Last news in Fakti

14 Януари, 2020 11:50 3 118 10

Стотици литри нелегално гориво и алкохол в хотел в Боровец

  • боровец-
  • гориво-
  • алкохол

В същия хотел, от представители на БАБХ е изготвен доклад и издадено предписание, с което са поставени под възбрана за ползване 635 кг храни от неживотински произход и 23 кг храни от животински произход, за които не са представени документи за произход

Стотици литри нелегално гориво и алкохол в хотел в Боровец - 1
Изглед от Боровец Снимка: БГНЕС/Илюстративна

През декември и януари служители на РУ- Самоков, сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР- София, Национална агенция по приходите, Комисия за защита на потребителите и Българска агенция по безопасност на храните проведоха серия от специализирани полицейски операции в курортен комплекс Боровец.

В хода на съвместните проверки, от хотел на територията на комплекса, са иззети 1400 литра нафта без документи за платен акциз, както и общо 376 литра високоградусов алкохол без български бандерол. Дизеловото гориво, установено от инспектиращите в два пластмасови съда, оборудвани с електрическа помпа, маркуч и пистолет за зареждане, е иззето от митническите власти.

Допълнително, отново в същия хотел, от представители на БАБХ е изготвен доклад и издадено предписание, с което са поставени под възбрана за ползване 635 кг храни от неживотински произход и 23 кг храни от животински произход, за които не са представени документи за произход.

Образуваните досъдебни производства са докладвани в Районна прокуратура- Самоков.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бг биз

    7 1 Отговор
    Това да не е хотела на ония паляк "Хотелиера", който пише тук и смуче вакуми ?
  • 2 Иван

    18 0 Отговор
    Ми напишете името на тоя хотел. Щото това не е никаква новина в тоя случай

    Коментиран от #6

  • 3 mediator37

    9 0 Отговор
    Вероятно е обещал да дава 800 лева заплата, а накрая е изгонил служител като му е дал 400. И той го е изпял. Най-вероятно така е загазил.
    Договорките трябва да се спазват.

    Коментиран от #7

  • 4 Данъчния

    5 0 Отговор
    Плащаите си на време бе хора
  • 5 Паисий е жив

    10 0 Отговор
    много яки закони си имаме. В един мистериозен хотел сервират ментата, преди месец една мистериозна фирма и една мистериозна верига продаваха отровни колбаси, а една група бензиностанции продаваха мазут, вместо нафта. Но няма да ви кажем кои...муххахахайа..., законът не позволява ....
  • 6 Jeep

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    И да не го напишат все тая - 90% от хотелите са на тоя хал. Всеки иска да извади макс печалба и на един вложен лев да излизат по 100, но това е винаги за сметка на качеството. Знам хотели и ресторанти, в чиито кухни влизат неща, които са за екарисажа, но с малко марината и пикантни сосове стават на гурмета.
  • 7 Byg

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "mediator37":

    Е , то декември са го пипнали. Кога да е обещал за кога да му е платил. Барнали са го по време на предколедните проверки , комунизма си отива а с него и далавераджиите , това с ела ся да поговорим ,да пийнем по нещичко , вечер не върви.
  • 8 Самоковче

    5 0 Отговор
    Боровец ври от проститутки и наркотици под и с бездействие на полицията, а то се открива нафта. Невероятно.
  • 9 Значи и мене като ме сапрат

    0 0 Отговор
    Може да искат докимент за нафтата у резервара😂😂😂😂 и ако немаш касова бележка вече си криминален и отиваш на съд а нафтичката открадната от държавните песове😂😂😂😂в хладилника имам и бут от хамон ама нема касове бележка това значи ли че ше бъде откраднат и тои😂😂😂😂

    Коментиран от #10

  • 10 Komapak

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Значи и мене като ме сапрат":

    Колега не намираш ли че 700л. пластмасов съд с маркуч и пистолет за зареждане е с недвусмислено предназначение? 😂😂😂😂