20 Януари, 2020 14:21 3 725 7

ГДБОП разби канал за износ на бели робини

  • проститутки-
  • проституция-
  • гдбоп

Операцията е проведена под наблюдението на Специализираната прокуратура. На тримата членове на престъпното сдружение са повдигнати обвинения

ГДБОП разби канал за износ на бели робини - 1
Снимка: Shutterstock

Действията по разследване на престъпната дейност са реализирани от служители на сектор „Борба с организираната престъпност“ – Пловдив, Пазарджик и Смолян при ГДБОП, под наблюдението на Специализираната прокуратура. В хода на оперативните действия са добити данни за членовете на организираната престъпна група – двама мъже, на 42 и на 27 години, и 28-годишна жена, действала на територията на Пловдив и Хасковска област от началото на 2019 г., без йерархични нива и конкретен ръководител. Според първоначалната информация, 42-годишният мъж, осъждан, имал ангажимента да набира и транспортира момичета, които да предоставят платени сексуални услуги в казина и барове в Свиленград. На място, другите двама - заемащи комуникационни длъжности в два хотела – намирали клиенти за предлаганата „услуга“. В хода на разследването са установени 11 момичета, използвани от групата в различни периоди от 2019 до началото на настоящата година.

Специализираната операция за пресичане на престъпната дейност и задържане на участниците е проведена на 10 и 11 януари. В реализацията се включили служители на сектора БОП - Пловдив, Пазарджик и Смолян, с подкрепата на техни колеги от сектор БОП – Хасково и Кърджали и сектор БОП – Стара Загора.

В резултат на съвместната работа тримата членове на престъпното сдружение са установени и задържани на територията на Свиленград. Със заповед за полицейско задържане до 24 часа те са конвоирани до арестни помещения на ОДМВР – Пловдив. Открити и иззети са мобилни телефони, чрез които комуникирали. Клиент и посредник са издирени и разпитани в качеството на свидетели. Разпитани, някои от тях пред съдия, са и пострадали момичета, едно от които е било установено на място. Продължават оперативните действия за установяване и на други жертви на трафик, както и на евентуални лица, имащи периферно и второстепенно отношение към престъпната дейност на групата.

След доклад на материалите по делото в Специализираната прокуратура, на тримата задържани са повдигнати обвинения. На всеки от тях е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.

Работата по пълното документиране на престъпната дейност на групата продължава от служители на БОП - Пловдив, Пазарджик и Смолян.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пълен потрес

    12 3 Отговор
    Майко мила! 10 хилки парична гаранция! Тия са си ги докарвали от момичетата за нула време, та и за най–скъпите адвокати пари ще намерят. Утре да не чуем, че нещо Бобчовците са се объркали и хората просто са си устройвали семейни тържества.
  • 2 Ха ха ха

    16 3 Отговор
    Дайте им имената на тези,без прозрачност нищо няма да стане.....а относно гаранцията....смешна.....Тея 10К ги вадят за нула време.......я им избухай 100 000€+конфискация на имуществото и джиповете ....да имат страх и другите такива.......абе най-добре трябваше да ги опукате при самоотбрана и да видите какъв ефект щеше да има....
  • 3 В държавата на

    7 4 Отговор
    проститутките какво очаквате, хората просто са упътвали миндилите те така или иначе проституират я за някое питие я за дрешка или чанта, палячовците в униформа отчитат дейност, а защо не прескочат до свиленград направо да съберат от там гурбетчийките които уж са крупиета или сервитьорки по казината
  • 4 Ле ле....

    7 0 Отговор
    Ама ние сме имали служба която да се бори с мързела. Гл прокурор работи с МВР с ДАНС, а сега чуваме и за някакви други с големи осигуровки който спят дълбок зимен сън. Е сега на бандитите ще им се стъжни.
  • 5 Леле-майко

    6 0 Отговор
    Тия полицай що не отворят едни сайтове,(че и снимки има даже),дето и децата ги знаят?Сякаш не знаят за какво става дума ли?Цялата държава се прави на ощипана май!
  • 6 ГДБОПразби канал заизнос на бели робини

    8 0 Отговор
    То от 30г. тази държава друго изнася ли?
  • 7 Познавам едни....

    2 0 Отговор
    Без никакво насилие, ще отидат за такива...! (Само че са грозни и. стари, та кой ше ги иска, освен някой доста закъсал...!)