14 Януари, 2020 09:28 2 672 8

Радулов: Във Варна не е палеж, а взрив

  • николай радулов-
  • варна-
  • взрив

Идентифицирането на телата ще е трудно

Радулов: Във Варна не е палеж, а взрив - 1
Снимка: бТВ

Във Варна не може да става дума за палеж. Това е взрив. Задаваме си въпрос дали е имало самоделно взривно устройство, взривено по непредпазливост или умишлено.

Очевидно става дума за човек с тежки психични проблеми. Имало е домашно насилие и съдебно решение срещу насилника. Това каза в ефира на „Тази сутрин“ по bTV експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов.

„Идентифицирането на телата ще е трудно. Те вероятно са на парчета. Ще трябва да се вземе ДНК-проба, но за да се анализира, трябва да има такава проба, взета по-рано или да се сравни с ДНК на близки. Този процес ще е труден и дълъг“, обясни той.

По думите на експерта няма логика, ако човекът се изнася, да се самоубие.

„Никой не е взел мерки и това е крайният резултат. Имаме основания да смятаме, че взривът е бил преднамерен. Не може да става дума за газови бутилки, защото са намерени непокътнати такива. Този мъж е съхранявал някакви взривни вещества. Взривът във Варна е 10-15 пъти по-силен от този във Ветово. За да се избият панелите, значи силата на ударната вълна е била много силна“, коментира Радулов.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    4 3 Отговор
    Е айде сега Тиквун ли пак?Всичкото е от Станишев...тез бомби комунистите са ги заложили ....
  • 2 Какво говори този

    1 1 Отговор
    Терористичен акт ли е това?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ексерт

    5 1 Отговор
    Скрийте го този експерт. Ако има изтичане на газ, и последващ обемен взрив газовите бутилки ще са цели, но ефекта ще е като този които виждаме от кадрите. От този човек лъха на некомпетентност и елементарна пропаганда. От бивш милиционер толкова може да се очаква.

    Коментиран от #8

  • 5 Лекар БГ

    6 1 Отговор
    Случаят Варна е поредната налудна трагедия.2 жертви.Много сериозни материални щети.Много сериозни затруднения и харчове за съседите,посред зима.Изобщо-отвратително!Тотално взе да изперква нацията.
  • 6 Домакин

    3 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: За да се избият панелите, значи силата на ударната вълна е била много силна“, коментира Радулов.
    ======================================================
    Там е тухла! Няма панели! Да тейба в "експерта" ...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Георги!

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ексерт":

    Взрив може да стане при изтичане на газ и искра от ключът например,при светване на лампата.Бойлер ако гръмне,събаря панели,но не прави пожар! Но,тук казват,че хората са на парчета,което означава експлозия от взривно вещество.