17 Януари, 2020 17:48 2 300 3

20 г. затвор за зверско убийство на жена в столицата

  • убийство на жена-
  • 20 г. затвор-
  • кв. свобода

Осъденият трябва да заплати и 130 000 кръвнина

20 г. затвор за зверско убийство на жена в столицата - 1
Снимката е илюстративна

Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила решението на Софийския апелативен съд (САС) и осъди мъж на 20 г. затвор за убийството на млада жена. Решението е окончателно.

Б. Д. е признат за виновен за убийството през 2018 г. на В. П. след нанесен побой – по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост.

Наложено му е наказание „лишаване от свобода“ в размер на 20 г. Осъден е да заплати на частните обвинители и граждански ищци сумите от по 20 000 лв. (на бащата на убитата), 30 000 лв. (на съпруга ѝ) и 80 000 лв. (на детето ѝ), представляващи обезщетения за причинените от деянието вреди.

Тричленният състав на ВКС намира касационните жалби за неоснователни. Неоснователно е искането на подсъдимия за отмяна на актовете на двете предходни инстанции и връщане на делото за разглеждането му „по общия ред“ от СГС.

Констатациите и изводите на експертите за причинените ѝ множество различни по вид травматични увреждания от нанесените ѝ силни удари с юмруци и крака по главата, торса и крайниците, включително и с вилица и нож в продължение на близо 6 – 7 часа през нощта на 2 срещу 3 март 2018 г., причинили смъртта ѝ, правилно са оценени от съда като проявление на субективното му отношение за постигане на този резултат под формата на пряк умисъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон Тони

    6 0 Отговор
    ТОВА СА СИНТОМИ НА СИНТЕТИЧНА ДРОГА, НЯКОИ СЕ ДРУСАТ И НА РАБОТА - ПАЗАЧИ, СОТАДЖИИ, УВРЕЖДАНИЯТА МОЖЕ И ДА СА ВЕЧНИ, ДАЖЕ МЕДИЦИНАТА НЕ Е СТИГНАЛА ДО ТАМ ДА СЕ ЗНАЕ КОЛКО ТОЧНО УВРЕЖДА

    Коментиран от #3

  • 2 Ххх

    17 0 Отговор
    Е, и ? Сега какво ми казаха ? Колко е справедлив българския съд и колко тежки присъди раздава на убийците. Смъртно наказание няма, защото било в разрез с евроатлантическите ценности. Да не казвам какво бих направил върху тези ценности, защото ще ме изтрие модератора. Ами има поне доживотна присъда. Но за убийство по особено мъчителен начин такава не се прилага. Може би такава присъда е просто да я има на хартия, да спят спокойно потенциалните жертви. Пък на който му излезе късмета, Господ да му е на помощ, защото държавата ни стана много демократична и спазва правата на човека, когато става въпрос за престъпниците, разбира се. А жертвите ? За тях са евроатлантическите ценности. Или текстове от библията, ако не бъркам, когато ти ударят едната буза, да си подложиш и другата.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.