гей паради , секс пропаганда ! За училище , образование , култура , морал, традиции, религия, не се говори ! Днес културата е Краси Радков и, Виктор Калев , Лафазанов и Райна ! Нас ни унищожават чрез МОРАЛНО РАЗЛОЖЕНИЕ !
  • 18 Asdfg

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Ей ТЪПАНАР, след дъжд качулка.
    Кой назначи този министър?
    Ти си СУПЕР ПРОСТ!
  • 19 jorj

    13 3 Отговор
    100 % икономиката я владеят комунистите, към каквато и система да минем, те с чугунените картуни серат само лайна !!!! Опозицията беше ликвидирана доста преди 10.10.89 а след това и някои останки и наченки !!!! 30 години пост комунистическо грабене, народа мълчи !!!! ТОВА Е.

    Коментиран от #23

  • 20 jorj

    8 3 Отговор
    100 % икономиката я владеят комунистите, към каквато и система да минем, те с чугунените картуни серат само лайна !!!! Опозицията беше ликвидирана доста преди 10.10.89 а след това и някои останки и наченки !!!! 30 години пост комунистическо грабене, народа мълчи !!!! ТОВА Е.

    Коментиран от #27

  • 21 без думи

    13 4 Отговор
    Гешев, от сега да знаеш, това разследване е загубено. Прокурорите ти са толкова неграмотни, че с колегите се смяхме с глас. НЕНО ДИМОВ СПОКОЙНО МОЖЕ ДА СЕ ЯВИ В СЪДА И БЕЗ АДВОКАТ И ДА СЕ ЗАЩИТАВА САМ.
    А ПОСЛЕ ДА ВИ ОСЪДИ!!!!!
  • 22 Гост

    20 1 Отговор
    Бас държа че схемата е следната:
    ще източим малко вода през стомана и ВеЦ-а , ще направим ремонта, а то после ще валне дъждец , ще се напълни и пестим едни милиони за нас.
    да ама не вална.. и сняг нещо не се зададе преди да свърши водата, ако не беше свършила никой нищо нямаше да разбере, но уви, алчност.

    Коментиран от #36

  • 23 Ти политолог ли или социолог си ве ма/на

    7 6 Отговор

    До коментар #19 от "jorj":

    Социализъм с КОМУНИЗЪМ , Монархия и Фашизъм, робство с ратаи ! Къде беше твоята опозиция и кои са те ? Опозицията СРИНА социализма за да стане както е било от 15ти вик от турско та до сега ЧОРБАДЖИИ И РАЯ ! Комунизма не е виновен а подлостта , наглостта, алчността на господин администратора с власт безконтролна която се ИЗРАЖДА в Криминален зверски капитализъм. Опозицията днес безчинства !
  • 24 Чочо

    17 1 Отговор
    Според мен всички от Хан Аспарух насам са виновни без ГРОБ разбира се

    Коментиран от #25

  • 25 Ггг

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Чочо":

    ББ не се е сетил и него да обвини в "предишните които управляваха са виновни" :)
  • 26 Behemoth

    10 1 Отговор
    А на бас ,че престъпна безстопанственост има във всички министерства ....самото естество на гербераските управление е от типа ....АЗ съм обещал да не го закачане...нали помните ....това не е държава управлявана по закон а по прищявка...за затвора е ОНЯ дето е създал тоя модел....и не упражнява контрол...
  • 27 Тва ма/на шъй голяма

    0 4 Отговор

    До коментар #20 от "jorj":

    Ряпа шъ знайш. Ко си учил и ко си работил при СОЦА ве кухар ?
  • 28 Save

    12 0 Отговор
    Всичко е следствие от ВЕЦ-те а взички знаем чия собственост са и кой държи квотите за зелена енергия.
  • 29 Криминален Капитализъм

    7 3 Отговор
    С главна цел ликвидиране населението и прочистване на територията. На никому не сме нужни на Запад ! А земята е туй което на тях им трябва. Кайша ни , постоянно ще се затяга до пълно отчаяние и възможност за съпротива. Запада е в криза за пазар и ресурси. А ние ставаме ПАПЛАЧ от ден за ден.
  • 30 Кумунис

    11 3 Отговор

    До коментар #9 от "ЦВЕТАНОВА":

    Те са ясни кои са от БСП.Първо вашия главатар БОКО,после Цветанов,пълничкото Лили и т.н .Какво има за чудене
  • 31 Това е 100% топ реалити за корупцията

    5 0 Отговор
    Холивуд е в сянка, при нас всичко е истинско. Ако можехме да превеждаме на английски какво се случва в малката, но могъща държава, щяхме доста пари да изкараме от живи предавания. Как да назовем този сериал? И ще получим помощ от разследващи журналисти....
  • 32 Българина

    6 3 Отговор
    Няма такова падение за ГЕЙберастката подлога на Боко ТИКВАТА, наречена Н.Димов.Нека му е, и нека всички видят, колко пари струва ТИКВАТА.Кой разбрал,разбрал.
  • 33 Анонимен

    10 1 Отговор
    Гешев почвай ги на ред..... Преди Ненов е Лилето Павлова....
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 САМО ПИТАМ

    3 1 Отговор
    НЕ Е ЛИ ПО ПРАВИЛНО ДА СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ОТ ВИК - ПЕРНИК ! ЕДВА ЛИ МОЖЕ ЕДИН МИНИСТЪР ДА ЗНАЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРИЯ, АКО НЕ БЪДЕ ЗАПОЗНАТ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА КОЯТО ЩЕ ДА Е ИНСТИТУЦИЯ ?
  • 36 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 0 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    А бе как ще спре водата на "Стомана" ? Нали веднага ще го уволнят...
  • 37 некойси

    7 1 Отговор
    Недейте да измествате темата от истинския виновник, #КОЙ назначава и уволнява всичките некомпетентни калинки по телефона и от медиите?
  • 38 много се залебиха тия герберунгели

    5 1 Отговор
    Еххххх , така нявга ще е и с Тиквоча , но що зор треба да видим. Всъщност , коалиционен , коалиционен , но тоя не го ли посочи Тиквуний , като министър от неговия кабинет , къде е сега Тиквуня и той да отговаря за вода и някои други неща.
  • 39 Лесни пари има дори и за по леките мъже

    1 1 Отговор
    Нено не се притеснявай.Парите човек може и да си ги харчи и след 1-2 години зачетен затвор при домашен арест.
  • 40 Шефа

    5 0 Отговор
    Само да стопират ВЕЦОВЕТЕ и нещата се оправят
  • 41 Ханс

    4 1 Отговор
    Димов е само един бушон които изгоря .виновен е борисов и герб които много добре знаят какво се случва .това очаква всеки от герб и коалиция при всеки проблем.а проблемите тепърва почват.
  • 42 палячовци

    5 0 Отговор
    цирк за пред хората
  • 43 Сега,

    1 0 Отговор
    Ако се разприказва Нено, как е бил притискан, да не спира водата на котарака Люси Стойков/Стомана/АД, на ВЕЦ-а на Шишо Пеевски, и още знайни и не знайни котарачета, едва ли обаче ще посмее, защото помни какво се случи с "Ало Танов", така действа Баце, нали е зодия Блазнаци, винаги двойствено и подмолно.