Last news in Fakti

21 Януари, 2020 21:08 2 105 8

Извънредни проверки за обвиняемите с две и повече досъдебни производства

  • иван гешев-
  • прокуратура-
  • обвиняеми

Разпореждането е на главния прокурор Иван Гешев

Извънредни проверки за обвиняемите с две и повече досъдебни производства - 1
Снимка: БГНЕС

Започва извънредна проверка на разследванията срещу обвиняеми с две и повече досъдебни производства. Тя е по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев и цели повишаване на ефективността на взаимодействието с МВР по тези дела, предаде БНР. Че ще бъде разпоредена такава проверка стана ясно след срещата вчера на премиера Борисов с бащата на жестоко убитото от непълнолетен момиче от село Галиче. На срещата присъства и Обвинител номер едно Иван Гешев.

На oкръжните и районните прокуратури е разпоредено да направят анализ на състоянието на досъдебните производства срещу обвиняеми с две и повече дела и да окажат контрол за срочността на приключването им.

На наблюдаващите прокурори пък - да осигурят приоритетно и бързо провеждане на тези досъдебни производства, включително чрез предприемане на необходимите мерки за формиране на екипи.

Те трябва да преоценят и адекватността на мерките за неотклонение и другите мерки за процедурна принуда от гледна точка на обществената опасност на престъпленията и на личността на обвиняемите.

В случаите на констатирани нарушения при неспазване на съответната мярка за неотклонение и укриване от органите на досъдебното производство, наблюдаващите прокурори следва да предприемат действия за замяна на наложената мярка с по-тежка, е друго указание на Иван Гешев до шефовете на прокуратурите в страната.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    11 2 Отговор
    Тоз яко се хвана на работа, министри, консули, монсули, ама на Очите май ще му се размине. По-добре щеше да си е в Пуйкия и да го тъпчат като пуйка.
  • 2 Има пари и за нови стадиони..

    13 1 Отговор
    Браво!!Само чанч за всички престъпници!Влизайте първо където са 240 все отбрани и с опит от тридесет години стаж в измамите.После всички маймуни с повече от милион лева на контролен преглед в мазето на съответните ревизори от държавните структури.Ще има пари за всички училища,болници и за строителството на нови затвори...
  • 3 ГЕНИАЛНАТА ДЪРЖАВА РАЗМНОЖАВА РОМЧЕТА

    19 0 Отговор
    ЩЕ ТРЯБВА ДА ВКАРАТ 200-300ХИЛ РОМСКИ ТИНЕЙДЖЪРА ПО ЗАТВОРИТЕ, ЗАЩО ГИ РАЗМНОЖАВАТ ? НА ВСИЧКИ Е ЯСНО ЧЕ ИНДИВИДИ БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ СТАВАТ ПРЕСТЪПНИЦИ, СЕГА ТРЯБВА ДА ПОСТРОЯТ 3-4 МЕГА ЗАТВОРНИЧЕСКИ КОМПЛЕКСА

    Коментиран от #4

  • 4 Отговарям.

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕНИАЛНАТА ДЪРЖАВА РАЗМНОЖАВА РОМЧЕТА":

    За да има кой да гласува за бандитите от върховете!Те знаят че нормален човек няма да избере тези крадци ,применени в костюми с цена над пет хиляди лева
  • 5 Скоро ще има големи безредици

    14 0 Отговор
    По модел на жълтите жилетки ... Усещам го
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Галиче

    6 2 Отговор
    Палячото на Шайката.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.