23 Януари, 2020 10:42 4 246 12

Пияна шофьорка стреля с пистолет и заплаши с убийство

  • пияна-
  • пияна шофьорка-
  • пистолет

Обвиняемата ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца

Пияна шофьорка стреля с пистолет и заплаши с убийство - 1
Снимка: shutterstock

Районен съд– Кюстендил одобри споразумение, с което Елица Т./ на 40 г. от Кюстендил / се признава за виновна, като извършител на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – обиждала и крещяла срещу клиенти и персонал на заведение на ул. „Ракла“ в Кюстендил, произвела изстрел пред заведението с газ - сигнален пистолет – престъпление по чл. 325, ал.1 от НК, за което обвиняемата ще изтърпи наказание- „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Подсъдимата се признава за виновна и в престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК., като на същата дата- 30.07.2019 г., се е заканила спрямо М. К. с престъпление против неговата личност - с убийство с думи, изричайки „сега ще те застрелям“ и с действия - произвела изстрел срещу него с газ- сигнален пистолет.

За това престъпление, обвиняемата ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, изпълнението на което да се отложи за изпитателен срок от 3 години.

На основание чл. 23 от НК, съдът налага на обвиняемата най- тежкото между двете наказания, а именно: „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, като отлага изпълнението му за изпитателен срок от 3 години.

Съдът констатира, че престъплението, за което бе постигнато и одобрено споразумение е извършено от подсъдимата Елица Т. е в условията на реална съвкупност с друго престъпление – за управление на МПС след употреба на алкохол, за което е постигнато споразумение, влязло в сила на 08.08.2019 г.

Съдът определи, налага общо наказание за престъпленията по двете дела:„лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, като отлага изпълнението му за изпитателен срок от 3 години и присъединява и наказанието „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 7 месеца.

Определението подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 15- дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баси

    48 0 Отговор
    След 3 години да стреля по съдята, че да я пусне пак.
  • 2 Ебаси

    44 1 Отговор
    Е какво разбрахме, че може да стреля и да прави каквото поиска и да няма затвор. В Щатите щяха да я застрелят там на място!
  • 3 Ивайло

    22 0 Отговор
    Директно в затвора, какво ще я отлагат 3 години!!! Ще си дигне куфарите и свят широк - ни лук яла, ни лук мирисала!!! Мерките трябва да са по-строги, точно за назидание на такива, които си правят подобни своеволия!!!
  • 4 А БЕ

    20 0 Отговор
    Жалка съдебна система с корумпирани микерета, но следващото и подобно деяние да бъде срещу много близък на съдията !
  • 5 Абв

    14 0 Отговор
    После що е така държавата.
  • 6 Ххх

    5 13 Отговор
    Е, все пак жената е стреляла с газов пистолет, да правим разлика. А газовия пистолет е опасен само ако е опрян директно, или от 10 - 15 см. би могъл да обгори със струята от изстрела, или до 50 см. да кажем да предизвика проблеми за очите, и то ако човека пред нея е без очила, защото те в немалка степен ще предпазят от струята. От по - голямо разтояние, примерно метър, газовия пистолет е абсолютно безопасен, така че жената съвсем не е извършила някакво съществено нарушение на обществения ред.
  • 7 Иванко

    6 1 Отговор
    Все си мислех на малкопишковците с газови имитации на боен да се издават жълти книжки,пък се оказа че и за кифлите трябват.
    Всичко ще се регулира само,когато застрашен с лично бойно оръжие в състояние на самозащита думне някой задник.При легално закупуване на газова имитация задължително курс с подпис за последици.
  • 8 Гост

    10 0 Отговор
    За каната за убийство е престъпление за извършване на такова... Почти убиваш....
    Ако не днес утре ще е..... Ква условна.... Да иде малко вътре и да разбере думата за кана... Дрисла.

    Коментиран от #11

  • 9 Бачо Киро

    9 0 Отговор
    Как точно ще го "изтърпи" като е условно?
  • 10 с убийство с думи😂😂😂😂

    6 0 Отговор
    Тва е невъзможно да се случи в изостанала северна корея😂😂😂😂😂😂но в европеиска бълхария е ежедневие😂😂😂
  • 11 Педант

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    "За каната за убийство е престъпление за извършване на такова..."

    А какво ще кажеш за чашата за убийство?
  • 12 Само за 7 месеца и зимат книжката!?!!??

    3 1 Отговор
    А на джанбазки за 1 година...?!!??!!!!