Last news in Fakti

26 Януари, 2020 20:27 6 639 31

София: Взеха 15 книжки за 9 часа

  • шофьорска книжка-
  • софия-
  • акция-
  • кат-
  • иззети
София: Взеха 15 книжки за 9 часа - 1
Снимка: БГНЕС

СДВР проведе акцията по пътна безопасност и засилената патрулна дейност по установяване на водачи, употребили наркотици и алкохол. Операцията е проведена за от 21 часа снощи до 6 часа тази сутрин.

Полицейски служители са следили за опасно поведение на водачи, застрашаващо живота и здравето на останалите участници в движението, уточнява news.bg. Иззети са шофьорски книжки за неплатени глоби, неизползване на обезопасителни системи за деца, водачи и пътници, неправилно паркиране.

Проверени са 272 автомобила и 496 лица. Констатирани са множество нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

Съставени са 24 акта и 16 фиша по ЗДвП. Иззети са 15 свидетелства за правоуправление за неплатени глоби и едно за липса на застраховка "Гражданска отговорност".

Съставени са 4 акта за шофиране в нетрезво състояние, задържани са 2 лица, образувано е едно досъдебно производство и е дерегистриран един автомобил.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gggw

    27 4 Отговор
    ей доживях и за неправилно паркиране да глобяват

    Коментиран от #18

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Някой си

    19 6 Отговор
    Малко са, на фона на безброй неплатени актове...
  • 4 мали мали

    4 7 Отговор
    Пак ще пълним хазната,ония е прав другия крив пара да пада,как да е с ганио се не спори тои вечно е прав
  • 5 боцмана

    25 1 Отговор
    Съставени 24 акта и 16 фиша , останалото платено кеш.
  • 6 дърт шофьор

    29 0 Отговор
    Пътищата се изпълниха с перекендета, дрогирани, надрусани, напушени, накъркани, кой на богаташ син, коя на богаташ любовница, всичко тръгнало да кара и си мисли, че останалите са му подчинени.
  • 7 Един ушев тръгна да ме глобява

    11 4 Отговор
    Преди че съм спрял не правилно близо до спирка нищо че имаше сто метра до спирката ама не ще да чуе че няма нарушение и както и да е и викам 20 лв и ауфидерзен и той вика не тука че има камери. И Аз му викам ми закво ме занимаваш тогава не стига че е съм в нарушение.
  • 8 Глоба за прдерасите с летни

    4 10 Отговор
    гуми.

    Коментиран от #10, #21, #23

  • 9 А на тия където нямат

    8 0 Отговор
    Взеха ли им нещо
  • 10 Всеки е свободен да кара

    7 7 Отговор

    До коментар #8 от "Глоба за прдерасите с летни":

    С каквито гуми иска това е демокрацията а не комунизма.
  • 11 Гошо

    10 0 Отговор
    Във Филибе тоя резултат ще го постигнат между 7 и 8 сутринта когато си карат децата на ясли и градини!
  • 12 Миризлив пор

    12 2 Отговор
    Добре де, да направят някаква по съвременна система за връчването на електронните фишове. Не да съм тръгнал за морето и преди Севлиево да ми изскача от храстите на 10 метра пред колата със плонж с цел предния ми капак и 45 минути да има преговори "ми ся да те проверявам или да не те проверявам, ако те проверя и излезе че имаш актове ще ти прибера книжката, помисли добре дали да проверявам" и така 10 коли спрени и се водят преговори, коли с повече от 1 шофьор се пускат да си ходят. Та след определено мислене, и няколко пъти искане на документи с надеждата да има нещо в тях сам звъннах на 112 да питам защо ме държат на 40 градуса жега и дали не ме издирват.

    Коментиран от #28

  • 13 Японеца

    9 6 Отговор
    Всеки ден по 1000 проверки за година ще вразумят боклуците на пътя!
  • 14 волен фидеров

    0 4 Отговор
    Дорде не останат барото да джиткат нема мирясат...прекалиха!другите само пречат на развитието...БЕДНИЯТ ОГОЛЕЛ БЪЛГАРИН Т.Е РАЯТА ДА СИ СЕДИ ВКЪЩИ И ДА СЕ БЛЕЩИ НА СЕРИАЛА БЪЛЗИ И ХАЛОСНИ!
  • 15 ВОЛЕН ФИДЕРОВ

    0 3 Отговор
    ТОЯ НЯКОЙ СИ ДА СЕ Е ОТ КЪМ ЗАД...ЗАСРАМИ СЕ БЕ ГАД ПРОТИВОНАРОДНА..ТЕ Е-М В БАРОВЕЦО ПРОВОКАТОР!КУЛАК МРЪСЕН!АНТИХРИСТ-КОМУНИСТ!ТИ СИ НАЦИОНАЛПРЕДАТЕЛ!ОТ ТАКВИЗ КАТ ТЕБ ДОКАРАХМЕ700ГОДИНИ РОБСТВО!ТИ СИ ПРОВОКАТОР БА!НА ОГОЛЕЛИА РЕДОВИ ГРАЖДАНИН ИСКАШ ДА ДЕРАТ КОЖАТА НА УМРЕЛО КУЧЕ НОЖ ДА ВАДИШ...ШО СЕ ПРАВИШ ПРИНЦИПЕН ЩО НЕ ПИШЕШ ДАГО НАПРАВЯТ КАТ ЦЕЛ СВЯТ КАК Е-ГЛОБАТА В РАЗМЕР ПРОЦЕНТ ОТ ДОХОДА!А НЕ БЕДНИЯ ДРАГАН КЪДЕ БИЧИ ЗА 500-600ЛВ Я ГИ ЗЕМЕ Я НЕ ЧЕ ОТПУСНАЛ МАЛКО И ПРАС 400ЛВ!Е ПА ПОСЛЕ ДА НЕМАЛО БИТОВА ПРЕСТЪПНОСТ!ША ИМА ЩО ДРАГАН ША ТРЕБЕ ДА ЯДЕ СЕРЕ И ОДИ НА ТРЪСТИКАТА...АМА ТАКВИЗ КАТ ТЕБ МИ ПАДНАТ ША ГИ ААААА
  • 16 ПепчУ

    12 2 Отговор
    40 нарушения за 9 часа....? Аз от балкона ще видя повече за час време.

    Коментиран от #20

  • 17 Гледач

    11 6 Отговор
    Толкова е ГЛУПАВО това да ти вземат книжката за не ПЛАТЕНИ глоби.Това правителството са ПЪЛНИ загубеняци.Вместо това да забранят ХИПЕРМАРКЕТИТЕ и автоматично в българската д ржава ще останат на година 8-9 миларда евро.А не да тормозят гражданите на България за глоба от 20 лв

    Коментиран от #30

  • 18 Един познат го глобили

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "gggw":

    Затова че ходел пеша и при проверка видели че шоф книжка била изтекла и заради това глоба😂😂😂😂😂глоба че ходиш пеша и книжката ти изтекла😂😂😂😂😂😂абсурдистаннн 😂😂😂😂хора бегаите от тая територия на мутри милиционери и грабежи

    Коментиран от #26

  • 19 Искам да ида на милиционерско погребение

    5 0 Отговор
    И да пусна магнетофона😂😂😂😂
  • 20 Неделчева

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "ПепчУ":

    Ти къде живееш?
  • 21 Славчо

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Глоба за прдерасите с летни":

    Че то да не би да има зима бе галфон.
  • 22 главоч

    0 0 Отговор
    Ма скасале се 272 коли
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 емигрант

    6 4 Отговор
    Това може да се случи само в помиината яма булгаристан. Добре , че се махнах от тази дупка та да живея нормално като човек. Това и в Русия го няма , тука ме спира полицая и бях с колата на жената а тя забравила да плати гражданската , видя , че е изтекла само ме предупреди при първа възможност да я платим и ми пожела приятен път. Нормално отношение от нормални и културни хора.

    Коментиран от #25, #27

  • 25 един

    9 2 Отговор

    До коментар #24 от "емигрант":

    ти луд ли си бе ахмак? Нали утре като ме блъснеш без застраховка и трябва да те убивам? Или държавния фонд да плати от моя джоб и от джоба на всички останали, дето си плащат? Нещастник умрял скапан.За такива като теб дето са без застраховка само глоби една след друга и спиране от движение!
  • 26 Папуняк

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Един познат го глобили":

    Абе недей вярва на такива приказки, освен ако не си бил свидетел.
  • 27 Бай Вуй

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "емигрант":

    Мунчо,къде са те пуснали да си ходиш без платена застраховка.В друга държава ще ти скъсат задника ако нямаш ГО..Тия вицове ги разправяй на децата си, ама и те няма да ти повярват.
  • 28 gvdff

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Миризлив пор":

    В другите държави казват- невинен до доказване на противното. Но тук директно те нападат- колко пъти са те задържали, аз те помня; ей сега ти взимам книжката за наплатени глоби; и всякакви подобни преки обвинения. Имат право да ти вземат книжката за глоба, не късаеща пряко безопасността на останалите.
    И изглежда наистина спират хора, дето са сами, аз не помня да са ме проверявали в системата и да съм бил с някого още. Но като съм сам ме гледат от-до.
  • 29 Шаран БГ

    3 3 Отговор
    На пияндетата / умишлените убийци/ и тези, които не са си платили глабите със месеци е нужно да отнемат не само книжките , но и да им конфискуват и автомобилите ! Не искате " да пълните хазната" - вървете "у правия път" - спазвайте закони и правила !!! Сигурно има и недобросъвестни служители на КАТ. За рушветчиите трябва да се уведомява Вътрешният отдел на МВР. "Веднъж с кратунка за вода, дваж с кратунка за вода, на третия се спъва, пада и кратунката се счупва !!"
  • 30 Ивайло

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "Гледач":

    Ми като имаш глоби, си ги плащай и никой няма да ти взима книжката!!! Не може на някой жабката му да е пълна с електронни фишове за превишена скорост и той да се сърди, че му взимат книжката!!! Сгрешиш, плащаш и продължаваш, това е!!!

    Коментиран от #31

  • 31 Гледач

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "Ивайло":

    Проблемът не са 20 фиш и взета книжка. Проблемът е в това че Хипермаркетите източват 8-9 миларда евро на година от БЪЛГАРИЯ. Но има още един проблем. А той е че в БЪЛГАРИЯ продават храни който водят до РАК.Да на този фон 20лв за фиш са смешни и ЖАЛКИ.