Last news in Fakti

21 Януари, 2020 18:30 6 815 13

Румънец с ловки ръце измамил крупиета във Велико Търново

  • велико търново-
  • казино-
  • румънец-
  • крупиета

Чужденецът приложил схема, известна в комарджийските среди като „магурата сандже” или „ловки пръсти”

Румънец с ловки ръце измамил крупиета във Велико Търново - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Румънец измами крупиета чрез една от най-разпространените схеми за измами. На 6 септември 2019 г. А.Л. влязъл в игрална зала във Велико Търново, играл на машинки и загубил определена сума пари. След това той отишъл при крупиетата и ги помолил да му обменят 650 евро в български левове, разказва "Монитор".

Дал им валутата и получил пачка от 1000 лв., а докато уж броял банкнотите в пачката, той тайно скрил 400 лв. След това под предлог, че иска по-едри банкноти, той се отказал от размяната, върнал пачката с левове, но без скритите банкноти и си взел обратно еврото.

Двете крупиета изобщо не се усъмнили и прибрали върнатата пачка, но без да броят банкнотите в нея. Когато по-късно разбрали, че са станали жертва на измама, те подали сигнал в полицията. От записите на видеокамерите в залата, измамникът бил разпознат и не след дълго заловен. При направената проверка станало ясно, че той е криминално проявен и има две влезли в сила осъдителни присъди за подобни измами, извършени в казина в различни градове на България.

Измамата прилагана от чужденеца, е известна в комарджийските среди на жаргон като „магурата сандже” или „ловки пръсти”. Тя е позната в два варианта. При единия измамникът иска обмяна на валута като скрива част от получената сума и след това се отказва и връща останалата част от дадените му пари. При другият вариант измамникът моли да му бъдат уедрени дребни банкноти, като при броенето заблуждава жертвата, като брои всяка от банкнотите по два пъти. Измамата е характерна за някои цигански измамници, но в началото на 90-те години стана емблематична за и първите родни "чейнчаджии", появили се на "Магурата".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сиромаха

    21 3 Отговор
    Невъзможно, Кой дава "пачка" на друг ДА СИ ВЗЕМЕ !!!!!!!!!! Има ли такива хора?????????? Явно има ТЪПИ Курпиета.

    Коментиран от #6

  • 2 bai leonardo

    16 1 Отговор
    беше заловен и при проверката стана ясно, че е похарчил парите
  • 3 Казва

    7 0 Отговор
    Се “ зула”, тази сръчност. В началото на “ демокрацията” бе често явление.

    Коментиран от #10

  • 4 Tate

    23 1 Отговор
    Питайте Черепа той въртеше по Магурата .....................
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Pompev, znam rumanski

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сиромаха":

    Има ми,650 евро за 1000 лева,що да няма,румънците са по крадливи от нас
  • 7 Малко им е

    5 0 Отговор
    Трябваше с повече да ги обере.
  • 8 ФИНЦИ

    10 3 Отговор
    В БГ СИЧКО Е ИЗМАМА И ТАКА ЩЕ БЪДЕ ДОКАТО БОИКО И СВИТА СА ТУКККККККК НА ЗЕМЯТА
  • 9 боцмана

    12 0 Отговор
    Има и друга врътка. Дава ти примерно 10 евро по малко , броиш , казваш му , че са по малко , той също брои , прави си врътката , казва ти , че си прав , дава ти пачката , вади още десет и си готов сготвен. Преди да ги брои повторно започне ли да ги сгъва и по дължина , след като ти ги даде не ги ли преброиш , гориш“
  • 10 Сладкарница Магура

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Казва":

    Ако трябва да бъдем точни-и преди това...
  • 11 Ал Купоне

    11 0 Отговор
    Какви в началото на 90-те години бе ? Нашите чейнчаджии, още в средата на 80-те години ги правеха тези номера пред централния кореком в София.

    Коментиран от #12

  • 12 По Андропов

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ал Купоне":

    Чейнча бе подлеза на ЦУМ и ул. Жданов! Едно е кукла, друго е зула. Корекома на ул. Цар Калоян, бе чист.

    Коментиран от #13

  • 13 Ал Купоне

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "По Андропов":

    Чейнча се въртеше на много места, но пред корекама се ловяха "рибките", кой за дънки и маратонки търсеше валута, кой за касетофони, кой за други дефицитни корекрмски стоки. Да, именно този приом визирам, аз със сгъването и издърпването, на част от банкнотите, или зула, както го наричате вие.