21 Януари, 2020 08:31 1 825 7

Все по-често крадат коли с включен двигател

  • кражба-
  • коли-
  • запален двигател

Най-често откриват откраднатите коли изоставени на паркинги или в халета - подготвени за разфасоване

Все по-често крадат коли с включен двигател - 1
Снимка: Shutterstock

МВР предупреждават за зачестяване на кражбите на коли с включен двигател през зимата. Обикновено това се случва на оживени места.

„Хората спират да си купят кафе и цигари и си оставят автомобилите да работят. И ги оставят без надзор. И те това дебнат“, заяви Антон Дерменджиев, зам.-директор на група "Противозаконно отнемане на МПС" към СДВР.

По този начин е било откраднато дори и такси.

„Тези лица, които извършват този вид престъпления, не чакат определена марка и модел автомобил, каквото им изпадне. Каквото дойде и се остави - качват се и потеглят“, допълва Дерменджиев.

Най-често откриват откраднатите коли изоставени на паркинги или в халета - подготвени за разфасоване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Garrincha

    15 2 Отговор
    Е, те дебнат, точно на такива места … да се сниши един на задната седалка и като влезе убавеца, увий му тръбния ключ около черепа !!!
  • 2 gggw

    9 11 Отговор
    тия дето си оставят колите да работят на място си го заслужават. никой не мисли, че колата замърсява докато работи на място. в много държави това е забранено и се санкционира
  • 3 боцмана

    8 1 Отговор
    За всички кражби , тежки престъпления и всяко нарушение на закона , трябват адекватни закони и наказания. Не да се прегръщаш и целуваш със сульо и пульо и да правиш промени в законите на парче и то само ако си на зор и така ти е изгодно
  • 4 Русуфил

    1 3 Отговор
    Глупав народ :D
  • 5 Дядо ви Тошо

    7 4 Отговор
    По мое време даже нощем колите седяха отключени

    Коментиран от #7

  • 6 сектант

    5 2 Отговор
    за това ще си купя тесла - няма двигател, няма крадене
  • 7 Ххх

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дядо ви Тошо":

    В някаква степен и аз съм фен на Тато, Но коли се крадяха и тогава. Нямам достъп да статистика, за да сравня колко се е крало тогава, и колко сега. Даже родителите ми си купиха Шкода. И един от факторите за избора им беше, че е по - малко атрактивна за крадците. А това че има много наивници, които докато не се опарят лично разсъждават по детски че лошото на тях няма да се случи. Аз лично карам стара кола. И макар че е с аларма и централно заключване, винаги преверявам вратите и на ръка дали са затворени, камо ли да я оставя някъде с ключа. И по Тошово време, и сега карам със секретни болтове на джантите. Както се казва, пази се сам, да те пази и Господ.