Last news in Fakti

28 Януари, 2020 09:05 1 747 8

Разследващ журналист: Държавата не превъзпитава престъпниците

  • галиче-
  • наказателен кодекс-
  • адреа руменова-
  • престъпници-
  • престъпност

Димитър Илиев е убеден, че с "кръпка след кръпка" в Наказателния кодекс няма как да има трайна положителна промяна

Разследващ журналист: Държавата не превъзпитава престъпниците - 1
Кадър: Bulgaria ON AIR

ГЕРБ се кани да внесе законодателни промени за по-тежки наказания на непълнолетни, извършили тежки престъпления. Това обяви преди дни депутатът Маноил Манев след среща на премиера Бойко Борисов с бащата на убитата Андреа от село Галиче.

Главният прокурор Иван Гешев ще разпореди на окръжните и апелативните прокурори в страната да проверят всички лица с повече от две дела.

"Очевидно държавата не се справя с това да превъзпитава престъпниците", сподели пред Bulgaria ON AIR журналистът Димитър Илиев. По думите му сме започнали пак да слагаме кръпка след кръпка в Наказателния кодекс.

"Случващото се и превенцията е важно да стават преди събитията, а не да се върви след тях", коментира той.

Според Илиев имало много действия извън нормалното, оказвало се, че винаги имало вратички в закона.

"За мен е също толкова важно усещането за справедливост, колкото и чувството за справедливост за престъпниците и техните близки", допълни събеседникът в студиото на Ганиела Ангелова.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЪРП

    5 0 Отговор
    ЗАГЛАВИЕТО НЯКАКЪВ МАЙТАП ЛИ Е?
    НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БАНДИТИ МОГАТ САМО ДА ОБУЧАВАТ И ОСЪВЪРШЕНСТВАТ ДРУГИТЕ ПРЕСТЪПНИ АМАТЬОРИ!!!!!!
  • 2 100

    7 0 Отговор
    Някои ги превъзпитава като ги прави депутати.
  • 3 БКП

    7 1 Отговор
    До преди 30 години държавата успешно превъзпитаваше престъпници от всички категории и възрастови групи.Най закоравелите свършваха в урановите рудници и каменните кариери.Смъртните присъди също помагаха за спокойствието в обществото.Сега обаче в затвора имат повече права отколкото на свободните хора и печелят дела за хлебарки в килиите.

    Коментиран от #5

  • 4 боцмана

    3 0 Отговор
    Може да не ги възпитава , но ги променя. Среща Гарабед Киркор и го кани на кафе , Киркор отказва под предлог , че дъщеря му излиза от затвора. – Чакай бе Киркоре , ти нали имаше син? – Да бе само , че затвора променя хората.
  • 5 100

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "БКП":

    Блажени са вярващите на пропагандни клишета. Много престъпници бяха освобождавани, щото подписваха за сътрудници на ДС. Други престъпници с роднини висши партийци въобще не стигаха до затвора. Много престъпници бяха на във висшето партийно и държавно ръководство. Крал и насилвал преди 9-ти, подгонила го полицията, избягал при партизаните, после се писал комунист и хоп-престъпник на власт. Самата система беше престъпна, щото отне земята и имотите на хората и ги набута в панелки, държеше ги в страх, дефицит и безправие.
  • 6 ???

    2 0 Отговор
    Държавата е само един регистратор. Само гледа да цоца от населението, но когато трябвада помогне му обръща гръб.
  • 7 Jack Bauer

    0 0 Отговор
    Повече от ясно е че държавните органи на всички нива не правят нищо за елиминиране престъпността в държавата ни. Престъпните групи се отглеждат по специална технология, те също са източник на Пари за власт имащите, защо да ги премахват!
  • 8 Тодор Живков

    0 0 Отговор
    По мое време утрепките и боклуците ги лекувах добре в санаториумите Белене и Скравена