Last news in Fakti

5 Февруари, 2020 15:47 2 739 12

Пуснаха ятака на Митьо Очите – Бенчо Бенчев да се лекува в Истанбул

  • бенчо бенчев-
  • съд-
  • митьо очите

Бургаският бизнесмен и общински съветник е транспортирал с лек автомобил несебърския наркобос от Гърция до Турция

Пуснаха ятака на Митьо Очите – Бенчо Бенчев да се лекува в Истанбул - 1
Снимка: БГНЕС

Бургаският бизнесмен и общински съветник Бенчо Бенчев, обвинен в укривателство на несебърския бос Димитър Желязков-Митьо Очите, ще може да се лекува в Истанбул. Това реши Бургаският районен съд, който уважи искането на адвокатите на Бенчев да отпадне наложената му досега забрана да излиза извън страната.

"Към настоящия момент забраната да напуска България е прекомерна. Ние правим искане за еднократно разрешение да напуска страната, за да му се даде възможност да проведе лечение. То е прекъснато и липсата на възможност да го продължи застрашава здравето и живота му.", каза адвокатът, цитиран от "Бургас инфо".

Бенчев, който от години страда от сериозно неврологично заболяване, има право да е в чужбина до 31-ви март, а за 1-ви април е насрочено следващото заседание по делото, по което той е подсъдим. Тогава се очаква в Бургас да бъде разпитван и задържания несебърски бос Димитър Желязков-Очите.

Бизнесменът е привлечен като обвиняем за това, че през август 2018 г. е спомогнал на Димитър Желязков - Очите да се укрие от властите, които го издирваха.

Бенчев е транспортирал с лек автомобил Желязков от Гърция до Турция. В Истанбул общинският съветник е резервирал стая на негово име, в която обаче бил настанен Желязков. След задържането на Бенчев в дома му са били открити патрони, огнестрелни оръжия - карабина, пистолети без съответните разрешения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МВР

    5 0 Отговор
    ПУСКАМЕ ЧОВЕКА ОФИЦИАЛНО В КВ.ЧЕЛОПЕЧЕНЕ
  • 2 БРАВО Господине

    7 0 Отговор
    Браво на другаря Бенчо с Ролс-а в услуга на партията столетница и на другарите със симпатични крими прякори .. Дано Ролс-Ройса е брониран само, че оня много го стрелят.
  • 3 ЕХА

    6 1 Отговор
    Закарал митьо очите случайно в Турция на стоп, ей така,защото с добро сърце,а после като разбрал в какво се забъркал ,получил нервна криза и сега пак ще ходи в Турция..сам?
  • 4 Пожелаваме му

    6 2 Отговор
    Там в Истанбул, да го намерят аллах-акбаровци, и да ни го върнат в ковчег! Същото да сполети семейството му роднините му приятелите му и партията му! Щото не е болен, щото всички като стигнат до белезниците се разболяват!
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    няма закони а корупция по всички етажи на власта

    Коментиран от #9

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    няма закони а корупция по всички етажи на власта
  • 7 отзад без любов

    4 1 Отговор
    виж те се бе комунисти,ваща мама да eбa безродна
  • 8 Рошко

    5 0 Отговор
    Нема такава държава, ми да бяхте го от карали с правителствения и да му платите лечението та цирка да е пълен
  • 9 ГОСТ

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ЕЛА ДА МИ ГО ЛА-АШ бе ПАПАГАЛ !!!

    Коментиран от #10

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "ГОСТ":

    ей бургаски лапай си то сам знаеш как става ако не знаеш плати на някой да му лапаш разбра ли БУРГАСКИ
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Зайко Байко многознайко

    0 0 Отговор
    Тъй като оприличавам назначения от Тиквоций Едно и неговата пасмина от г@золизци Дани Ръбъла, наглеца Горанов, оня Трайков с неспиращата логорея, като вид животни, от времето когато го назначиха дълго се лутах в мъгла и за моя радост днес ми се изясни!?! Гешев ми прилича на хипопотам! Хипопотам който тъпче всичко наоколо и с мизерното си мозъчно съдържание прави такива изцепки, че се чудя къде е завършил виШото си!? Сега очаквам патриотара Валери Симеонов да предложи в Парламента закон за обида на власта, както при руснаците и тогава на всички пернати журналисти ще им разкажат играта. Натурална диктатура на Еднокнижника!