Last news in Fakti

15 Януари, 2020 06:11 2 869 6

Откриха цял боен арсенал след взрива във Ветово

  • ветово-
  • взрив-
  • обвиняем-
  • арсенал

Пострадалият при инцидента 51-годишен минен инженер е привлечен като обвиняем

Откриха цял боен арсенал след взрива във Ветово - 1
Снимка: БГНЕС

Над 20 килограма взривни вещества са открити и иззети от имота във Ветово, в който в понеделник сутринта избухна взрив. Това съобщи на брифинг в Русе наблюдаващият прокурор Николай Николов в присъствието на окръжния прокурор на Русе Георги Георгиев и директора на Областната дирекция на полицията старши комисар Теодор Атанасов, предаде Канал 3.

При инцидента пострада собственикът на имота - 51-годишен мъж, по професия минен инженер, който бе откаран в русенска болница с комоцио.

При извършените следствени действия в имота са намерени 22 тротилови пресовки и осем пакета с взривно вещество, като всеки от тях е тежал 2 килограма. Пострадалото лице в дейността си през годините е имало достъп до взривни материали, като към момента се изяснява откъде са били взети те и в какъв период от време е станало това. Според обясненията на мъжа взривните вещества са придобити в периода 1998 - 2000 г.

Първоначално лицето е задържано за 24 часа, а от вчера с постановление на Окръжната прокуратура този срок е удължен с още 72 часа. След това ще бъде внесено искане в съда за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража", поясни прокурор Николов и допълни, че предстои днес мъжът да бъде изписан от болницата.

51-годишният е привлечен като обвиняем по две престъпления - за предизвикване на взрив и за незаконно придобиване и държане на взривни вещества. За всяко едно от тях наказанието е от три до 10 години лишаване от свобода.

Прокурор Николов допълни, че все още разследването е в начален етап и се изяснява как точно е предизвикан взривът. Извършва се претърсване и на други места във Ветово за наличие на взривни вещества, допълват колегите от Канал 3.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кво нещо е късмета!!!

    33 0 Отговор
    Искате да кажете че тоз "ЗАВАЛИЯ" може да лежи повече от убиеца на момичето ит галиче????!!!!!!!! Голем Смех!!!!!!!!

    Коментиран от #2, #4, #6

  • 2 Шансу Имамов

    0 6 Отговор

    До коментар #1 от "Кво нещо е късмета!!!":

    Тос е щял да утрепе детската градина а акселчо е малък още и не знае какво е направил, той ще се поправи и извини .
  • 3 някой си

    3 0 Отговор
    в това село във всяка къща има тротил през 98-00г както е казал човека се е разграбило военно поделение в близост до селото ... имам познат който е от там и ми е разказвал за краденето на тротил навремето
  • 4 Рошко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кво нещо е късмета!!!":

    Не забравяй че живеем в абсурдистан
  • 5 Обикновен Бг

    5 0 Отговор
    Знаетели с какво хората от Казанлък и околията си поливат овошките и зеленчуците в двора ?
    - С нафта .
    😂 Да не ръждясат заровените Калашници.
  • 6 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кво нещо е късмета!!!":

    Не е правилно, прав си, но и не е правилно хората които окрадоха България да седят безнаказани. Защото да си береш тухли, тротил, гранати, машини, подводници и т.н. не е престъпление, ти просто си взимаш.