Last news in Fakti

30 Януари, 2020 18:14 8 941 21

Ново решение на съда за катастрофата с Местан

  • лютви местан

Паричната гаранция на бащата на загиналото при тежката катастрофа бебе беше намалена

Ново решение на съда за катастрофата с Местан - 1
Снимка: БНР

Паричната гаранция на бащата на загиналото при тежката катастрофа бебе бе намалена от окръжните магистрати в Кърджали. Това стана след като Юсеин Ахмед обжалва мярката за неотклонение, съобщава 24rodopi.com.

Припомняме, че бащата на загиналото 6-месечно дете е с повдигнати обвинения от страна на прокуратурата за съпричиняване на смъртта на детето. Обвинителният акт срещу мъжа бе внесен след извършената автотехническа експертиза.

Спрямо Юсеин Ахмед бе наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 2000 лева. След обжалването, съдът намали гаранцията на 1000 лева. Решението на окръжните магистрати е окончателно.

Произшествието стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в движението по главния международен път Кърджали-Маказа-Комотини. Последвал сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“. При жестокото автомеле „БВМ“-то излетя от главния път и падна на над 100 метра в близкото дере. При инцидента загина 6-месечната Еджрин, която пътувала със семейството си за кирковско село. Пострадаха 9-годишното братче на бебето и родителите му. Зад волана е бил бащата Юсеин Ахмед.

Часове след инцидента политикът беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. На два пъти прокуратурата отнемаше шофьорската му книжка, но тя му бе връщана от съда. Пред Темида ще застанат двама обвиняеми - Лютви Местан и бащата на загиналото бебе Юсеин Ахмед.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошу

    112 6 Отговор
    Пародия на държава.
  • 2 хгтр

    102 4 Отговор
    Ама моля ви , то се вижда че детето е виновно. И то е виновно , защото без да иска се е родило и е било в колата по това време . АЙ стига вече с тия глупости , ставаме за срамотите !!!
  • 3 Българин

    111 9 Отговор
    Братя турци, работливи, пестеливи, скромни!
    Толкова ли няма някой "майчин и бащин" между вас, който да отвъди наглото нещо, наречно Местан?! Справедливост ли чакате от съда? Не чакайте такова нещо от този съд!
    Ахде при нас, християните е грях всяко убийцтво на човек, но знам ,че при вас "кръвното отмъщение" си е в сила и дори е въпрос на чест. Хванете това подло мекотело и го разпорете като на стара ватенка ръкава. Земята ще ви бъде благодарна, че сте я оттървали от това НЕЩО. Инак сега ще има процес, който ше трае години, докато забравим или ще сплашат родителите на клетото детеи те ще "признаят вина". Ще вкарат таткото в затвора, а плашилото Местан ще продлжава да живее като въшка в лой!
  • 4 Хюсеин

    101 9 Отговор
    От вс снимки на ПТП-то се вижда как Местун влиза от неправилното място в кръстовището. да не говорим за знака СТОП. Съд и дожитотен затвор за него и всички като него. Иначе ще го съдим без съд.

    Коментиран от #20

  • 5 Темида

    92 2 Отговор
    Какво стана с онова пиянде, убило сина си с моторната шейна на Боровец ?

    Коментиран от #21

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    67 7 Отговор
    местан е истинския виновник но си е платил на когото трябва за да го оневинят но БОГ АЛАХ виждат отгоре и с времето отсъждат
  • 7 ОТКАЧАЛНИК

    63 2 Отговор
    ЗАЩО СКРИХА ЦИГАНИНА КАДЕТО СИ УБИ ДЕТЕТО С ШЕЙНАТА ПИЯН А ЗАЩО МАЙКАТА НА ТОВА ДЕТЕЦЕ ВСЕ ОЩЕ СИ МЪЛЧИ И НЕ КАЗВА ИСТИНАТА
  • 8 бачо

    28 1 Отговор
    Защо не се приеме всяко превозно средство да е с видео регистратор??? Колко по лесно ще се определя тогава кой крив,кой прав.
  • 9 Да да Местан е виновен

    16 34 Отговор
    На всички каращи с 200
  • 10 ВЪЗРАСТЕН

    32 7 Отговор
    НЯМА ОСЪДЕНИ ОТ БСП И ДПС ДО ДЕН ДНЕШЕН, ПИПАЛАТА НА МАФИЯТА ИМ Е ОБХВАНАЛА ВСИЧКО ! А ТЕЗИ РОДИТЕЛИ МОЖЕ ДА ГИ ОСЪДЯТ, ЧЕ СА СЪЗДАЛИ ДЕТЕ .
  • 11 Balgarin

    4 32 Отговор
    Mestan e nevinem, Al bashtata se beshe dvigil sad skorosta,koyato mu pozvolyava. Da sore.

    Коментиран от #18

  • 12 GИво

    25 0 Отговор
    Един друг властимаш, бивш министър, затри детето си с шейна...защо той не е привлечен под отговорност?
  • 13 АLFA Q 4

    12 5 Отговор
    НАМА МОЖЕ. ЕТО ЧЕ БАЩАТА ГО СЪДЯТ.. ВИНОВЕН Е Е СЪЗДАЛ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ. ТИЯ ГНУСНИ ПОМИЯРИ ОПРОЧИХА БЪЛГАРИВ. ПОДИГРАВАТ МИСЕ В ЛИЬЕТО. АНА ОЩЕ ГИ ТЪРПИМ.. АЙДЕ НА ПАВЕТАТА БЕ НАРОДЕ.
  • 14 123

    12 3 Отговор
    Виновен е бащата защото се е движел по пътя пътищата са за богоизбраните за нас кривите пътеки така е във момента в България .Жалко за детенцето бог да го прости.Жалко много жалко
  • 15 БВМто излетя

    4 4 Отговор
    Що обвинявате дрОгарят местан тоя с БВМто да не би да е невинен.Това е постановка да прецакат човека щото е голям.
  • 16 Объркала се е калинката

    7 7 Отговор
    обаче грешката е вярна БВМ Бърка Водата с Масло. или БМВ все тая.Дрогарят Местан е невинен.Резака с бмвто е карал с 200.
  • 17 Гешев

    13 2 Отговор
    Бас ловя че ще изкарат Местан жертва.
  • 18 Буквар

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Balgarin":

    А ти си купи буквар.И марш в първи клас!!!
  • 19 Дон Бриньон

    2 1 Отговор
    Местан е главния виновен за настъпването на птп-то.Не е спрял на знак СТОП ! Дори и да е спрял не се уверил че няма коли по пътя с предимство преди да потегли! А това с експертизите си личи че има прекриване на вина! Ако беше обикновен гражданин едвали при тези обстоятелства щеше да има експертизи Абе верно няма такава държава!!!
  • 20 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хюсеин":

    Това за неправилното влизане, САМ ли го измислихте ? Ходили ли сте на място да видите за какво иде реч ? МАЙ НЕ !!!
  • 21 безпартиен

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Темида":

    Издигнаха го на ръководен пост в банка!