Last news in Fakti

21 Януари, 2020 18:26 1 245 7

Поискаха по 20 г. затвор за машинистите от Хитрино

  • хитрино-
  • машинисти

Близките на загиналите очакват справедливо решение на съда

Поискаха по 20 г. затвор за машинистите от Хитрино - 1
Снимка: БГНЕС

Делото "Хитрино" върви към финал. В Окръжния съд в Шумен адвокатите на пострадалите и обвиняемите машинисти представиха своите пледоарии, съобщи Нова ТВ. От Окръжната прокуратура поискаха наказание, близко до максимума, който е 20 години затвор.

Толкова поиска и адвокатът на пострадалите Николай Димитров. От защитата пък настояха за оневиняване на машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков.

Според адвокатите причина за инцидента е състоянието на железопътната инфраструктура. Те са обвинени в причиняването на смъртта на 7 души при жп инцидента в Хитрино на 10 декември 2016 г. Тогава управляваният от тях товарен влак дерайлира, последва изтичане на газ и взрив, които нанесоха множество поражения.

"Първопричината за настъпилия инцидент е високата скорост, с която се е движела неуправляемо влаковата композиция. Всичко друго са последствия – дерайлирането, взривът и запалването", каза още адвокатът на пострадалите Николай Димитров.

"Продължаваме да чакаме справедливост. Изминаха три години и все още няма решение. Те няма да върнат нищо назад, но нека да си получат заслуженото, защото ние ще страдаме цял живот", заяви Шенай Ахмедова, която загуби сина си и съпруга при трагичния инцидент.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мали мали

    18 0 Отговор
    А за началниците им а също така за собственика,пак си изплакнаха ръцете с работещия( бедния )

    Коментиран от #2

  • 2 коментар

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "мали мали":

    Навремето преди 90г в корабостроителния завод във Варна (КЗ Г.Димитров) всяка год.имаше по един смъртен случай.Когато с някой работник се случи това нещастие мигом началник цеха го издигаха в директор или зам.директор, и никога нямаше осъден началник на цех!
  • 3 1234

    9 0 Отговор
    ако в перник тръгне дезнтерия или жълтеница, ще обвинят инкасаторите...... машинистите са невинни
  • 4 русенец

    15 0 Отговор
    Разбра ли се коя и чия фирма е ремонтирала гаровата сигнализация? Питам, защото НЯМА ЛОКОМОТИВЕН МАШИНИСТ, КОЙТО ДА МИНЕ ПО ОТКЛОНЕНИЕ с над 40 километра в час! Това е самоубийство. Със сигурност сигнализацията им е посочила, че минават транзит през ГЛАВЕН КОЛОВОЗ!...
  • 5 Истинския ДЖОН РАМБО

    8 0 Отговор
    Зададох един прост въпрос - Защо двата локомотива и шестте първи цистерни не са дерайлирали а тази зад тях ? По правило първо трябва да се обърнат локомотивите , те са най-тежки . Защо аз го знам това а учените следователи не му обръщат внимание ?

    Коментиран от #7

  • 6 778

    7 0 Отговор
    То беше ясно, че на тях ще лепнат вината. Няма на хората с пари я!
  • 7 един

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Истинския ДЖОН РАМБО":

    Не се притеснявайте, Ще им дадат по 15 години на единия и 10 на другия, и после- те вече са минали три, ще минат още 5-6 и ще ги пуснат с по едно тлъсто обезщетение за дето са поели вината на истинските виновници.... Хората нямат никаква вина, вината им е че живеят в кочината, наречена България и просто са станали изкупителни жертви. Официално няма как да се посочи за виновник жп инфраструктурата, защото това означава държавата.... Няма как да стане. Както и всички знаят че КУРСК потъна от американско торпедо и после Путин за да не почне 3-та световна война, прие 10,5 млрд долара от ЦРУ и сега официалната версия е- взрив на учебно торпедо на борда....
    И тук- ввжното е, че Б.Б. си превози и продължава до ден днешен да го прави- всякакви химикали и забранени сустанции отвън, после ги смесват с горивата тук и се оттърват от тях за сметка на мръсния ни въздух.... И боклуците на цяла европа изгаряме, и ги депонираме, и дърветата ни се изсичат и отиват в Турция и какво ли още не. БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ЛИКВИДИРАНА ДО НУЛА. Вече отдавна е решено и е в ход.