Last news in Fakti

27 Януари, 2020 11:11 2 824 7

Четирима маскирани направиха зрелищен обир на магазин

  • маскирани-
  • обир-
  • магазин-
  • слатина

Използват интересна тактика – точно преди удара спират тока на част от магазина

Четирима маскирани направиха зрелищен обир на магазин - 1

Четирима маскирани мъже нападат денонощен магазин в столичния квартал "Слатина". Използват и интересна тактика – точно преди удара спират тока на част от магазина. Когато продавачът, който е на смяна излиза да провери какво става, е пребит и заплашен с нож.

През това време групата задига част от стоката – цигари, билети от лотарията и оборота от касата.

Четири камери са ги заснели, но нападателите не са били притеснени, че ги снимат. Изключително нагли и смели са били крадците. След като обезвреждат човека, който е на смяна в магазина, те се насочват директно към касата.

„Спрели тока на нощната смяна, изкарали са продавача навън и са взели стекове цигари и каквото е имало в касата“, посочи собственикът на магазина пред bTV.

Били са въоръжени с ножове, даже са забравили един нож на тезгяха от бързане, се вижда още от записа на камерите.

Продавачът от нощната смяна казва, че е ритан и удрян от нападателите, той е много изплашен. Откраднати са и билети от националната лотария. Загубите за магазина са от 8 000 до 10 000 лева общо, смята собственикът на магазина.

493 са извършените грабежи през миналата година в София - това показва статистиката на СДВР. От тях 10 са били въоръжени. Става дума за посегателства върху хора, жилища, автомобили, търговски обекти.

От извършените обири през миналата година разкритите са 166.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Застрахователя

    11 1 Отговор
    Ще му хвърлим 1000 лв и да се оправя...
  • 2 Сигурно

    22 2 Отговор
    Властта е заета в момента да опази боко жив и няма време да се занимава с битовата престъпност.
  • 3 Тони

    9 0 Отговор
    Работещите пенсионери в мвр ще ги разкрият наближава седмо число време е за пенсия
  • 4 Ивайло

    10 0 Отговор
    За оборота и цигарите разбирам, ама за чий са им тия пусти билетчета - да търкат и да спечелят може би??? В тях печалба НЯМА, не си заслужава даже да ги крадеш!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Миризлив пор

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ивайло":

    Всеки билет си има номер и се маркира на касата и след това вече може да бъде изплатена печалбата. Ако се появиш с такъв краден билет да си вземеш печалбата и веднага "светваш" в системата.
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    НАРКОМАНИ ИЛИ ОТ МАЛЦИНСТВАТА
  • 7 Иванов

    3 2 Отговор
    Това което стана с последния обир ще се увеличат защото така искаха тези които викаха демокрация,стига 45години а сега ще викат стига ГЕРБ и коалиция на власт .Лошото е ,че до такава степен нещата не вървят ,че който и да дойде на власт нищо няма да се случи от това което вече България е!На дъното.Нека да не се забравя ,че сегашните Гербаджии са от бившото СДС, БСП,-най вече ,по време на комунизма завършиха къде професори ,къде лекари,адвокати ,инжинери и т.н а не сега .И сега техните мамини синове сега са депотати и правят закони в нечии интерес но не разбирасе за народа .Престъпноста ще се увеличава и битовата няма да оправят-ще има отново грабежи,убиства,изнасилвания,блудства ,кражби от домове и в повечето случайповечето няма да могат да се разкрият защото НПК е в интерес на престъпника.Дете убива възрастен и какво -без последствия?